|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 8.6.2023 Určitě se jedná o obaleče, samozřejmě napichnuté výhony nejdou na oko vidět zdálky, spíš vrcholek letorostu nejdřív uvadne a pak je dírka po bližším prozkoumání viditelná. Vnitřek letorostu je po uvadnutí dutý a je v něm červ - obaleč. Další generace... celý příspěvek > |  | Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 8.6.2023 Je to 5-6 dní zpět co jsem našel první uvadlé napíchané letorosty broskvoní, asi jen tak ten asijský obaleč nezmizí že by mu byla zima... napíchal to po nocích při teplotě 3°C nad nulou. S postřiky jsem to vzdal, byly bez účinku, hlavně... celý příspěvek > |  |
|  | Zasychání malých nezralých plodů, 4.6.2023 Višně se třešněma neopýlí, kvetou v odlišnou dobu, pokud se aspoň částečně doba kvetení kryje, asi to nestačí na opylení a taky atraktivnost květů pro včely v těch různých fázích kvetení třešní a višní se,,nekryje". Třešně se většinou rozhučí včelami... celý příspěvek > |  | Zasychání malých nezralých plodů, 4.6.2023 To je možné, že konkrétní odrůda k jiné konkrétní odrůdě nepasuje. Fakt taky je, že třešně opylují převážně včely a ty lítají na mnoho třešní v okolí různých odrůd. Jedině že by bylo celé kvetení hnusné počasí a neměl by kdo opylovat, nebo je to... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 2.6.2023 Už jsem začal trhat kadeřavé listy na Sunhavenech ty jsou napadené nejvíc, Redhaven vypadá líp. Zatím víc jak 2/3 listů šlo dolů, mám ještě kuřince z loňska, bude se muset dodatečně přihnojit a prolít. Na to jak důkladně jsem letos postříkal tak... celý příspěvek > |  | Zasychání malých nezralých plodů, 2.6.2023 - Kuky
Třešně jsou většinou cizosprašné, potřebují jinou třešeň poblíž a včely které přenesou pyl to ano. Že by ale musely být ke každé konkrétní odrůdě jen vybrané kompatibilní odrůdy k opylení? Měl jsem představu, že stačí jakákoliv jiná třešeň... celý příspěvek > |  | Nancyjská mirabelka neplodí, 2.6.2023 Rostla vám v tom suchu vůbec? Podnož MY, ZR?
Nancyskou jsem vysadil před 4mi lety, zatím nekvetla, jen listí, převislých větviček jsem nechal dost, ale žádný květ se stejně nevytvořil. MH |  | Broskve 2023, 30.5.2023 Tak to je taky dobrá zpráva, když už je stromek zakořeněný a někde obrazí, určitě lepší než kupovat a sadit nový a čekat další roky co se vyklube. Ty choroby jsou na všem, jen se to někde projevuje víc nebo míň, spoléhat na zdravý materiál že příjde... celý příspěvek > |  | Švestky 2023, 30.5.2023 Fortune i Agneleno na stromku zmrzly, 3 plůdky tam sice byly, ale upadly asi neopylené. Modré švestky nezmrzly nebo jen částečně. Asijské švestky kvetou dřív to bude asi tím.
Jstem zvědav pak na zhodnocení chuti aspoň té tvé fortune Petře. MH |  | Broskve 2023, 30.5.2023  Sunhaven tak dopadly většina broskví, postřik 2x měď únor a březen, Ohenry a Sagittaria ještě horší total kadeřavé ani jeden list zelený, snad se vzpamatují. MH |  |
|  | Broskve 2023, 30.5.2023  Fairlane. MH |  | Broskve 2023, 30.5.2023  Krasomil roste. |  | Broskve 2023, 30.5.2023  Pokus květináčovek broskví vypadá nadějně, plůdky rostou, růst extra bujný, listy brčálově tmavě zelené až bolí oči. MH |  | Broskve 2023, 30.5.2023  Broskve už se prohýbají pod tíhou ane ne tak plodů spíš kadeřavosti. Nějaké plody oproti meruňkám zůstaly. Takový Francoise téměř žádná kadeřavost, pár plůdků se podařilo zachránit před mrazy zakrytím, dost plůdků zůstalo malých nerostou asi špatně... celý příspěvek > |  | Meruňky 2023, 30.5.2023  Přiroubovaná haluz Vanillacot rostou 2 plůdky, to je lepší výsledek než počet zbylých plůdků na stejné haluzi Leskory. MH |  |
 |
|
|
|