|
Dolanka, 22.8.2025  Dolanka mě dozrává přibližně kolem poloviny září.Průběžný stav je zatím velmi uspokojivý.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Počasí 2025, 22.8.2025 Místo politického školení mužstva (PŠM) jsem včera radějí jel prolít znovu zahradu.Věru, že to bylo potřeba.Od nedělního prolití opět sucho.Prolili jsme to a pak čekal zda večer ještě něco naprší.Stalo se.V noci ještě připršelo krásných 12 mm.Přímo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Etrusca, 20.8.2025 Díky za tipy.Proklepnu si je a rozhodnu se.Chtěl bych větvičku srpnových hrušek.
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 18.8.2025  Letos nadějná násada.Nyní už jen hlídat opad a urychleně sklidit.
 |
Etrusca, 18.8.2025 Pane 114.98,rozhodně nedoporučuji.Nahoře huj, uvnitř fuj.Vatová dužnina bez šťavnatosti a příchuti.Větev přeroubuji.
 |
SweeTango, 18.8.2025  Milane, také u mě začínají dozrávat.Fotky nejsou moc kvalitní (špatné světelné podmínky).Za čtrnáct dnů budu asi česat.
 |
Počasí 2025, 18.8.2025 V sobotu jsem spoléhal na dešťové srážky.Nic se nekonalo.Včera jsem vyrazil a prolil všechny stromy.Situace po tropech je kritická.Bez zálivky začnou stromy pouštět plody.Něco slibují na čtvrtek.Pokud nenaprší, bude opáčko.
Zahradě zdar - Mičurin... celý příspěvek > |
 |
Etrusca, 9.8.2025  Etrusca - 2025 - větvička na Lucasce
Během tří dnů spadlo pět plodů.Ihned očesáno a dozrává ve sklepě.Zatím se učím tuto odrůdu sklízet pro optimální konzumní chuť.
 |
Pěstování okurek na kari sítích, 6.8.2025  Loni jsem ukazoval opěrné a napínací tyče pro síť na okurky.Nyní jsem nafotil síť v akci.Okurky budou samozřejmě růst ještě výš.
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 30.7.2025 Trefit se v tomto období na ošetření proti 2.generaci obaleče je fuška.Stále fouká nebo přecházejí deště.Dnes ráno kolem deváté se natáhla oblačnost a nefoukal vítr, hned jsme vyrazili na zahradu.Ošetřeno Madexem kdy líheň obaleče je v nejbližší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mantet, 29.7.2025  Včera jsem provedl vzhlem k velikosti a hustoty olistění uvnitř vřetene částečné odlistění a tři plody už byly zralé.Chuťově skvělá letnička, kterou budu vzhledem k počasí nejméně 14 dnů půběžně konzumovat přímo ze stromku a přebytek do... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 29.7.2025  Milan HP, koupili jsme dvě odrůdy viz.foto.Sám můžete posoudit kvalitu uznané sadby.Stroužky obou odrůd měly po oloupání šedožlutou barvu a to i v příčném řezu.Nebudily žádnou důvěru a tak jsme z těchto odrůd vysadili dohromady jeden řádek.Na zbytek... celý příspěvek > |
 |
Mollies Delicious, 21.7.2025  Skoro každý ovocnář se asi potýkal jak řešit zababčení stromku.V minulých příspěvcích jsem popisoval jak jsem dlouhá léta chtěl podpořit růst Mollies Delicious a jak skoro nereagoval.Po naroubování Dukátu se věci trochu začli hýbat a letos překvapivě... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, 17.7.2025 Pane MH, první broskvoň FM3 byla na stanovišti asi 18 let a chlorozu jsem nepozoroval a tento nový stromek má stejné zabarvení listů jako předchozí.K usychání listu nedochází.Zřejmě je to světelnými podmínkami při foceni.Na jaře jsem dával pod... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 16.7.2025  Část sklizně česneku - velká spokojenost.
 |