|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Skrútené listy, 15.5.2022  Detail - spodky listů jsou čisté. MH |  | Skrútené listy, 15.5.2022  U mě to kroucení je jen na některých větvích, takže to nebudu zatím nijak řešit, ale vypadá to jako kadeřavost.
Listy jsou zkrabacené, po mospilanu žádné mšice nejsou - ani jedna detailně kotrolováno a nové výhonky už jsou na vrcholku kadeřavé... celý příspěvek > |  |
|  | Skrútené listy, 14.5.2022 No jednoznačné to opravdu není, kroutí a krabatí se mi listy na švestkách taky - nejvíc Durancie, mšice tam nejsou ani nebyly - byl mospilan na pilatku. V listech nic není vidět, naprosto čisté - buď ti roztoči jsou neviditelní nebo jsem měl taky tip... celý příspěvek > |  | Vrublovanie do razstepu, 14.5.2022 To mě těší, že s tím rozštěpem se ti přijalo víc roubů, k tomu celkem zajímavé odrůdy.
Zvláštní je, že u roubování už narašených roubů není jednoznačné jestli se příjmou - některá odrůda i přes narašení se příjme, jiné nepomůže nic, ani sáček... celý příspěvek > |  | Broskve 2022, 9.5.2022 To je sranda, v teplých oblastech kde kvetou broskvoně/meruňky jako první, tak vždycky mrzne tak dlouho až jim to zmrzne. A v chladnějších oblastech kvetou teď a žádné mrazy už nehrozí.
U mě plůdky na sagittě taky hodně scvrklo a upadlo - tu... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022, 7.5.2022 Myslel jsem Mimma, psal tu že když mu meruňky nevyjdou v BG u dunaje, tak to jistí vysočina. Každoročně zaplozený Bergeron a snad i další? kdesi u Třebíče. Že by se jednalo o jedinou oblast na vysočině a jinde meruňky nejdou ani ve dvoře nebo v... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022, 5.5.2022 Asi není kopec jako kopec. Ten u Brna který si Petře měl na mysli, tak na Trucforu dal foto P. z H. a meruňky opět obsypané. Pozdní kvetení, slabé mrazy, žádná probírka, žádná monilie. Tož tak.
Nevím jak minulé roky, ale připadá mi, že na jižní... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022, 3.5.2022  Leskora - moniliový úžeh?
Některé haluze mají aspoň rostoucích plůdků více. MH |  | Meruňky 2022, 3.5.2022  Tak velké plůdky tu vůbec nemám, zpoždění na severovýchodě je minimálně 2 týdny. A co se monilie týče, viz foto.
2x signum dokonale slité větve, počasí v květu nebylo nijak moc deštivé oproti jiným rokům a vypadá to zase jak bez postřiku. MH
|  | Meruňky 2022, 2.5.2022 U mě na severovýchodě (240m) přežily meruňky mrazy jen v chráněné zahradě, jinak vymrzly komplet.
Nějaká probírka mrazy u domu taky byla, 2x jsem přitopil na ránem a zůstalo přesto uspokojivě, ale poslední dny odešlo min 90% plůdků, zřejmě skrytá... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2022, 26.4.2022 U mě je malé poškození meruněk, hodně kvetly a taky 2x jsem nad ránem přitopil, takže zůstává přebytek na Leskoře, VP i další, jenom Tsunami je dost probraná, ale něco tam je. Plůdky už se zvětšují i když dost opožděné oproti fotkám z jiných oblastí.... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 21.4.2022 Tady už mrazy snad nikoho nevzrušují, v zahradě obvyklých -2,5°C.
Topil jsem znova až nad ránem, protože mělo být +3, až večer to překroutili na 0°C, ale stejně další probírka z probírky po probírce je zjevná už teď, byl to vyzařovák naprosté... celý příspěvek > |  | Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 19.4.2022 A po namnožení zjistit, kolikrát po letech, že hotový stromek byla jiná odrůda. Známe... MH |  | Francois, 18.4.2022 Sám jsem zvědav co z malého stromku vyleze, je raně kvetoucí o několik dní a zdá se že zatím přežil všechny mrazové noci.
Nasazené květy má i stromek sagittaria, u které je doba kvetení jistější - pozdější jako ostatní broskve. Podle tabulek by... celý příspěvek > |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 12.4.2022 S takovými mrazy nechat přivést k meruňce auto dříví a zaměstnat topiče na noční, smlouvu prodloužit do května. Ne fakt, mrzne furt, pár dní kdy bylo nad 0°C. Zhnědlé květy znamenají ztráty, ale né definitovní. při -3°C by mohlo zůstat dostatek na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|