|
Akumulace tepla v pařeništi, 19.5.2019 Sleduji diskuze na dané téma, těžko vysvětlíte člověku, který se pokouší o perpetum mobile. |
 |
Kde najít názvy jednotlivých částí rostlin plodové zeleniny?, 9.5.2019 Nedaří se mi na webu najít kresby, fota + popisky s názvy jednotlivých částí rostlin plodové zeleniny. Jedná se mi hlavně o okurky, rajčata a papriky. |
 |
|
 |
Jak pěstovat rajče Stupické?, 9.5.2019  Dočetl jsem se lze jej pěstovat na jeden až tři výhony případně vyštipovat, ale jak-za každým listem? Přivítám radu jakou volbu zvolit pro pěstování. |
 |
Rajče Stupické polní rané, 7.5.2019  Obracím se s prosbou není mi jasný Váš popis vyštipování zálistků z 21 a 22.5.2018. Přikládám snímek rajčete, šlo by na něm názorně upravit případně vysvětlit konkrétněji jak postupovat při pěstování dle Vaší metody? |
 |
Co budete teď vysévat?, 6.5.2019 Vladimíre,
rád bych získal více informací o pěstování rajčete stupnického. V loni jsem jedno vysadil, ale rostlina byla malého slabého vzrůstu plody byly jen na dvou vijanech takový chcípáčci v porounání s Tornádem a Torinem. Letos mám 3... celý příspěvek > |
 |
Co budete teď vysévat?, 5.5.2019 Koukám, že pěstujete vše ve velkém množství, to stačíte spotřebovat či to máte na prodej? |
 |
Rajčata 2019/2, 5.5.2019 Můžete mi vysvětlit k jakému účelu slouží střecha nad rajčaty když ji instalujete až v srpnu? |
 |
Zaštipování okurek Marta F1, 24.4.2019 Pročítám různé články o vyštipování a zalamování okurek. Názory jsou různé, dokonce na netu v jednom článku se nedoporučuje u novodobých okurek F1. Uvítal bych ověřené zkušenosti pěstitelů roubovaných okurek. |
 |
Roubování okurek, 23.4.2019 Podařilo se mi naroubovat okurku na tykev je už 40cm vysoká. Chtěl bych ji vysadit do nevytápěného skleníku. Zajímá mne jakou minimální teplotu snese sazenice o proti neroubované okurce, zda je odolnější? Zatím teplota ve skleníku na dnešek klesla na... celý příspěvek > |
 |
Rozdíl v názosloví?, 10.4.2019 Je nějaký rozdíl v přísadě a sadbě zeleniny či je to totéž?
Děkuji. |
 |
|
 |
Jak omezit výšku rajčat?, 11.9.2018  Vzhledem k vyvýšeným záhonům cca 1m od podlahy skleníku mám problém s výškou rostlin rajčat. Ve výšce 2,5m od podlahy mám natažený ocelový drát na kterém jsou zavěšeny spirály jednotlivých rostlin rajčat i okurek. Nad tím roste vinná réva pnoucí se... celý příspěvek > |
 |
Jak utlumit zrání rajčat ve skleníku?, 22.8.2018 Na webu jsem našel jak urychlit zrání rajčat, mě by zajímalo naopak jejich zpomalení? |
 |
Výsev sadby do skleníku či ven?, 15.8.2018 Pokud dám sadbu do skleníku nebudou vadit ještě stále vyšší teploty, mám obavy z vybíhání do květu. |
 |
Výsev sadby do skleníku či ven?, 14.8.2018 Vypěstoval jsem na zkoušku sadbu pekinského zelí. Nyní se rozhoduji zda ji vysadit do skleníku nebo ven. (620 m/nm) poradíte? |
 |
Jak uskladnit sušená rajčata?, 9.8.2018 Zatím jsem sušená rajčata po vrstvách pěchoval do malých skleniček a prokládal plátky česneku, zaléval po troškách olejem, uzavřel víčky a dal do ledničky. Další várku bych chtěl volně naskládat do sklenic od okurek (3/4 l) ale co dál snimy abych je... celý příspěvek > |
 |