Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Likvidace svlačce a pcháče ze záhonu, 3.5.2020
Na rajčata, pokud je budete sázet za 14 dnů, mít negativní vliv nebude, i když se dostane do půdy. V půdě rychle ztrácí účinnost. Nakonec je vstřebáván jen listy a zelenými stonky. Rajčata jsou citlivá na herbicidy používané v trávnících a obilí... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 1.5.2020
U postřiků, kde není přímo uvedena odolnost proti dešti, bych spíš uvažoval o 3-4 hodinách po zaschnutí. Konkrétně u Mospilanu mně zástupce firmy doporučil 4 hodiny. A pro Petra: Decis mšice hubí během pár minut.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 28.4.2020
Počkejte až po odkvětu. I když Decis, pokud se aplikuje až večer, tak včelám tolik neškodí. Ale, pak co nejdříve po odkvětu. Ihned, jak to počasí dovolí. Pyrethroidy Decis (a Karate) nejsou moc vhodné, hubí vše živé kromě svilušek, které se pak... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 26.4.2020
Z důvodu oddálení vzniku rezistence, ale i silnějšího účinku. Vždy by se měly kombinovat látky s rozdílným mechanismem. Na zahrádce, kde širokodaleko nikdo jabloně chemicky neošetřuje, moc rezistence nehrozí. Ale i tak je to zajímavé. Scala proti... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 26.4.2020
Dnes jsem ošetřil odkvétající jádroviny proti pilatce, padlí a strupovitosti - Mospilan + Scala + Talent. Zbytek později kvetoucích jabloní přijde na řadu během tohoto týdne. A vyvěsil jsem lapák na obaleče jablečného a hned se jeden nedočkavý... celý příspěvek >
Rez hrušňová - vím jak na ní, 26.4.2020
Vše můžete smíchat.
Poznáte "plevel"?, 25.4.2020
Nějaký jestřábník...
Název rostliny, 25.4.2020
Bažanka
Rajčata - mšice?, 24.4.2020
Říkáte chemii ne, ale já Vám nastíním svoji verzi, a to chemickou. Přepokládám, že okurky ani rajčata ještě nesklízíte a ani brzy sklízet nebudete. Takže bych provedl ihned razantní zásah proti mšicím třeba Decisem nebo Mospilanem. Několikrát cca po... celý příspěvek >
Co je to za škůdce?, 22.4.2020
To bude housenka nějakého obaleče, motýla. Decis, Karate nebo Mospilan. Reldan ne! Pálí třešním listy.
Bílá lepová deska - identifikace škůdců, 21.4.2020
Dnes jsem střikal proti pilatkám na slivoních končícím Reldanem. Bio_eko jsou na prd. Z těch tolerantní bych použil Mospilan nebo Reldan. Jednou za rok Decis nebo Karate.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 13.4.2020
Květopas. Mera je savý škůdce. Květy může poškozovat i zobonoska. Cca v polovině týdne, těsně před rozkvětem, udělám postřik proti padlí a strupovitosti. A proti živočišným škůdcům (právě se začínají líhnout svilušky  (!), mšice, pupenoví... celý příspěvek >
Trava v kvete v aprili, 13.4.2020
Podle mě to je lipnice roční, dobře živená. Květenství může být načervenalé. Možná je to i tím vyhnojením.
Název skalničky, 11.4.2020
Tařička, huseník...
Rez hrušňová - vím jak na ní, 10.4.2020
Dává se 7 -14 ml na 10 l podle plodiny. Tak bych dal 1 mililitr na 1 litr vody. Hrušeň nebo jabloň nemají nesmáčivé listy, např. jako cibule nebo zelí. Takže by to mělo stačit.
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika