|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 23.6.2020 Tak jsem dnes udělal druhý postřik proti obaleči jablečnému Mospilanem. Mospilanem i kvůli mšicím, kterých je letos hodně. Integro na mšice není. Včetně švestek, meruněk, broskve, růží... A našel jsem strupovitost na listech rezistentu Topazu, který... celý příspěvek > |  | Rajské zkroucené listy, 22.6.2020 Herbicid proti dvouděložným plevelům (trávník, obilí), pravděpodobně kontaminovaná zemina. Zbytky přetrvávají v kompostu (kompostovaná posečená tráva), slámě, hnoji (i když třeba sláma projde trávícím traktem)... Dělá to hlavně clopyralid (např.... celý příspěvek > |  |
|  | Co na mandelinku a bramborovou plíseň, 22.6.2020 Acrobat a Ridomil použít jdou, ale je třeba ošetřit i spodní stranu listů. Lepší jsou Infinito a Revus Top. Působí systémově, tedy proniknou i na druhou stranu listu. Z běžně dostupných insekticidů Decis a Karate už téměř neúčinkují. Mospilan je na... celý příspěvek > |  | Foceno u zámku Kuks, 21.6.2020 Joo! |  | Foceno u zámku Kuks, 20.6.2020 Jenže této kytce se daří přímo invazivně. Neutekla ze zahrady na Kuksu? |  | Něco nového - poradíte?, 20.6.2020 Taky to může být podnož, na kterou byla naroubována ušlechtilá réva, ta časem odumřela. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 20.6.2020 Mospilan funguje proti obaleči asi 10 dnů, což není moc. Ale pokud nebude příští týden nějaký významný nálet, tak by měl stačit tenhle jeden postřik. V případě pochybností o účinnosti, je li málo jablek... se dělá druhý postřik do 10 dnů. Mospilan... celý příspěvek > |  | Bílé útvary na jeteli, 20.6.2020 Hlenky... |  | Foceno u zámku Kuks, 20.6.2020 Hojník, čistec... nevím |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 18.6.2020 Až po deštích. Úterý, středa. |  |
|  | Nať brambor vadne, 18.6.2020 Proč ne, ale problém mědi je, že působí jen na povrchu listu, a pokud neošetříte obě strany listu, tak účinek selhává. Velkopěstitelé mají lepší aplikační techniku, stříkají vyšším tlakem, kapalina víří. Než se uzavřou řádky, tak běžnou stříkačkou na... celý příspěvek > |  | Nať brambor vadne, 18.6.2020 Ještě mě napadlo: Je dostupný Revus a Revus TOP. Musí to být ten TOP, dvousložkový. |  | Nať brambor vadne, 18.6.2020 To jsou tzv. růstové rozprasky, způsobené třeba střídáním sucha a mokra. Ale napadla mně alternariová skvrnitost. Na plíseň bramboru je ještě brzo. Ne všechny fungicidy proti plísni bramboru na ni působí, takže z těch běžně dostupných bych použil... celý příspěvek > |  | Nať brambor vadne, 17.6.2020 Tipnul bych si na plíseň bramboru. Mrkněte na spodní stranu lis tu, je-li tam šedivý nálet. Jeden postřik u pozdních odrůd nestačí. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 16.6.2020  Lepové desky si dělám sám, kupuju jen odparníky. Ale dříve jsem obaleče vyďoubával dřívkem, přeložením destičky lepem k sobě a rozevřením jsem obnovil lepivost. Výrobu destiček jsem ovšem přivedl k dokonalosti: Tvrdé umělohmotné desky ustřihnu na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|