Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Phytophthora infestans, 23.10.2020
KUKY nestíhá (pro Petra). "Devatenáctka" mně dává zabrat a působí jako odšťavňovač.  Ale plíseň to je. Na plodech je krásně vidět. Ale nenamrzla ta rajčata?
Phytophthora infestans, 15.10.2020
Petře! Do jara je daleko! V lednu budeš nakupovat semínka rajčat ostošest. Když nechceš systémovou chemii, tak stříkej mědí. Ekologickou mědí, třeba Championem. Ale důsledně! Na severovýchodě Čech se někde stříká měděj. Neznalým to ale rve uši. ... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 14.10.2020 Obsahuje fotku
Moje rajčata dnes 14.10.2020. Od září nevylamuju, naposledy jsem stříkal mědí někdy začátkem září. Některé staré listy jsou plesnivé, ale na nové přírůstky už plíseň nešla. Na první fotce jsou plody první generace (na vyštipovaném stonku). Říkám to... celý příspěvek >
Bataty, 11.10.2020
. Já jsem ještě sklízet nezačal, ale nať už začíná přirozeně žloutnout. Mrazík zatím nebyl. Já ani nevím, co mám za odrůdu. Vím jen, že dužnina je oranžová. Ale zjistím to u dodavatele. V pozadí je jakon?
Presenta, 10.10.2020
Tak dnes jsem ji byl po delší době ochutnat. Konečně je zralá. Výborná, švestková. Chuťově se opravdu podobá Domácí. Dužnina je tužší, od pecky jde. Hnije normálně, jako běžná švestka. Musí opravdu vyzrát, a proto se hodí jen do teplých poloh. Já HK... celý příspěvek >
Česnek sezóna 2020/2021, 7.10.2020
Sulkou mořím každoročně přes noc. Nikdy jsem neměl stroužky popálené, ani ty, ze kterých se sloupla slupka. Moří se proti vlnovníku a háďátku, na háďátko moc ale nepůsobí. Vlnovník napadá uskladněné stroužky (i sadbu). Proto se má sadba mořit třeba... celý příspěvek >
Česnek sezóna 2020/2021, 6.10.2020
Shakespeare mně přezimovala vždy bez problémů. I v letech, kdy fest mrzlo. Spotřebovali jsme ji jako jarní cibulku s natí. Zapomenutá dorostla do velikosti normální cibule, ale rychle během září změkla. Není vhodná na uskladnění. Sadba česneků byla... celý příspěvek >
Česnek sezóna 2020/2021, 4.10.2020
Dnes jsem namořil v Sulce a potom v Merpanu polský Ornak a český Dukát. Letos jsem sázel Arkus, Harnas a Ornak (polské odrůdy) a český Dukát. Arkus je raný, cibule jsem nezvládl rychle sklidit, rozpadaly se. Ale žádný nehnil a chuťově jsou všechyny... celý příspěvek >
Presenta, 28.9.2020
No, letos mě velmi překvapila, a to v dobrém! Vloni bylo sucho, zaléval jsem, ale nebylo to ono. Letos jsou plody mnohem větší a šťavnatější. Vláhy bylo a je dost. Teprve zrát začíná.
Phytophthora infestans, 21.9.2020
Asi tak. Od konce června používat systémové přípravky (Acrobat, Ortiva, Ridomil...). V době zrání nesystémovou měď (Champion, Kuprikol..). Jde smýt octovou vodou. Je více ekobio, než ty systémové, ale ty lze použít také. Ale, proč bych na konci... celý příspěvek >
Jablko má světlý pruh, 16.9.2020
Postřiky mě taky napadly, p. Hanka ale asi nestříkala??? Topaz to má každoročně,  letos hodně. Začíná to ďubkou, která se šíří. Samozřejmě je to jen vada na kráse. KUKY
Jablko má světlý pruh, 13.9.2020
Podle mě to je způsobeno mrazem. Pozoruju to už od plůdků, a jak rostou, tak se to rozšiřuje. Mezi dvěma plody zůstala kapka vody, a ta zmrzla. Tím se poškodila pletiva. Má to Topaz a Gold Bohemia.
A co vaše švestky 2020, 10.9.2020
Ja si tedy nestěžuju. Letos pršelo, tak co si více přát. Teplo bylo přiměřeně, středoevropsky. Všeho je až až. Jen meruněk bylo málo. Vše zdravé, krásné. Kdybych našel jediný červivý plod, tak bych to považoval za naprosté osobní selhání😊.
Fíkovník - nedozrávají plody, 10.9.2020
Já sklidil zralé fíky (Dotato) někdy v první polovině srpna. Starší venkovní keř, fíčky venku přezimovaly!!! Na keři bylo v zimě froté prostěradlo. Jen shora. Odrůda Ice Crystal nedozraje ani náhodou. Brown Turkey zaplodil poprvé, tak uvidím. Je ve... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 7.9.2020
Stříkal jsem několikrát Kalcolitem, nechtěl jsem použít jiné přípravky s dalšími živinami (Wuxal Ca, Harmonie Ca). Mám asi čtyřletý stromek, schválně nehnojený, nezalévaný. Plody jsou OK. Další, mladší stromek má poprvé pár plodů. Naprostá... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika