Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bataty, 21.2.2021 Obsahuje fotku
Po měsíci a kousek se pořádně probudila jedna hlíza. Ostatní ale už mají sem tam probuzené očko. Celou dobu byly na radiátoru. Ty mimo radiátor sedí, mají jen náznaky kořínků. Zkusím přidat polovině z nich do vody práškový stimulátor. Odrůda... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2021, 18.2.2021
Sulkou mořit česnek na podzim a nějakým zbytkem mořidla potom stříkat broskvoně na jaře je opravdu kravina.
Kadeřavost broskvoně 2021, 18.2.2021
Sulku použijte ve stejném termínu jako Kuprikol nebo Champion. Základem je postřik měďnatým fungicidem. Sulka je mnohem slabší.
Kadeřavost broskvoně 2021, 17.2.2021
Raději dříve, než později! Já to takhle odhaduji, ale jestli bude příští týden v nížinách třeba i +16°C, tak není co řešit. Champion nebo bývalý Kuprikol (měď) + smáčedlo. Jako smáčedlo lze použít i Jar. Pár kapek na 10 litrů. Hlavně musí postřik... celý příspěvek >
Bataty, 16.2.2021
Tak (asi) O´Henry shnila. Ostatní hlízy položené na substátu pouští kořínky a očka se probouzejí. Ale sem tam nějaká hlíza začala měknout a hnít. Kořínky také. Takže jsem je ze substrátu vyjmul, omyl a zdravé dal naležato do mělké vody, do které jsem... celý příspěvek >
Bataty, 7.2.2021
Tak jsem dostal odpověď. Prý je to O´Henry, což se mi ale nezdá.
Bataty, 7.2.2021
Má bílou dužninu. Byla vzrůstnější než Beauregard, hlízy byly spíš delší. Výnos nic moc, ale měl jsem jen jednu sazenici. A ani jsem ji neochutnal. Koukal jsem do e-shopu a nabízejí jen Beauregard (oranžová dužnina), O´Henry (zlatavá dužnina) a... celý příspěvek >
Bataty, 6.2.2021 Obsahuje fotku
Ta první testovací hlíza Beauregard začíná tvořit kořínky (úplně dole). Jedna rostlina z objednaných Beauregard měla fialovou slupku. Ta už pouští kořínek. Ostatní Beauregard zatím ne.
Bataty, 1.2.2021
15. ledna jsem zkušebně dal do vody loňskou vlastní hlízu (odrůda Beauregard). Teprve dnes se objevily první náznaky kořínků. Na parapetu, v teple a na světle. Dnes jsem dal několik hlíz naležato mělce do substrátu pro výsevy a pár i do sklenic do... celý příspěvek >
Má tu někdo letité zkušenosti s Granny Smith?, 27.1.2021
GS jsou má nejoblíbenější jablka. Mají úžasnou tradiční jablkovou chuť, žádný "vocas", jako rezistenty. Některé, ale za mě většina. K jídlu jsou právě teď, když začínají žloutnout. Nevadnou, slupka se postupně stává mastnou. Ale je to teplomilná... celý příspěvek >
Má tu někdo letité zkušenosti s Granny Smith?, 24.1.2021
Dobrý den, mám dva stromky, které plodí. Jeden je cca deset let starý, druhý asi roky tři. Ten starší má minimální přírůstky a hodně plodí. Ten mladší zatím roste i plodí. Nutná je důkladná probírka plůdků po červnovém propadu. Nevím, na jakých... celý příspěvek >
Mango, 23.1.2021 Obsahuje fotku
Vloni jsem se chlubil třemi rostlinami mangovníku (viz foto). Koncem léta jsem je přesadil do většího květináče a do měsíce bylo po nich. Zkoumal jsem pak kořeny, mají hlavně silné, bez vlášení. A to byl asi ten problém. Na další fotce jsou letošní,... celý příspěvek >
Trachycarpus fortunei v domácnosti, 12.1.2021
T. f. se plete s Žumarou nízkou. T. f. nemá trnité řapíky. T. f. snese i větší mráz. Žumara ne. Ale této rostlině škodí teplé zimování. Ideální je ji mít někde ve světlé místnosti, kde nemrzne a je jen pár stupňů plus.
Rajčata 2021, 5.1.2021
No, dám (mám objednáno). Objednal jsem si semena i jiných plodin a kytek. Ale je to neomalenost. Těch pár sáčků lze poslat jako dopis, ne?!
Rajčata 2021, 4.1.2021
Brunato a Niki Zel určitě letos vyzkouším. Poštovné na SEMO je sice děs, ale co nadělám. V HK prodejna SEMO byla, ale stejně tam nic extra neměli, tak žádná škoda, že zanikla. A v hobby marketech mají sortiment semen taky takový zaprděný.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika