Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zasychání a kroucení listů u květu, 9.6.2021
Můj tip je mera jabloňová. Svilušky v této fázi jabloně se teprve líhnou. Zabírá na ně většina běžných insekticidů (Decis, Karate, Reldan, Mospilan a novější Sanium System...). Doporučuju poslední dva. Decis a Karate jen jednou za rok. Reldan se už... celý příspěvek >
Fľaky na listoch slivky, 8.6.2021
Není tak zle. Strom to přežije. S postřiky se začíná po vyrašení. Tj. jeden postřik před květem a jeden až dva po odkvětu.
A co vaše mšice?, 8.6.2021
Já ho nedávno použil proti pilatce jablečné (Sanium System nemá pro pilatku jablečnou indikaci, ale jiné přípravky se stejnou účinnou látkou ji mají. A vypadá to dobře! Účinnost je stoprocentní.). Chtěl jsem ho vyzkoušet proti mšicím na meruňách a... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 7.6.2021
Proti mšicím na jabloních a hrušních se dává 1,3 g Mospilanu na 10 litrů vody. Proti obaleči jablečnému se dává 2 - 2,5 g Mospilanu na 10 l vody. Ale mám zkušenost, že proti mšicím je účinnější vyšší dávka, tj. jako proti obaleči. Hlavě působí déle,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 6.6.2021
V noci na neděli se chytlo po odmlce 10 samečků obaleče jablečného. Takže první letová vlna začala. Bude záležet na teplotě. Larvicidní postřik bych viděl v podmínkách HK za 10 - 14 dnů, ovicidní o pár dnů dříve. Moc přípravků ale nemáme. Budu... celý příspěvek >
A co vaše mšice?, 5.6.2021
Petře, Decis i Karate jsou pyrethroidy a oba při vyšších teplotách mají nižší účinnost. V případě mšic bych to vůbec neřešil, jsou velmi citlivé. Ale doporučil bych nový přípravek SANIUM SYSTEM. Působí systémově a velmi dlouho. V případě právě mšic... celý příspěvek >
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 27.5.2021
Eagri hlásí první upozornění!
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 27.5.2021
Mimořádně vlhké počasí přeje plísni bramboru. Brambor, ale postupně i rajčat. První postřik proti plísni bramboru v bramborách se dělá těsně před uzavřením řádků. Letos ale budu stříkat už při výšce nati cca 10 cm. Tj. už dnes, pokud počasí dovolí.... celý příspěvek >
Suchá skvrnitost listů peckovin, 27.5.2021
Čekám, jestli nebude dnes večer pršet. Pokud nebude, tak postřik Talentem dnes večer bude. Monilii na peckovinách díky postřiku nemám. Ani kadeřavost broskvoně.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 22.5.2021
Dnes po večerním dešti jádroviny Scala + Score. Strupovitost i padlí. Snad to do rána nezmokne. Zítra má zase pršet. Letos se bude muset proti padlí a strupovitosti stříkat ještě celý červen.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 18.5.2021
Ještě mě napadlo, postřik Sercadisem po 7 - 10 dnech zopakovat (celkem 2 - 3 aplikace). Teď je tlak houbových chorob velký.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 17.5.2021
Mně se povedlo švestky postříkat proti pilatkám už před několika dny a včera jsem postříkal jabloně proti pilatce, sviluškám, padlí a strupovitosti přípravky, o kterých jsem psal výše. Stříkal jsem v poledne, pršelo až v noci. Takže dobrý...
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 16.5.2021
Calypso, ale i Reldan. Mospilan nesmí zmoknout 4 hodiny. Spintorem si nejsem jistý, jestli ho vůbec použít proti pilatce.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 14.5.2021
Což o to, hezké to skutečně je. Ale ty konce... V HK za pár dnů budu stříkat proti pilatce jablečné, sviluškám, padlí a strupovitosti. Proti pilatce použiju relativně novou účinnou látku flupyradifuron (pro zahrádkáře nedostupné Sivanto Prime,... celý příspěvek >
Bataty, 13.5.2021
Tak já mám sazenice Beauregard ze své loňské sklizně, mají oranžovou dužninu. Dále dorazily z batátového e-shopu sazenice s fialovou dužninou (odrůda zatím bezejmená). Odrůdu Covington z Lidlu se mně nepodařilo naklíčit. Dříve shnila. Tak si koupím... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika