|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zasychání a kroucení listů u květu, 9.6.2021 Můj tip je mera jabloňová. Svilušky v této fázi jabloně se teprve líhnou. Zabírá na ně většina běžných insekticidů (Decis, Karate, Reldan, Mospilan a novější Sanium System...). Doporučuju poslední dva. Decis a Karate jen jednou za rok. Reldan se už... celý příspěvek > |  | Fľaky na listoch slivky, 8.6.2021 Není tak zle. Strom to přežije. S postřiky se začíná po vyrašení. Tj. jeden postřik před květem a jeden až dva po odkvětu. |  |
|  | A co vaše mšice?, 8.6.2021 Já ho nedávno použil proti pilatce jablečné (Sanium System nemá pro pilatku jablečnou indikaci, ale jiné přípravky se stejnou účinnou látkou ji mají. A vypadá to dobře! Účinnost je stoprocentní.). Chtěl jsem ho vyzkoušet proti mšicím na meruňách a... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 7.6.2021 Proti mšicím na jabloních a hrušních se dává 1,3 g Mospilanu na 10 litrů vody. Proti obaleči jablečnému se dává 2 - 2,5 g Mospilanu na 10 l vody. Ale mám zkušenost, že proti mšicím je účinnější vyšší dávka, tj. jako proti obaleči. Hlavě působí déle,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 6.6.2021 V noci na neděli se chytlo po odmlce 10 samečků obaleče jablečného. Takže první letová vlna začala. Bude záležet na teplotě. Larvicidní postřik bych viděl v podmínkách HK za 10 - 14 dnů, ovicidní o pár dnů dříve. Moc přípravků ale nemáme. Budu... celý příspěvek > |  | A co vaše mšice?, 5.6.2021 Petře, Decis i Karate jsou pyrethroidy a oba při vyšších teplotách mají nižší účinnost. V případě mšic bych to vůbec neřešil, jsou velmi citlivé. Ale doporučil bych nový přípravek SANIUM SYSTEM. Působí systémově a velmi dlouho. V případě právě mšic... celý příspěvek > |  | Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 27.5.2021 Eagri hlásí první upozornění! |  | Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 27.5.2021 Mimořádně vlhké počasí přeje plísni bramboru. Brambor, ale postupně i rajčat. První postřik proti plísni bramboru v bramborách se dělá těsně před uzavřením řádků. Letos ale budu stříkat už při výšce nati cca 10 cm. Tj. už dnes, pokud počasí dovolí.... celý příspěvek > |  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 27.5.2021 Čekám, jestli nebude dnes večer pršet. Pokud nebude, tak postřik Talentem dnes večer bude. Monilii na peckovinách díky postřiku nemám. Ani kadeřavost broskvoně. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 22.5.2021 Dnes po večerním dešti jádroviny Scala + Score. Strupovitost i padlí. Snad to do rána nezmokne. Zítra má zase pršet. Letos se bude muset proti padlí a strupovitosti stříkat ještě celý červen. |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 18.5.2021 Ještě mě napadlo, postřik Sercadisem po 7 - 10 dnech zopakovat (celkem 2 - 3 aplikace). Teď je tlak houbových chorob velký. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 17.5.2021 Mně se povedlo švestky postříkat proti pilatkám už před několika dny a včera jsem postříkal jabloně proti pilatce, sviluškám, padlí a strupovitosti přípravky, o kterých jsem psal výše. Stříkal jsem v poledne, pršelo až v noci. Takže dobrý... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 16.5.2021 Calypso, ale i Reldan. Mospilan nesmí zmoknout 4 hodiny. Spintorem si nejsem jistý, jestli ho vůbec použít proti pilatce. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 14.5.2021 Což o to, hezké to skutečně je. Ale ty konce... V HK za pár dnů budu stříkat proti pilatce jablečné, sviluškám, padlí a strupovitosti. Proti pilatce použiju relativně novou účinnou látku flupyradifuron (pro zahrádkáře nedostupné Sivanto Prime,... celý příspěvek > |  | Bataty, 13.5.2021 Tak já mám sazenice Beauregard ze své loňské sklizně, mají oranžovou dužninu. Dále dorazily z batátového e-shopu sazenice s fialovou dužninou (odrůda zatím bezejmená). Odrůdu Covington z Lidlu se mně nepodařilo naklíčit. Dříve shnila. Tak si koupím... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|