|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Favorita Morettini 3, 29.4.2018 Co se týče barvy miskovitých květů, tak ta se leckdy v průběhu kvetení mění. Na konci kvetení plátky často tmavnou. Nejsvětlejší miskovité květy, co jsem tady viděl má tvrdka Catharina a tvrdka Babygold. Babygoldů je více druhů. Tenhle mám z... celý příspěvek > |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 29.4.2018 Vyčapat plodomorku hruškovou bude asi mnohem těžší, než vyčapat hálčivce hrušňového. V minulém roce jsem na zelené a bílé poupě použil dokonce tři postřiky Karate a Calypsa, ale výsledek nebyl zdaleka tak uspokojivý, jako použití Calypsa třeba proti... celý příspěvek > |  |
|  | Ponechat ovoce na ochutnávku, 29.4.2018 Záleží na velikosti a vzrůstnosti takového stromku a počtu ponechaných plodů. Já to dělám běžně, i když jsem to už kolikrát přehnal. Zbrzdí se tím další růst a takto oslabený stromek je náchylnější vůči chorobám. Vyplatí se trpělivost, než... celý příspěvek > |  | Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 29.4.2018 Ano, není nic jednoduššího, než proti hálčivci švestkovému vzít švestky Kumulusem na začátku rašení a před květem. Zároveň je zaručeno jaro na ošetřeném porostu i bez svilušky ovocné. Kumulusem s vedlejším akaricidním účinkem se dá ošetřit i dále ve... celý příspěvek > |  | Zahradnictví Spomyšl, 28.4.2018 Zdravím, Herr von Miloš Vysloužil. Jak už jsem psal jinde, meruňky ze Spomyšle dobré, ale ty broskvoně přesně jak napsal jistý pán: "všechny na hromadu a zapálit, místo toho dávat je do prodeje". Až na tu jednu výjimku, která možná pocházela od... celý příspěvek > |  | Favorita Morettini 3, 28.4.2018 Kdysi jsem slyšel, že pěstování takového ovoce v takových podminkách je trápení jak stromků tak zahrádkáře. Myslím, že je to pravda.
Asi ano, přesto bych byl zvědavý jakého výsledku by dosáhlo u Pelhřimova FLAMINGO. Je možné, že by bylo odolné a... celý příspěvek > |  | Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 28.4.2018 Zdravím ze Schönbrunnu, ovšem nikoliv z toho vídeňského, ale z bývalé sudetoněmecké vesnice jihozápadně od Zwittau (Svitavy). Tohle vlákno je založeno v sekci broskvoně, takže nevím jak u Vás, ale v Pardubitz kadeřavost listů broskvoně letos totálně... celý příspěvek > |  | Goldrich meruňka, 2.4.2018 Goldrich meruňka na našich zahradách už zdomácněla a patří ke stabilnímu sortimentu. Někdo tady psal, že je to jedna z nejadaptabilnějších odrůd na prostředí. I v minulém roce přežila všechny mrazové nástrahy bez újmy, a jako jedna z mála měla... celý příspěvek > |  | Harbrite vs. Harbinger - odolnost?, 10.12.2017 S pozdravem PzP (k předchozímu příspěvku) |  | Harbrite vs. Harbinger - odolnost?, 10.12.2017 Žán Póle, Primissima Delbard má význam jen jako úplně první zrající bělomasá broskvoň koncem června. Často se stává, že si plody vychutnáte stejně jako ty nejranější třešně nebo švestky, ale v porovnání s prvními ranými žlutomasými broskvemi, je to... celý příspěvek > |  |
|  | Topaz nepřekonaný, 10.12.2017 Přirovnávat chuť Topazu z konce listopadu k chuti Boscovy lahvice v červenci je nesmysl, to je snad každému jasné. PzP
|  | Děkanka robertova, 2.9.2017  Od Děkanky Robertovy a Generála Leclerka očekávám, že to budou ty nejlepší hrušky, co tady mám. Generál něco už naznačil v minulosti, ale je to nejvíce napadaná hruška hmyzem. Zasáčkoval jsem, co zbylo, ale možná, že i to bylo už pozdě. Děkanky hmyzu... celý příspěvek > |  | Benedicte, 2.9.2017 Celkem si ho tady na fóru chválí. V minulém roce jsem měl první dva plody, ale "mýdlová" chuť, jak já nazývám příchuť bělomasek, byla poměrně slabá. Letos bohatě kvetl, ale květy, či plůdky zřejmě zmrzly. Že Vaši známí mají takový názor, docela... celý příspěvek > |  | Hruška neznámá, 2.9.2017  Tak jsem se Vám nakýbloval znova do vlákna, Mikeši. Průkopníkovi pěstování hrušek tady ve studených Sudetech pěkně vybarvily jeho hrušky neznámé, které jsou ale neznámé jen pro mě, jelikož on má na stromě bytelnou visačku ala Miloš Vysloužil. |  | Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej, 2.9.2017 Na Brix kašlu, protože nejsem "palič", ale jinak Jajo vypadá moc pěkně a taky plody se zdají, že jsou malé, což beru jako přednost, protože by se v nich mohla skrývat zajímavá chuť. JOJO je ale "humáč", tak snad nebude JAJO po něm. |  |
 |
|
|
|