|
Rajčata 2022 I, 24.8.2022 Při dozrávání rajčata se látky, které se během růstu plodů nashromáždily mění za pomoci enzymů na kyseliny a cukry. Jestliže převáží kyseliny nad cukry, tak naše chuť nám říká, že rajče je na straně kyselé i když třeba naměříme na refraktometru... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 22.8.2022 Oproti San Marzano 3 jsou větší a proto Gigante.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2022 I, 22.8.2022 Ta rajčata vypadají spíš jako San Marzano Gigante.
Vladimír |
 |
Rajčata 2022 I, 22.8.2022  Od roku 2014 pravidelně pěstuji španělská rajčata. Na mé zahradě se jim opravdu daří, jsou masitá, velká a moc mně chutnají. Letošní léto rajčatům přálo, jen jsem nebyl schopen nasrřádat nějaká semena. První květy jsem nestihl zasáčkovat a později v... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 17.8.2022  Amish Paste
Vladimír |
 |
Rajčata 2022 I, 16.8.2022  KUKLA´S PORTUGUESE HEART
Vladimír |
 |
Rajčata 2022 I, 12.8.2022  Další oblíbené Heirloom (dědictví) rajče od Carolyn Male
NOIR DE CRIMÉE
Vladimír |
 |
Rajčata 2022 I, 9.8.2022 V pátek 26.8.2022 od 9.00 do 15.00 se koná v areálu Mendelovy university Den otevřených dveří s přehlídkou teplomilných zelenin (hlavně rajčata a papriky, dále cukety, lilky atd.). Po několika letech se asi opět... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 9.8.2022  Pěstuji většinou velká masitá rajčata zejména ta ve tvaru srdce. Mám také pár menších rajčat, tři odrůdy Artisan, jedno červené hybridní cherry Rajče Philovita F1 a jedno rajče pro dlouhodobé skladování Ramallet pequeňito malorquin. Rajčata od... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 8.8.2022  Dostal jsem stará semínka (z roku 2012) Reinhardova čokoládového srdce z dědictví po Carolyn. Dobře mi klíčila a tak jsem zasadil jednu rostlinu. Plody jsou velké, krásné, dužnaté s dobrou chutí. Ze všech mých rostlin bude tato rostlina pravděpodobně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2022 I, 7.8.2022  Další ze 100 heirloom rajčat Carolyn Male:
CHEROKEE PURPLE
Druhým rokem pěstuji vedle sebe Cherokee Purple a Cherokee Jumbo (semena od Darrell Jones- Fusion Power). S Cherokee Purple mám problém s jeho úrodností. Letos stejně jako minulý rok mně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 3.8.2022  Nějaká ta rajčata rychle dozrávají a já mám problémy s odbytem. Snažím se jich co nejvíce pojezt, ale syn a dcera s rodinami odjíždí v sobotu na dovolenou do ciziny (Řecko, Chorvatsko) a tak jsem dnes dal asi pět kilo rajčat bývalé kolegini, kterou... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 3.8.2022 Milane, mýlíš se. Na tom rajčeti na obrázku není BER! To co asi považuješ za BER je jen zkorkovatělá vrstvička, která zbyla po květu. U biftekových rajčat je to běžná záležitost, je to jen na povrchu, který se odloupne. Podobná vrstvička v místě kde... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 2.8.2022  Dvě z nejznámějších rajčat v knize, Brandywine Sudduth´s a Brandywine Yellow (Platfoot Strain). Rostliny u mne na zahradě nejsou moc úrodné, ale stojí za to ochutnat tato rajčata.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 1.8.2022  Jako vzpomínku na mou kamarádku Carolyn Male pěstuji letos větší množství odrůd rajčat z její knihy "100 Heirloom tomatoes for the American Garden". Jedním z těchto rajčat je odrůda Herman´s Yellow. Tato ne tak často pěstovaná odrůda mne překvapila... celý příspěvek > |
 |