|
Výběr travního traktoru, 7.7.2023 Dvojí sousedi se zatravněnými starými sady už sečou pravidelně pouze 1x ročně v tuto dobu, někdy teda i podruhé. Tráva hustá jako pačes, délka na povřísla a ty stromy co pamatuju tam nikdy nikdo nehnojil a tu trávu už vůbec ne a použití herbicidů tam... celý příspěvek > |
 |
Výběr travního traktoru, 6.7.2023 Ještě jeden poznatek z praxe ohledně sečení, který platí pro naši louku se skladbou rostlin jaké tam jsou. Upozornuju, že to nemusí jinde platit, čím častěji jsme sekli traktůrkem meziřadí v sadu, tím více mizela tráva a začaly převažovat hluboce... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr travního traktoru, 6.7.2023 Aby tomu jednomu pak stačil příjem na lití benzínu do traktůrku... Samozřejmě pokud si koupíte kvalitní stroj a máte na něj i pohonné hmoty a servis finance, tak OK povozíte se, nebudete mít problém s tím, že když bude jeden víkend pršet, že vám... celý příspěvek > |
 |
Výběr travního traktoru, 6.7.2023 6000kroku.cz Biegler |
 |
Výběr travního traktoru, 6.7.2023 No vidíte a já lištu vytáhl opět a po tom co máme traktůrek, jednobubnovku a dvoububnovku za malotraktor. Seču s ní trávu výšky kolem těch 10 cm. Bud ji nechám ležet, nebo větší něco zamulčuju a nebo nahrábnu do kompostu. Já do kompostu dávám i... celý příspěvek > |
 |
Temano, 5.7.2023 Legislativu v tomto jsem nečetl, jestli je to jako o spále na hruškách. Ale to aby si nejen majitelé lesních a travních porostů vzali obrázkový herbář a postřikovač s herbicidem a vydali se likvodovat hostitele šárky v podobě bylin ze kterých hmyz... celý příspěvek > |
 |
Temano, 5.7.2023 Dřív bylo možno hodně informací najít v Němčině o různých nových odrůdách, dnes jako by to už ani nebylo, všechno jen informace z e-schopů. Porosty pro množení podnoží a roubů by měly být kontrolovány a testovány a pěstovány v izolátech. Jak to ve... celý příspěvek > |
 |
Temano, 5.7.2023 Každý ovocný druh zanechává v půdě toxiny (půdní únava), z toho důvodu se nemají sázet peckoviny po peckovinách a jadroviny po jádrovinách, případně se musí nějaký ten rok počkat (orba, zelené hnojení, hnůj), ale o přenosu šárky půdou to zde čtu... celý příspěvek > |
 |
Temano, 5.7.2023 Pokud mají v Polsku tak kvalitní vlastní šlechtění švestek, proč teda tam množí ty jak pane Petře píšete "německé pseudo ševestky"? Nevím jak je to nyní aktuálně, ale před lety to bylo dost masivně. Biegler |
 |
Temano, 5.7.2023 Přidám osobní zkušenost. 2 odrůdy meruněk po zakoupení doma rouby z nich zaštěpované odkopky. Původní stromy mají po letech už příznaky šárky na peckách, u zaštěpovaných odkopků jsem nic takového neviděl. Sice se udává v literatuře, že na napadení... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr travního traktoru, 4.7.2023 Máme traktůrek Ariens s bočním výhozem bez sběrného koše z bazaru, dovoz z ciziny. Po generálkách seká pořád dobře. Plánuju ale pro sečení plochy cca. 5000 m2 zrepasovat lištové sečení k Vari záběr 120 cm, z důvodu opravdu nízké spotřeby pohonných... celý příspěvek > |
 |
Čerstvě zasazená tráva devastována plevelem, 4.7.2023 Předloni jsem zakládal trávník po sklizené pšenici lehkým rozoráním a rozvláčení pouze bránama bez použití herbicidu. Seto ručním rozhozem semeno smíchané s pískem. Byla to travní směs pastevecká s jetelinou, zaléval jsem každý den a ještě ten rok... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 4.7.2023 Pane Vladimíre, bude možné články jednotlivých autorů dohledat všechny pohromadě? Rád si je přečtu, ale nyní nemám čas, jsem si dal cíl, že do mých narozenin vyčistím všechny kouty zahrad, sadů a dalších polností od veškerého nepořádku. Také mám plné... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 4.7.2023 Polovina letos na jaře koupených a vysazených sazenic révy se již vymanila z příkrovu černých a hnědých květináčů a tak jsem udělal kolem všech oplocení z pevného pletiva, abych nemusel chodit každý večer přikrývat a ráno odkrývat. Ty odrůdy které... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 2.7.2023 Já ovocné stromy nikdy nemulčoval žádným matrošem. Neviděl bych díry, nemohl bych dávat vykuřování, případně pasti a pro kočky by to bylo taky nevýhodné. Biegler |
 |