|
Scillato, 4.3.2023  Více jak 30. leté zkušenosti pěstitele Scillata ze zlínska (400 mnm) mě přesvědčily aby jsem tuto odrůdu taky vyzkoušel. Meruňky Scillato se pěstují na Sicílií v okolí stejnojmené obce nedaleko Palerma.Plody jsou kulovité, střední velikosti, velmi... celý příspěvek > |
 |
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 23.2.2023  Bór se v půdě špatně rozpouští je téměř nepohyblivý a rostlinnými pletivy se rozvádí velmi neochotně.Takže nějakého zlepšení se dočkáte nejdříve za 1-2 roky.Proto je vhodné k rychlému zlepšení nedostatku některého z mikrokroprvku použít hnojení... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 4.2.2023 Maďarská meruňka je samosprašná tudíž žádné opylovače nepotřebuje navíc tazatel uvádí že v okolí jsou další odrůdy.Problém bude v píščíté půdě, patnáctiletý strom spotřeboval veškeré dostupné živiny (draslík, fosfor a některé mikroprvky bor,... celý příspěvek > |
 |
Ochrana stromků před mrazem, 3.2.2023 Bohužel oba přípravky, jako ochrana proti mrazu nefungují.Obsah mědi a boru jsou v zanetbatelném množství, dají se použít jen jako listová hnojiva ke zmenšení stresu rostlin po mrazovém poškození.Jediné co funguje je Champion do rozvinutých květů v... celý příspěvek > |
 |
Tuleu Timpuriu, 24.1.2023  Taky se ke mě jeden roub zatoulal. |
 |
Tuleu Timpuriu, 24.1.2023 V nabídce roubů a oček z Holovous je jen zlomek slivoňových odrůd z tamní genobanky ve ktré se nachází cca 250 odrůd. |
 |
Libštátská dalmatinka, 15.1.2023  Belle de Paris (Pařížská slíva) nalezena v roce 1820 jako náhodný semenáč. |
 |
Libštátská dalmatinka, 14.1.2023 Velikost plodů, zbarvení a velikost plodů, doba zrání a znamenitá chuť, padání a praskání plodů = Pařížská slíva (Belle de Paris). |
 |
Libštátská dalmatinka, 14.1.2023 Chtělo by to dodat nadmořskou výšku a dobu zrání pro přesnější určení odrůdy.Praskání je odrůdova vlastnost, slívy praskají daleko více než pravé švestky a pološvestky. |
 |
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 14.1.2023 Frýdecko-místecko SAT 7 1250 slunečno 10°C bezvětří, proveden první postřik proti kadeřavosti, bakteriozam a suché skvrnitosti listů peckovin ve fázi "tzv.zrdcátek".Meruňky letos opět nebudou, mají to spočítané už v polovině ledna narašené... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ananásova česká, 12.1.2023  Ze zvědavosti jsem si pár roubů Ananasové české nechal poslat. |
 |
Podzimní postřik mědí, 21.11.2022 Nemíchat! |
 |
Schnutí borovice, 17.11.2022 Bohužel borovice už to nerozdýchá. |
 |
Finální plán výsadby stromků u RD, 14.11.2022 Stromy nevypadají nějak přestárlé, určitě by se s něma dalo pracovat.Na prvním obrázku se nejedná o rakovinné novotvary, nýbrž o zhojené rány po vylomených větvích.Být to moje slivoně a byl bych s kvalitou jejích plodů spokojen, pak bych je na jaře v... celý příspěvek > |
 |
Kech Psar (Oktoberskaja), 26.10.2022 Uvedené meruňky nemám, Většinu odrůd co jsem si na zahradu natahal postupně likviduju.Nechávám jen ty co občas nezmrnou. |
 |