|
Avalon Pride, 29.7.2021 Avalon Pride byl náchylný na padlí broskvoňové a bakteriózy, byl odejit bez první úrody. |
 |
Bergarouge, 29.7.2021 Bergarouge byly letos vynikající, pevná dužina, slaďoučké s příjemnou kyselinkou.Ze všech odrůd nejvíc chutnala mravencům, kteří se teď houfně stěhují na dozrávájící Bergeron. |
 |
|
 |
Meruňky 2021, 27.7.2021 Rakovského mi odešla na bakteriozy, na jaře vykvetla spoustou malých květů které záhy opadaly.Strom na broskvovém semenáči postupně uschl. |
 |
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 26.7.2021  Velkopavlovická letos dozrává postupně zhruba 2/3 meruněk jsou sklizeny a na některých větvích se teprve začínají vybarvovat.Klon VP LE 12/2 je údajně vylepšený na odolnost k jarním mrazům a k houbovým chorobám.Chuť byla ponechána, VP = dokonalost... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2021, 26.7.2021 Veselku už nemám, královnou letošních meruněk je po dlouhé době VELKOPAVLOVICKÁ .Úžasné velké meruňky nenapodobitelné chuti, nepraskají ani nehnijí, dokonce ani ty poškozené od hmyzáků.Všechny ty cizácké uměle vytvořené nápodobeniny se mohou... celý příspěvek > |
 |
Favorita Morettini 3, 23.7.2021 Valašsko 320 mnm, FM 3 výborné broskve, za mě až moc sladké.Spolu se Sunhavenem a Royalvee nejkvalitnější broskve zrající před Redhavenem. |
 |
Tomcot, 23.7.2021  Tomcoty jsem sklidil někdy před 10 dny, chuť taková nijaká, horší je jen u Barbory která zrovna dozrává, suchá měkká břečka chuť jako u dovážených meruněk z jihu Evropy. |
 |
Favorita Morettini 3, 22.7.2021  FM 3 je tolerantní k PPV, na listech se mohou příznaky vyskytnou plody zůstávají viruprosté. |
 |
Favorita Morettini 3, 22.7.2021 Přésně tak, Petře.Navíc je odolná k virové šarce. |
 |
Soledáno, 19.7.2021 Těžko říct, dozrávají v období kdy tady příliš neprší.Letos to je samá výstraha před velmi silnými bouřemi a přitom tu je sucho, že do trhlin v zemi vrazím celou ruku. |
 |
|
 |
Meruňky 2021, 18.7.2021  Vynikajíci Legolda končí, začínají měknout neméně kvalitní Bergeval a Shamade.Příští týden bude vyvrcholením letošní meruňkové sezóny začnou zrát VP, Forum a Maďarské, dokonce i Hungarian best (VP+5) se začíná červenat. |
 |
Buda, 17.7.2021  Na loňském roubovanci jsem ponechal 5 meruněk, dozrála jediná.Chuti sladce navinulé, vyhovující.Na celkové zhodnocení bude potřeba ještě nějaký ten "pátek". |
 |
Legolda, 16.7.2021  Legolda bombastická meruňka vynikající pikantní chuti, taková V-P o týden dřív. |
 |
Soledáno, 13.7.2021  Nakonec měla největší meruňka odrůdy Soledane 125 gramů. |
 |
Žloutnou nové výhony, 11.7.2021 Výhony jsou spálené nejspíš špatně rozmíchaným postřikem nebo vyšší koncentrací postřiku.Mladé nevyzrále listy jsou na chemii cilivější.Popřípadě jste stříkala v nevhodnou dobu (přímé sluneční záření, vysoká teplota). |
 |