Příspěvky uživatele - 1.200

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vesna, 28.9.2021
Vesnu už nemám, asi před čtyřmi lety odešla na fytoplazmu.
Jofela, 28.9.2021 Obsahuje fotku
Nejkvalitnější německá sázrak Jofela letos opět dozrála do výborné kvality, plody jsou hruškovitého tvaru, středně velké kolem 35 gramů.Dužina je zlatožluté barvy, šťavnatá, příjemně aromatická (podobná Vlašce)výborná je i na pečení, cukernatost 23... celý příspěvek >
Haroma, 28.9.2021 Obsahuje fotku
Haroma mi příjde chutnější než nakyslá Hanita.Osobně jí z německých pološvestek řadím na druhé místo za Jofelu.Letos Haroma opěz nezklamala plody jsou střední velikosti do 40. gramů.Dužina tmavě oranžová, šťavnatá, sladce navinulá, výborné... celý příspěvek >
Slivoň Anna Späth, 28.9.2021 Obsahuje fotku
Anna Späth podle mě není pološvestka nýbrž slíva, taková přerostlá Durancie kulovitý tvar řídká velmi šťavnatá dužina a horší odlučitelnost od pecky.Cukernatost plně vyzrálých plodů je 27-28 Brix u Durancií 28-31 Brix.Durancie a Vlašky mi příjdou víc... celý příspěvek >
Durancie, 27.9.2021
Fungovat bude i Talent nebo Signum.
Durancie, 27.9.2021
Valašsko, cca 300 mnm vše na myroši.Setřesávám je od vršku, dole jsou ještě tvrdé.To scvrkávání jsem tady měl poslední roky taky, tak jsem je asi před měsícem prsknul Lunou experience a bylo po scvrkávání i po monilíí.
Durancie, 27.9.2021 Obsahuje fotku
Letošní teplé září prospělo Durancijím vyzráním do dobré kvality.Slívy jsou díky nadůrodě menší cca 25 gramů, téměř bez monilíe, velmi sladké, výborné.
Vlaška končí, 27.9.2021
Šarku mam na všech pravých švestkách, přesto plodí normální ovoce.Na Domácích se pár pokroucenců objeví cca 2-3% které opadnou koncem srpna a zbytek švestiček je v pohodě.Beru to jako vítanou probírku.Na Vlašce jsem krabatý plod za více jak 30 let co... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 26.9.2021 Obsahuje fotku
Domácím švestkám musí ustoupit všechny ty pokusy co jsem si natahal na zahradu.Vchuti a plodnosti se jim nic nevyrovná (kromě Durancijí),jsou to dříči, plodí každoročně ikdyž ostatní odrůdy pomrznou, díky pozdnímu rozkvétání vždycky nějaké švestičky... celý příspěvek >
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 26.9.2021 Obsahuje fotku
Letos je Černčická chuťově výraznější než Bystrická muškátová, ale to nijak nesnižuje její vynikající chuť a aroma.Debrecínská muškátová bude výborným doplňkem k Bystrické muškátové, prvních pár plodů vykazovalo úžasné muškátové aroma a plody byly... celý příspěvek >
Vlaška končí, 26.9.2021 Obsahuje fotku
Jelikož je Vlaška ještě stále považována za nejkvalitnější švestku, přesto se už v prodeji neobjevuje.Proto si Vlašky vyrábím sám.Letos už jsou sklizené, sem tam se ještě najde nějaký zapomenutý plod.Švestky střední velikosti okolo 40. gramů výjmečné... celý příspěvek >
Agenská, 21.9.2021 Obsahuje fotku
Druhá úroda Ažanské slívy na čtyřletém stromku.Slívy jsou střední velikosti okolo 30 gramů, pevné středně šťavnaté, pecka jde špatně oddělit od dužiny.Chuťově velmi sladká (nad 32 Brix) slušně aromatická výborná.Za mě jedna z nejkvalitnějších slivoní... celý příspěvek >
Onemocnění švestky, 20.9.2021
Mezihostitelem obou rzi jsou některé druhy sasanek.Chemicky se proti rzím slivoní začíná ošetřovat počátkem července když jsou plody cca poloviční velikosti v intervalu 10-14 dnů 2-3 postřiky dle průběhu počasí (Dithane, Signum,Talent, Zato)... celý příspěvek >
Nada, 20.9.2021
Tepllejší oblast Valašska cca 330 mnm, zrovna začínám sklízet Annu Späth a Presentu.Nadu mám na Wangenheimové, roste jako o závod.Takže na St.Julienu nebo na Z.r. poroste obstojně.Chuťově není špatná, vadí mi nízká cukernatost 13-16 Brix.
Onemocnění švestky, 19.9.2021 Obsahuje fotku
Slivoně nejčastěji napadají rez švestková (Transchelia pruni-spinosae) a rez trnková (Transchelia dicolor).Na líci listů za deštivého počasí (červenec a srpen) se začnou objevovat zelenožluté až žluté drobné skvrny (první obrázek spodní listy).Na... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika