Příspěvky uživatele - 213.137

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2023, 30.5.2023 Obsahuje fotku
Pricia z květináče přesazená do země. Pricia na stromě zmrzla stejně jako všechny meruňky i když kvetla později po Bergeronu nepomohlo, Bergeron odolal silným jarním mrazům a několik plodů má. MH
Kadeřavost broskvoně, 24.5.2023
Tak nějak mi dopadla s kadeřavostí Sagittaria a Ohenry asi nejcitlivější letos, zduřelé mají často i celé výhonky. Kadeřavé jsou z nich i očkovance co dostaly navíc Thiram, O Henry 2x Thiram a nestačilo, měly by se i tak nakonec z toho dostat. Na... celý příspěvek >
Broskvoň z pecky, 19.5.2023
Semenáč z pecky nic neřeší. Kůlovitější kořeny jsou sice lepší na kotvení, ale typický kůlový kořen má jen ořešák nebo částečně meruňky, broskvoně ne, navíc broskvoň má dominantní odběr živin z povrchových kořenů, proto dobře reaguje na hnojení.... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 17.5.2023
U mě je Bergeron dozrálý dokonce úplně do měkka dost sladký celkem lahodný i ve špatném počasí, nějaká mírná meruňkovitost je v něm taky, ale není typická jako u VP. Nějaké plůdky se udržely i letos kdy vedle Leskora nemá nic, takže s mrazuodolností... celý příspěvek >
Broskvoň z pecky, 17.5.2023
Jak se to hynutí stromku projeví -první roky roste zdravě, dobré přírustky, nebo je to trápení od začátku? Totiž jestli je to nevhodným typem půdy pro broskvoň, i semenáč z pecky je pořád broskvoň, jestli by spíš nepomohla jiná podnož. MH
Kadeřavost broskvoně, 15.5.2023
Močovina je dobře rozpustná ve vodě, tedy rychle by se měla po dešti nebo zálivce vyplavit - je to plus i zároveň mínus podle dešťů, měla by mít tedy okamžitý účinek. Jak dlouho ale močovina účinkuje? - kdy je třeba znova přihnojit a... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně, 14.5.2023
Mi byly už dávno doporučeny starým zahradníkem kuřince a popel přes zimu pod broskvoně - prý nejlepší hnojivo. Obojí má v převaze vápník, tady ale nejsou vápenité půdy takže převápnění a žloutnutí listů nepozoruju. Dám i kýbl popela a kolečko kuřinců... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně, 14.5.2023
Ledek amonný (prodává se s vápencem) by nebyl lepší? Broskvoň potřebuje tu síru? MH
Kadeřavost broskvoně, 13.5.2023
U mě podobně, kadeřavost je letos velmi silná. Většina stromků je kadeřavá, některé skoro vůbec i díky dodatečnému postřiku Thiramem.  Např. Francoise - ten dostal ještě navíc Signum do květu proti mon. úžehu tak asi zabírá i na kadeřavost -... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 9.5.2023
Ty malé pomalu rostoucí plůdky mám podezření že se jedná o zastavený moniliový úžeh, tedy díky postřiku se monilia nešří do dřeva, ale svádí přetahovanou v plůdku, postřik jakoby neměl 100% účinnost, to asi žádný. Tak nějak si to vysvětluju, zatím... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 7.5.2023
,,Meruňky mám díky postřikům proti moniliniové spále bez kazu, ale také díky mrazu bez plodů." Monilia proniká přes pestíky a šíří se až po odkvětu ve fázi rostoucích plůdků, když žádné plůdky nejsou nemá se co šířit. Tedy zmrzlé meruňky = žádná... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 4.5.2023
Odkud pane 235.239 jste? Mám podobně jabloně vymrzlé, Rubín v poupatech březen/duben zmrznul. Další odrůdy podobně nebo jen částečně. Meruňky vymrzly taky komplet, broskve něco zbylo, ale naskočila nyní kadeřavost, měď 2x letos vůbec nefunguje.... celý příspěvek >
Broskve 2023, 4.5.2023
Kadeřavost už se projevila i tady, všechny stromy skoro jako by se vůbec nestříkalo, i Sagittaria. Zatím zima nad ránem kolem 0°C, takže listy moc nerostou, rozsah napadení se uvidí až se oteplí a rozvinou se, nevypadá to dobře. 2x Champion měď,... celý příspěvek >
Raseni merunky nemoc nebo spaleni postrikem?, 1.5.2023 Obsahuje fotku
Signumem se můžou spálit listy? Mám letos některé výhony taky zčernalé, u mě to bylo silnými mrazy březen/duben. Na foto Wondercot na podnoži vyrašil docela brzo a mrazy (-8°C) zničili výhony už to upadlo, níže raší nové. MH
Raseni merunky nemoc nebo spaleni postrikem?, 30.4.2023
Možná spálené mrazy. Jaké byly a květy vydržely? MH
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika