|
Meruňky 2023, 21.6.2023 Pěkné, první domácí meruňky.
To kvalitní zrání bude asi tím hicem (u vás v čechách) který trefil do měknutí, něco podobného si myslím že bude i specifický Big Red který dává za průměrného počasí (25°C) jalové plody, protože v popisu stojí chuť... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 21.6.2023 Tak to je supr a že už je natolik měkký až marmeládový? Oficiálně Thyrintos by má zrát později, když jsem hledal tak to vycházelo jako Leskora, takže je to zajímavé jaká odrůda to vlastně je. Když meruňka zrající před Tsunami se ani v Evropě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňkové trable, 21.6.2023 Z fotky moc nejsou vidět detaily, je to zdálky. Příčinu jste si odpověděl sám, postřik pozdě, stříká se obvykle už na počátku kvetení proti moniliovému úžehu. Korové nekrozy jsou na meruňkách běžné, většinou to způsobuje nějaká houba nebo bakterie v... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 19.6.2023  Pricia dnes na severu je vybarvuje i pod listy ve stínu, tady to ještě potrvá... MH
|
 |
Meruňky 2023, 19.6.2023  Pár aktuálních vzorků z JM od Čejkovic, měla by to být Tsunami. Vybarvené jsou pěkně, ale chybí jim ještě 3 dny slunka, jsou málo sladké, silněji kyselé, trochu je podtrhli. Slovy majitele letos prý s meruňkama bída. MH
|
 |
CANDELA, 18.6.2023 Candela to sice není, ale pěkné máte zaplozené meruňky.
Je vidět, že letos u vás nezmrzly a jak dopadly Maďarky, VP? MH |
 |
Meruňky 2023, 17.6.2023  Těžko něco vyčítat Pricii, jsem rád že pár plodů se podařilo zachránit. Leskora 6m strom prázdný. To už je každý rok, příjde konec března, duben a silné mrazy -5 až -10°C. Zmrzla tentokrát i většina odrůd jabloní v poupatech, byl jsem v několika... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2023, 16.6.2023 Při lehké probírce broskví jsem narazil na provrtané plody obalečem východním + další vadnoucí výhony s červem uvnitř. Žádná změna MH |
 |
Broskve 2023, 15.6.2023  Guglielmina přiroubovaná haluz je dokonce přeplozená, kadeřavost byla o něco mírnější než na Havenech.
Na ten Flaminfury jsem taky zvědav , měly by narůst velké broskve, někde je označený jako odrůda,,Flaminfury 14007". MH |
 |
Broskve 2023, 15.6.2023  Sunhaven se vzpamatoval z těžké kadeřavosti, plody nějaké jsou. MH |
 |
|
 |
Broskve 2023, 15.6.2023  Francoise. MH |
 |
Broskve 2023, 15.6.2023  Broskve Francoise od Toma docela narostly, takže jsou to opravdu ony. Sunhaveny jsou ještě malé jako vlašské ořechy - takže to vypadá, že Francoise byde zrát velmi brzy. Škoda že není žádný plod Sagittarie na porovnání, vloni sagittaria jeden plod... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 15.6.2023  Pricia začla vybarvovat. V koruně přiroubovaná pricia se taky rozzářil jeden malý plod který unikl mrazu. Zpoždění oproti čechám tu je podobně jako loni minimálně několik dní, oproti jižní moravě to bude prozatím víc jak týden skluz. Na slunku to... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 11.6.2023 Ty zralé Pricie na foto jsou z dědiny u Břeclavi? A nezmrzly jim nebo přitopili v sadu? Pěkná úroda opravdu. K nám se v tuto dobu vozí dovozové ze španělska, řecka... už jsem koupil 4 x různé vzorky z marketů a nedá se to jíst, nedozrálé kyselé... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 9.6.2023  Tak ty jsou nádherně zářící , vypadají že brzo budou zralé. Určitě někde teplá oblast na té moravě. A taky že nezrmzla, jiný pěstitel z JM říkal že Pricia zmrzla a zbytek vzal moniliový úžeh - prý citlivá.
U mě na severovýchodě v 240m je to kus... celý příspěvek > |
 |