|
Tomcot, 16.7.2022  Poslední Tomcot v konkurenci dozrávajících odrůd je na hraně udržitelnosti. |
 |
Legolda, 16.7.2022  Legolda letos opět nezklamala, velká, vynikající,těžko překonatelná novými odrůdami. |
 |
|
 |
Meruňka Luizet, 16.7.2022  Luizet opět letos dokázala jak je nenáročná na podmínky prostředí.První plody uzrály před Bergevalem a Shamade.Chuť je delikátní, meruňkovitě rozplývavá. |
 |
Žlté slivky, 14.7.2022  Ovoce Bílých Karpat. |
 |
Meruňky 2022-2, 10.7.2022  T.J.-Tomáš Jan, autor oné slátaniny. |
 |
Meruňky 2022-2, 10.7.2022  Inu dobrá Petře, můžete po večerech s pánem I.H.opravovať slátaniny pana T.J.. |
 |
Meruňky 2022-2, 9.7.2022  Tomcot je Petře kanadská odrůda s francouzským Cotinternational nemá nic společného.Chuť Tomcotu poznamenalo nic moc počasí v tomto týdnu.Pevná dužina, přesto slušně šťavnatá, sladká, jen ta rozplývavá navinulost byla po deštích slabší.Nevýrazný... celý příspěvek > |
 |
Žlté slivky, 9.7.2022  Ze starých odrůd které jsem uvedl nebývají napadané šarkou bílé trnky.Dejte vědět jestli popis sedí. |
 |
Veharda, 9.7.2022 Pravděpodobně to Veharda bude.Tady na Valašsku už jsou vybarvené odrůdy zrající asi týden po VP (Bergeron, Luizet). |
 |
Žlté slivky, 6.7.2022 Ani Tipala to nebude, ta má větší švestkovitou pecku.Spíš by to mohl být nějaký kříženec Špendlíku (bílá trnka, bílá slíva, belica nebo něco podobného). |
 |
|
 |
Žlté slivky, 6.7.2022 Na obrázku není mirabelka Nancyská ani náhodou. |
 |
Tomcot, 4.7.2022 Nedalo mi to a pořídil jsem si nový stromek Tomcotu tentokrát na meruňkovém semenáči a stal se zázrak, na jaře narozdíl od většiny ostatních odrůd nezmrzla.plody jsou větší a vybarvenější než na starém Tomcotu na myroši.Meruně jsou ještě tvrdé. |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.7.2022 Druhá generace obaleče tyto usoplence už nevytváří. |
 |
Nejranější odrůdy meruněk II, 29.6.2022 Viděl by jsem to na Ledanu, letos začínají zrát v těchto parných dnech.Plodů není mnoho, ale jsou velmi dobré typicky meruňkově navinulé.Tvarem, zbarvením i dobou zrání se shodují. |
 |
Suchá skvrnitost listů peckovin, 11.6.2022 Ano, ukázková suchá skvrnitost listů peckovin. |
 |