|
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 1.8.2021 Myslím, že v případě postižení stonku mužete max provést zastřižení pod napadenou oblastí. To nad tím zahránit už asi nelze. PB se strašně blbě zbavuje. Všechno poštižené pryč a to co zbylo stříkat a modlit se v záchranu.
|
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 1.8.2021 Jestli máte foto přímo té vaší plísně, vložte ho prosím sem. Jestli se jedná opravdu o PB |
 |
|
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 1.8.2021 Jinam moc hezká rajčata, co máte za odrůdy? =) |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 1.8.2021 Pokud se nedostala plíseň na plody a na stonek, tak můžete, resp. měla byste zahájit boj s PB. Já používám momentálně Dithane a Champion. Champion je jen povrchová ochrana a Dithane je kombinována tj. jak povrchová, tak by se měla dostat do... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 1.8.2021 Hmm, přenašeč plísně bramborové jak vyšitý. |
 |
Založení ovoc. sadu, 31.7.2021 Děkuji. Jakou max výšku navrhujete? |
 |
Založení ovoc. sadu, 31.7.2021 Ideálně bych aby odrůdy byly v rozestupu 3x3m. Těch cca 15 tisíc bych do toho max nacpal.Vyjde to pak cca na 40 stromků |
 |
Založení ovoc. sadu, 31.7.2021 Pardon, dle tech. standartu je vše v mm. tj cca 36m x 9m x 15m x 26m x 14m |
 |
Založení ovoc. sadu, 31.7.2021 Co se výšky týče ideálně vzrůst do 2m. |
 |
Založení ovoc. sadu, 31.7.2021  Zdravím,
mám k dispozici plochu rozměrů dle obrázku. Nikdy jsem stromky nesázel, takže bez zkušeností. Chtěl bych vysadit různé druhy ovocných stromů. Jen zakrslé / sloupovité.
Zajímalo by mně vše, co bych měl brát v potaz. Každou radu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zaštipnutí rajčat koncem sezony, 30.7.2021 Já to myslel tak, že zaštípnu úplně nahoře tak aby momenátlní květenství ještě bylo schopné nasadit a dozrát.
Prostě zakázat rostlině dál růst a soustedit se jen na plody. |
 |
Zaštipnutí rajčat koncem sezony, 30.7.2021 Tak bude srpen a já si říkám, že bych měl ty rajčata co rostou vzhůru zastřihnout. Podle mě sezona skončí v září.
Co vy na to? |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 29.7.2021 Ten je ale jen na plíseň révy ne |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 29.7.2021 Zkusil jsem stejnou taktiku -> zcela otevřený foliaka lsity rajčat jsou stejně oroseny.
|
 |
Olovo zo strelby vzduchovkov, 28.7.2021 Jestli vám soused střílí do zahrady, tak je asi něco špatně.
O rozkladu nic nevím. Vyčkejte rady zkušenějšího |
 |