|
Hnědé skrvny na paprikách, 2.6.2009  to už si u vás papriky pospíšily koukám :)
chce to fotku
jakou tam máte zem? co jste s ní na podzim a na jaře teď dělal? jaké složení a čím hnojil?
přikládám fotku mé první papriky zatím |
 |
Květák ve skleníku, 2.6.2009 prosím o podrobnějši info ohledně toho zlomení listů a zakrytí květů
proč listem? jen se zalomí a přitom neodpadne? omezit tím přístup světla na květ?
děkuji! |
 |
|
 |
Jak se zbavit molů, 2.6.2009  doporučuji jednoznačně feromonový lapač, rok to používám a mám klid!
dříve to bylo neštěstí, i likvidace snad všech potravin nepomáhala... mol se dokáže živit a líhnout snad i v digestoři na kousku tuku ve filtru... no děs...
takhle vypadá... celý příspěvek > |
 |
Fialové listy paprik, 2.6.2009 já nepřihrnuji, ale sázím papriky hlouběji
když bych přihrnoval, tak pak se zase zalévají hůř, voda odtéká do stran a nevsakuje se tam kde bych chtěl |
 |
Květák ve skleníku, 2.6.2009 Letos jsem poprvé zkusil dát zkušebně do skleníku květák. Jen pár kusů, na zkoušku, rád si všechno zkouším na vlastní kůži.
Květák koupený jako sadba před asi měsícem, od té doby zasazený.
Teď k problému. Zatím se tvoří jen listy, nicméně rozsah a... celý příspěvek > |
 |
Fialové listy paprik, 2.6.2009 to zmizí, nic to neni
to zalévání nevadí, já zalévám skleník obden a v horku denně... pokud není skleník zespodu vybetonován tak ta voda "navíc" stejně proteče dolů do spodní půdy...
a doporučuji netkanou textilii pod papriky, lépe... celý příspěvek > |
 |
Plot kolem zahrady - sloupky, 2.6.2009 můj favorit je asi Sloupek TURBOLINEA 200cm /pr. 38mm plastovaný, cena 189 Kč bez daně je myslím slušná...
teď se ještě zeptám, ten vrták do země, to je standardní vybavení klasické půjčovny nářadí? |
 |
Utrhnout první kvítek u papriky?, 2.6.2009 letos jsem to zkušebně udělal asi na třetině rostlin, zatím rozdíl nepozoruji...
každopádně netuším jak to udělat, když vám najednou nevyroste ten jednoznačně "první" kvítek, ale najednou je máte třeba 3-4...
to bych měl vyštípnout... celý příspěvek > |
 |
Lečo, 1.6.2009 na sterilování vám dám tip, jež vám ušetří spoustyyyy práce :)
pokud máte horkovzdučnou troubu s pořádným nastavením teploty, tak pak sterilujte lečo na 140 stupních tak 20 minut a je to :) a do trouby dáte najednou klidně i 10-12 sklenic... |
 |
O jaký plevel se jedná?, 1.6.2009 jahody dočasně přesadit (po odplození) a pak svlačec nechat chvíli růst a následně silně prolít silným roztokem herbicidu na víceleté vytrvalé plevele, mělo by to pomoci
a následně též na další sezónu černou netkanou textílii a jahody sázet do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plot kolem zahrady - sloupky, 1.6.2009 to betonování je ale vážně asi i nejlehčí práce...
najděte si na internetu v okolí betonárku, za kubík betonu zaplatíte i s dopravou kolem 1400-1600 Kč a můžete si říct jak to chcete... jaká hrubost, jak mazlavý, jak rychle bude tuhnout, atd...... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 1.6.2009 zalít dostatkem vařící vody, myslím že to je rychlá smrt |
 |
Slimáci, 1.6.2009 po zkoušení pivních pastí, pilin i kávové sedliny jsem letos zakoupil v dubnu granule proti slimákům
je to přírodní výrobek, sloučenína železa a horčíků myslím, nevadí to domácím zvířatům a je to plně odbouratelné a neškodné pro půdu, rostliny,... celý příspěvek > |
 |
Domácí šunka, 1.6.2009 nehledejte v tom vědu, je to snadné :)
na 1-1.2 kg vepřového masa se dává 25g soli a kávová lžička moučkového cukru plus ještě deci vody
maso na kostky, celé promíchat a na dva dny uležet v lednici
pak do pytlíku, stlačit a v šunkovaru nebo i... celý příspěvek > |
 |
Odpadávání květů u rajčat?, 30.5.2009 tak tak, na ty mšice pozor, teď po těch deštích a ochlazení bude skutečný nájezd mšic!!!
používám teď bio postřik, míchá se to s vodou, je to směs řepkového a ještě nějakého oleje, nulová ochranná lhůta a naprosto neškodné, doporučuji |
 |