Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Štepenie egreša v horúčavách, 8.9.2011
Ne, možná je to dokonce (nejistá) známka ujmutí. U neujatých roubů by spíš listy uschly a držely na roubech. Přesto je lepší listy odstranit ještě před roubováním.
Jablone k plotu, 8.9.2011
Ze samotné nadmořské výšky nelze dělat závěry ohkedně vhodnosti pro pěstování ovoce náročnějšího na teplejší polohu.  Je to ale dost vysoko, tak je otázkou jak se tam bude dařit odrůdám náročnějším na teplo, jako třeba Orion, Topaz či... celý příspěvek >
Lečo zavařené a zkažené, 8.9.2011
Možné to je, sklenice, na rozdíl od víček,  neobnovujeme prakticky vůbec. Ale nemyslím si, že by se otvíráním výrazněji obrušovaly.    Dříve byla víčka dvojího druhu. S bílým těsněním - bylo trvanlivější, ale nevhodné pro... celý příspěvek >
Lečo zavařené a zkažené, 8.9.2011
Taky mě trochu zarazilo, že se pár víček nechytlo. Přitom se jednalo mnohdy o víčka nová, zatímco dřív jsem je používal dokola 5 i vícekrát. Neúspěch se snažím minimalizovat odsátím vzduchu vývěvou před umístěním do hrnce - poklepem lze poznat, že... celý příspěvek >
Založit trávník teď nebo na jaře?, 8.9.2011
Já bych trávník založil nyní. Dokonce se mi zdá, že je pro to téměř ideální termín.    Pokud jste rušili záhon jahod a byly adekvátně hnojené, tak bude půda živinami zásobena dostatečně. Před výsevem bych proto nehnojil.   ... celý příspěvek >
Černé větve - co je to za nemoc?, 7.9.2011
Děkuji za připomenutí mých omylů a hříchů, je to lidské... Buďte upřímný, stále si myslíte, že zalévat jabloň  fungicidy je dobrý nápad?
Nejaromatictejsi odruda, 7.9.2011
Letos mi meruňky navštívil mráz asi 10 dní po odkvětu, takže jsem z každého stromku sklízel 0 - 10 plodů.     Leala nebyla výjimkou. Stromek mi roste až příliš slabě (může to být místem a podnoží). Plody jsou překvapivě sladké ještě... celý příspěvek >
Rozmačkání švestek, 6.9.2011
Teď budu jen teoretizovat, tak mě, prosím, neberte za slovo. Zdá se mi, že když sekám jablka či švestky příliš najemno a dlouho, vznikne místy jakási našlehaná emulze vzduchu a koloidních látek v plodech. Napadlo mě, zda právě přítomnost vzduchu... celý příspěvek >
Rozmačkání švestek, 5.9.2011
Měl bych trochu strach, aby se vrtačkovým mixérem nerozbily i pecky. To by nemuselo kvasu prospět. Švestky důsledně mačkám jen zpočátku. Jak do sudu přidávám, jenom je promíchám, aby plavaly v tekutině a nebyl mezi nimi vzduch.. Je-li tekutiny málo,... celý příspěvek >
Černé větve - co je to za nemoc?, 5.9.2011 Obsahuje fotku
Wimpi má nepochybně pravdu, je to nejistá loterie. Houbové choroby dřeva včetně rakoviny napadají obvykle stromy oslabené,  špatně živené (neplatí to samozřejmě pro mykózy jako padlí a strupovitost). Součástí léčby by proto mnělo být prokypření,... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 5.9.2011
Zvážil bych nasolení masa nástřikem. Potom v případě, že byse začal lák kalit, můžete ležení masa ve sklepě ukončit a jít udit bez toho, že by maso zůstalo uprostřed šedé.     Maso čerstvé - ze zabíjačky vydrží naložené... celý příspěvek >
Černé větve - co je to za nemoc?, 5.9.2011
Taky se kloním k té rakovině. Černá barva bude asi výsledkem spor hub, ale ty napadly již odumřelé pletivo. Lze se o tom přesvědčit odříznutím kousíčku kůry. Pokud by šlo o neškodné lišejníky, bude tkáň pod kůrou svěží zelená. Ve vašem případě půjde... celý příspěvek >
Becky na kvas, 2.9.2011
Máte-li 50litrové demižony, jsou ideální na vylisovaný mošt, který necháte zkvasit a vypálíte.  Na celé ovoce, byť podrcené, to není.
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 2.9.2011
Můžete samozřejmě hnojit čím chcete a kdy chcete. Já, ve shodě s p. Vinšálkem, ve druhé polovině vegetace hnojení dusíkem omezuji a radši volím postřik vápníkem bez volného dusíku. Posledný postrek sa má aplikovať najneskôr 14 dní pred zberom... celý příspěvek >
Nazov slivky, 1.9.2011
Neodlučitelnost od pecky nemusí být pro myrobalán zcela typická. Zato podle letorostu s listy jej poznáte bezpečně. Drobné lístky se výrazně liší od mirabelek a špendlíků s listy podobnými rynglím a švestkám.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika