|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování, 9.6.2018 Nevím, kdy jste odebíral očka a kdy očkoval. Každopádně zavazovat úplně bdící očko, které má vyrašit, není dobrý nápad. Počkejte, co to udělá. |  | Třešeň, neplodí - pláňka či choroba?, 9.6.2018 Tipoval bych špatná poloha, málo světla, chudá půda, vyčerpané živiny...
Pláňkou to nebude, i podnožové třešně plodí. Stromy bych obryl, pohnojil, půdu provzdušnil, zajistil dostatečné oslunění. |  |
|  | Prejavy šárky na marhuli, 9.6.2018 Šarka (PPV) stromy slivek nezahubí, ale u citlivých odrůd způsobí, že část plodů předčasně opadá a některé budou nechutné, některé dobré. U tolerantních odrůd může způsobit menší plodnost, menší cukernatost a kratší věk stromu. Na Vaše meruňky a... celý příspěvek > |  | Leskora, 9.6.2018  U nás tedy Leskora ještě pár dní bude potřebovat. Na rozdíl od Aurory, ta je zralá |  | Italské odrůdy meruněk, 9.6.2018 Ono je to asi jedno, odkud meruňka pochází. Rozhodující je, jestli u nás zmrzne nebo nezmrzne.
Ostatně mnoho, možná většina tzv. českých a slovenských odrůd nebyla vyšlechtěna u nás, nýbrž v Americe a českoslovenští šlechtitelé... celý příspěvek > |  | Uz nekde uzraly tresne?, 9.6.2018 Není v této sezóně na Rychlici již pozdě? Typické pro tuto odrůdu je, že plody nejsou srdčité nýbrž kulovité, některé dokonce vyšší než širší, což se podle fotek nezdá. Pecka taky často není úplně tvrdá.
Můj tip je Winklerova raná. |  | Krídlatka - Pohankovec - kosenie krovinorezom, 9.6.2018 Obava opodstatněná není, z drti od křoviňáku se křídlatka nerozšíří. Pálení je zbytečné, klidně můžete stonky a listy dát do kompostu.
Sečním ani vytrháváním se ale invazní křídlatky nezbavíte. Ustřihněte rostlinu těsně nad zemí a do... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 9.6.2018  Aby byly na Medarda zralé meruňky na studeném Svitavsku, to jsem opravdu ještě nezažil. Aurora výrazně předskočila ještě zelenou Leskoru. A chuť se skutečně nemá za co stydět.
Aurora = výkřik Hanáka, co zakopl o ropovod |  | Višeň Favorit, 9.6.2018  Vždycky jsem tvrdil, že (sladko)višeň má sice lahodné plody, ale její plodnost je vysloveně nízká. Letos se rozhodla ukázat, co umí. Jako většina červených peckovin dozrála o 2 - 3 týdny dřív než obvykle. |  | Goldstar, 9.6.2018  Taky mi to Goldstara moc nepřipomíná, ale v téhle fázi bych definitivní závěry ještě nečinil. |  |
|  | Jak zkvalitnit půdu pod stromy, 7.6.2018 Popsal jste to docela přesně. Napíchat díry špičatým železem po obvodu koruny a nalít do nich tekuté hnojivo. Já používám ředěné zkvašené slepičince obohacené roztokem fosforečnanu draselného (myslím, že se i prodává pod názvem PKsol). |  | Čím obarvit betonové výrobky, 7.6.2018 Použijte bílý cement a křemičitý písek. Nemusíte ničím barvit a květináč bude bílý v celém profilu. |  | Earliglo, Favorita, Michaela, 7.6.2018 Chuťově Michaela, pěstitelsky Favorita. |  | Rubinola - řezat či nechat být?, 7.6.2018 Pohu potvrdit - ostatně jsem to psal včera - že poprvé jsem taky příznaky choroby viděl na Topazu, posléze na Rubinole. Mohu říci, i jako agent, že to moji důvěru v v tyto dvě v zahraničí nejúspěšnější české odrůdy značně podlomilo. Oceňuji příspěvek... celý příspěvek > |  | Vosy a sršni na hrušních, 3.6.2018 Velmi naivní představa. I ta vosa má mozek, nějakou pamět a velmi snadno se učí.
Naštěstí když si zážitek s pastí vosa zapamatuje a naučí, je pozdě. Svou zkušenost si tak vezme do vosího hrobu. |  |
 |
|
|
|