Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Množení rybízu na meruzalku, 5.7.2018
Roubování, jak píše Mimmo,  na řízek - např. černého rybízu - ovšem nemá za cíl stromek nýbrž keř. Dělá se to u odrůd, co špatně zakořeňují, např, Heinemannův pozdní nebo angrešty.     Stromky rybízů mají své výhody (podle mě... celý příspěvek >
Dozrávají meruňky ale hnijou, 5.7.2018
Letošní rok je netypický. Meruňky dozrávají dřív než jindy a intervaly mezi odrůdami jsou kratší. Žádnou mezeru letos nepozoruji. V jiných letech to tak nebývá. Čato bývá u nás mezera bez zralých meruněk rok i dva.
Lerosa, 5.7.2018 Obsahuje fotku
Tato méně známá odrůda se letos pochlubila výstavními plody. Jako všechny lednické meruňky nedovede chutí konkurovat Velkopavlovické a jí podobným. Plodností a malými nároky je ovšem předčí
Juna, 5.7.2018 Obsahuje fotku
Ve srovnání s Hermanem je Juna o pár dní pozdnější, v chuti švestkovější, možná i trochu sladší.
Juna, 5.7.2018
Nevím, jestli máte skutečně Junu. Nepřipadá mi ani rozbředlá, ani moučná ani kyselá. Jen má takovou zvláštní malinovou příchuť, která není každému příjemná.
Množení rybízu na meruzalku, 5.7.2018
V srpnu se roubuje na meruzalku, nejčastěji "do boku" V pěstování rybízů na meruzalce nevidím žádný smysl. Keře jsou lepší.
Herman, 5.7.2018
Herman dozrává dřív, asi s Harbingerem.. Nyní jsou Hermany zralé, Favorita ještě ne. Úplný tolerant na šarku to není, ale projevy nejsou výrazné.
Velmi rané broskve, 5.7.2018 Obsahuje fotku
Ze tří raných broskví mi nejlíp stále vychází Harbinger. Velké krásně zbarvené plody, žlutomasé. Jen těch puklých pecek by mohlo být míň. Druhá je Springtime, chutná, dokonce jde od pecky, bělomasá, trochu menší. Poslední starý Redwin má menší plody,... celý příspěvek >
Rez Boscova fľaška, 4.7.2018
Půlmetrové přírůstky jsou v pořádku. Výhony brzy ukončí růst. Výchovný řez bych nechal na jaro.
Odolnost a spolehlivost střížovických odrůd, 4.7.2018
Strupovitost jsem na Rubinole již v minulosti viděl, na obrázku TomaNR samozřejmě není. Letošní velká násada je obecný jev, těžko ji spojovat s řezem v květu (tím nepopírám, že ten termín je dobrý). Jak se projeví na jablkách monilie nebo očekávaná... celý příspěvek >
Plži na mladých stromcích, 29.6.2018
Slunící se plž, to je divná představa. Možná jim tam něco chutná nebo se schovali před velkou vodou...
Rez hrušňová - vím jak na ní, 29.6.2018
Teď chcete začít stříkat proti rzi?
Velkopavlovická, 29.6.2018
Jste schopni se mezi odrůdami jako Maďarská, Velkopavlovická, Sabinovská orientovat? Nepopírám, že po plodové stránce dosud nemají konkurenci (taky nejhezčí červené stopky listů), ale přijdou mi praklticky stejné. To větší rozdíly vidím u VP z... celý příspěvek >
Volba odrůd - poradíte?, 28.6.2018
Pro maminku, co nosila přívěšek s ametystem a tatínka, jenž si v v mládí hrál s merkurem by se hodilo společné jablko Mazánkův zázrak. Sice z Anglie, ale nevadí.
Lze roubovat třešeň na višeň, 24.6.2018
Když ještě nebyly slaběrostoucí podnože třešní, používalo se mezištěpení z višně Morely jako brzdící vložka, aby třešeň vytvořila menší korunu. Což je podobné Vašemu případu. Je to určitě lepší varianta než roubovat třešeň na semenáč višně.  ... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika