|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 15.7.2018 ...každopádně Znojemské okurky od Hamé nejsou a nikdy nebudou pravé Znojemské... i dkyž já o těch svých mohu tvrdit že jsou znojemské protože ve Znojmě žiju okurky zde pěstuji a zavařuji takže mám pravé znojemské ;-)
To je právě trochu problém.... celý příspěvek > |  | Rané švestky, 15.7.2018  Černošická je kvalitní letní česká švestka, trochu zapomenutá pod náporem zahraničních odrůd. Tvarem se dá splést snad jen s pozdní Valjevkou, drobnná pecka je typická. Plody má sice menší než Č. raná či Topfirst, ale větší než přeplozená... celý příspěvek > |  |
|  | Už jen rané broskve, 15.7.2018  Earliglo je kvalitní "předredhavenovská" broskev, zráním dobře navazující na Favoritu. |  | Plodové myrobalány, 15.7.2018  Přichází doba zrání velkoplodých myrobalánů a asijských slivoní. Nevím, jaký je mezi nimi rozdíl, přijdou mi všechny chuťově podobné a upřímně řečeno, nic moc.
Kometa - zaujme vysokou plodností, ne však chutí. Ta je taková typická... celý příspěvek > |  | Plumcot Melitopolski -opylení, 15.7.2018  První úroda plumcotu Melitopolski se dá shrnout jedním slovem - propadák. Až v letošním roce nezmrzla v květu. Chuťově je to skutečně něco mezi švestkou a meruňkou, ale spíš mezi špatnou švestkou a ne moc dobrou meruňkou. Ve srovnání se současně... celý příspěvek > |  | Ploché broskve, 15.7.2018 A jak to vypadá s chutí?
Chuťově jsou si všechny mé ploché broskve dost podobné. Chuť je sladká, velmi příjemmná, jen o mál.o méně sladká než u plocháčů z obchodu. Broskvové aroma, výrazné zejména u klasických bělomasých, tam není. Pecka je... celý příspěvek > |  | Leala, 14.7.2018  S Lealou jsem se zatím nerozloučil a letos se odvděčila velikou úrodou. Zatímco v minulých letech byly plody bledě žluté (případně žádné), letos mají i červená líčka. K jídlu ještě úplně nejsou, ale jak psal Mimmo, i na sladkých plodech trochu bez... celý příspěvek > |  | Ploché broskve, 14.7.2018  Honey Sweet měla být podle prodejců plochá žlutomasá broskev. Plochá je, to ano, ale jinak - jak se říká, papír snese hodně, obrazovka taky. Dužina je zelenobílá. |  | Letní jablka dozrávají, 14.7.2018  Celá serie odrůd Red Love, prodávaná před pár lety jednáím známým zahradnictvím se dá nazvat jedním slovem - podvod. Je obdivuhodné, jak při dobrém marketingu lze dosáhnout komerčního úspěchu prodejem stromků, jejichž jablka se nedají jíst. |  | Rané švestky, 14.7.2018  Plody na fotce mezi rané švestky nepatří. Topfive je v tuto dobu vybarvena snad nejkrásněji ze všech odrůd. Ale než bude zralá, počkáme si možná ještě měsíc. Plodnost je vysoká a chuťově je výborná. Předčasné vybarvení ale moc dobrá vlastnost odrůdy... celý příspěvek > |  |
|  | Rané švestky, 14.7.2018  Čačanská raná patří ke klasice skorých stolních (polo)švestek. Plody jsou veliké, chuť příjemná. Vadí velký propad plodů před sklizní. Hodí se pouze k přímému konzumu, na koláče a knedlíky jsou moc velké.
Rumunská Ialomita není úplně... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 14.7.2018 Katinka ano, z Hermana jsem nezkoušel. Na povidla jsou vhodné v podstatě všechny švestky. Chuť jim dodává zkaramelizovaný cukr, ovoce pouze hmotu.
Nechcete-li povidla při vaření cedit, je třeba aby plody byly dobře vypeckovatelné.... celý příspěvek > |  | Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018 Samotřejmě. Džemy se vyráběly dávno před tím, než byly nějaké pektiny na trhu. |  | Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018 Já tak dělám už jen rybízovou marmeládu - hlavně na linecké cukroví. Ale potřeba je jí tak málo, že než špinit nádobí, nevím, jestli není lepší ji koupit v obchodě. "Ano, až tak hluboko jsem klesla".
Jinak hustší dřem lze udělat i z... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 14.7.2018 Jonalord je odolný, Jonagold a Jonaprince ne. |  |
 |
|
|
|