Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 15.7.2018
...každopádně Znojemské okurky od Hamé nejsou a nikdy nebudou pravé Znojemské... i dkyž já o těch svých mohu tvrdit že jsou znojemské protože ve Znojmě žiju okurky zde pěstuji a zavařuji takže mám pravé znojemské ;-) To je právě trochu problém.... celý příspěvek >
Rané švestky, 15.7.2018 Obsahuje fotku
Černošická je kvalitní letní česká švestka, trochu zapomenutá pod náporem zahraničních odrůd. Tvarem se dá splést snad jen s pozdní Valjevkou, drobnná pecka je typická.  Plody má sice menší než Č. raná či Topfirst, ale větší než přeplozená... celý příspěvek >
Už jen rané broskve, 15.7.2018 Obsahuje fotku
Earliglo je kvalitní "předredhavenovská" broskev, zráním dobře navazující na Favoritu.
Plodové myrobalány, 15.7.2018 Obsahuje fotku
Přichází doba zrání velkoplodých myrobalánů a asijských slivoní. Nevím, jaký je mezi nimi rozdíl, přijdou mi všechny chuťově podobné a upřímně řečeno, nic moc.    Kometa - zaujme vysokou plodností, ne však chutí. Ta je taková typická... celý příspěvek >
Plumcot Melitopolski -opylení, 15.7.2018 Obsahuje fotku
První úroda plumcotu Melitopolski se dá shrnout jedním slovem - propadák. Až v letošním roce nezmrzla v květu. Chuťově je to skutečně něco mezi švestkou a meruňkou, ale spíš mezi špatnou švestkou a ne moc dobrou meruňkou. Ve srovnání se současně... celý příspěvek >
Ploché broskve, 15.7.2018
A jak to vypadá s chutí? Chuťově jsou si všechny mé ploché broskve dost podobné. Chuť je sladká, velmi příjemmná, jen o mál.o méně sladká než u plocháčů z obchodu. Broskvové aroma, výrazné zejména u klasických bělomasých, tam není. Pecka je... celý příspěvek >
Leala, 14.7.2018 Obsahuje fotku
S Lealou jsem se zatím nerozloučil a letos se odvděčila velikou úrodou. Zatímco v minulých letech byly plody bledě žluté (případně žádné), letos mají i červená líčka. K jídlu ještě úplně nejsou, ale jak psal Mimmo, i na sladkých plodech trochu bez... celý příspěvek >
Ploché broskve, 14.7.2018 Obsahuje fotku
Honey Sweet měla být podle prodejců plochá žlutomasá broskev. Plochá je, to ano, ale jinak - jak se říká, papír snese hodně, obrazovka taky. Dužina je zelenobílá.
Letní jablka dozrávají, 14.7.2018 Obsahuje fotku
Celá serie odrůd Red Love, prodávaná před pár lety jednáím známým zahradnictvím se dá nazvat jedním slovem - podvod. Je obdivuhodné, jak při dobrém marketingu lze dosáhnout komerčního úspěchu prodejem stromků, jejichž jablka se nedají jíst.
Rané švestky, 14.7.2018 Obsahuje fotku
Plody na fotce mezi rané švestky nepatří. Topfive je v tuto dobu vybarvena snad nejkrásněji ze všech odrůd. Ale než bude zralá, počkáme si možná ještě měsíc. Plodnost je vysoká a chuťově je výborná. Předčasné vybarvení ale moc dobrá vlastnost odrůdy... celý příspěvek >
Rané švestky, 14.7.2018 Obsahuje fotku
Čačanská raná patří ke klasice skorých stolních (polo)švestek. Plody jsou veliké, chuť příjemná. Vadí velký propad plodů před sklizní. Hodí se pouze k přímému konzumu, na koláče a knedlíky jsou moc velké.    Rumunská Ialomita není úplně... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy slivoní, 14.7.2018
Katinka ano, z Hermana jsem nezkoušel. Na povidla jsou vhodné v podstatě všechny švestky. Chuť jim dodává zkaramelizovaný cukr, ovoce pouze hmotu.    Nechcete-li povidla při vaření cedit, je třeba aby plody byly dobře vypeckovatelné.... celý příspěvek >
Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018
Samotřejmě. Džemy se vyráběly dávno před tím, než byly nějaké pektiny na trhu.
Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018
Já tak dělám už jen rybízovou marmeládu - hlavně na linecké cukroví. Ale potřeba je jí tak málo, že než špinit nádobí, nevím, jestli není lepší ji koupit v obchodě. "Ano, až tak hluboko jsem klesla".    Jinak hustší dřem lze udělat i z... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 14.7.2018
Jonalord je odolný, Jonagold a Jonaprince ne.
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika