Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čo s hruškou?, 27.7.2018
Těžká rada. Větve se letos lámou jak na běžícím pásu, hrušně mají tvrdé, ale křehké dřevo. Já bych udělal to co radí dr. Hlavatý:    Jestli jsou tvrdé plody na chuť sladké, tak po utržení změknou a budou se dát jíst. Samozřejmě nedosáhnou... celý příspěvek >
Šárka na listoch?, 27.7.2018
Vykopání nic neřeší. Vysadíte-li jinou slivoň, brzy onemocní taky. Lepotica je slušně tolerantní, bude plodit i se šarkou.
Kvalitní letní jabloň, 27.7.2018
Boli by fotky State Fair? Budou, ale v této době ještě nejsou. S Krasavou se v konzumaci téměř nekryjí. 
Kam mizí holovouské šlechtění, 26.7.2018
Máte asi pravdu, když bylo pár odrůd stačily se prosadit samy. Podobně jako pár zpěváků generace Matušky a Neckáře to mělo snazší než ti dnešní.    Snaha nazávat jména podle rodičů (Mioder = Mio x Darja, Mivibe = Mio x Vista Bella) je... celý příspěvek >
Kvalitní letní jabloň, 23.7.2018 Obsahuje fotku
Krasava je letní jablko, které v době své zralosti těžko hledá konkurenci. Plody jsou velké, pěkně vybarvené, chuť na úrovni, odolávají strupovitosti a vykazují i slušnou délku konzumní zralosti. Jindy časté postižení monilií je letos i bez chemie... celý příspěvek >
Kam mizí holovouské šlechtění, 23.7.2018
 Šlechtitelům neleží na srdci blaho zahrádkářů. Cílem jejich snažení je jejich vlastní profit. Je to zcela normální a logické. Spočítali si, že když budou prodávat za pár korun očka amatérům a oni si vyrobí vlastní sadbu, klesne poptávka od... celý příspěvek >
Kam mizí holovouské šlechtění, 23.7.2018
Rouby z Holovous zřejmě nebudou poskytovány a z genové banky tamtéž také ne (letošní zkušenost).Komu to asi nahrává? Položme si otázky: Kdo ty rouby dříve poskytoval? Přece šlechtitelé z Holovous! Aspoň já si je na jejich stránkách... celý příspěvek >
Ploché broskve, 23.7.2018
Nevíte někdo, jak se ploché broskve sklízejí? Rostou přisedlé k větvičce a když se utrhnou, vytrhne se i část slupky. Při otočení plodem se rozmáčkne plod o tu přisedlou větvičku. Jedinou možností je vsunout úzké nůžky pod plod a kratičkou stopku... celý příspěvek >
Italia giant, 23.7.2018
Mám tři italské slivoně - Italia IX, Italia X a Italia Giant. Letos druhá úroda. Všechny jsou v tuto dobu modré, takže dozrát by mohly každoročně. Plody jsou velikosti větších topů, chuť letos teprv posoudím, loni to byly trochu lepší... celý příspěvek >
Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci, 23.7.2018
To je úplně jedno. Parním hrncem můžete odšťavnit ovoce zcela bez cukru i s libovolným množstvím cukru až do poměru 1:1. Záleží na tom, co chcete vyrobit. Jestli sirup nebo šťávu na pití.    Místo starého hliníkového hrnce z NDR (už roky... celý příspěvek >
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 23.7.2018
Cresthaven som mal možnosť ochutnať.... Mňa v chuti nenadchol Mně taky jiné broskve chutnají víc. Cresthaven používám hlavně na kompot, z pěstovaných odrůd (clingy nevedu) mi přijde nejvhodnější.
Jak vypěstovat podnož jabloně?, 23.7.2018
já mám zkušenost, že na nezakořeněných podnožích se mi rouby špatně ujímají Já taky, ale pan 3.206 zamýšlel naočkovat pruty v matečnici a až po ujmutí oček výhony přesadit. Já to tak nedělám, ale jistou logiku to má.
Zlomená větev - do kolika dnů, 23.7.2018
Nezáleží na dnech od zlomení, ale na velikosti zachovalé nezlomené části.
Brouk žeroucí brambory, 22.7.2018
Brouk? Není to spíš mravenec?
Lze zavařovat broskve i s peckami?, 21.7.2018
Samozřejmě to jde. Jedovaté nebudou. Otázkou je, jestli je kompotování ideální způsob zpracování takovýchto plodů
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika