|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zelené broskve, 3.8.2018 Máte pravdu, ale je tam pár nepřesností:
Broskvoně se stejně jako vinná réva a švestky začaly masivně pěstovat už za vlády Karla IV.
Jediné ovoce, které přivezl Karel IV., jsou švestky. Proto se jim říká karlátka. Víno se pěstovalo již... celý příspěvek > |  | Zelené broskve, 3.8.2018  Červené i žlutomasé broskve tehdy byly, ale běžní pěstitelé na vsi se zřejmě k jejich koupi těžko dostali (o mnoho lepší to nebylo ani dalších 45 let po válce). A tak byli lidé odkázáni na množení vlastní sadby, často ze semen
Barevné... celý příspěvek > |  |
|  | Sud od oleje, 3.8.2018 Mně plastový sud praknul jen jednou - když se vyboulilo a lehce prasklo dno kvůli zmrzlé vodě v sudu. Kovový sud mi roztrhl mráz ještě spolehlivěji. |  | Prosím o určení 3 letních jablek, 3.8.2018  Takto vypadají na fotkách tři nodrůdy - zleva: Mantet, Mio Discovery.
Můj subjektivní názor na tyto 3 odrůdy:
Mantet - Chuťově nedostižný, úžasná vůně, velmi plodný.Má ale zásadní nedostatky. Skvělá chuť trvá velmi krátce, podtržené plody jsou... celý příspěvek > |  | Choroba sliviek, 2.8.2018 Nejspíš sucho. |  | A až Z o uzení, 2.8.2018 Dělal jsem to přesně tak jako rpstylle (trochu míň soli v láku) a taky jsem přešel na nástřik. Zejména v létě, kdy není kde nechat maso týdny ležet v láku.
V zimě praktikuju svůj kombinovaný způsob. Nejdřív maso nastříknu, pak... celý příspěvek > |  | Sud od oleje, 2.8.2018 Mám odzkoušené, že nový kovový (pozinkovaný) sud vydrží (při použití na dešťovku) 20 let, starší použitý tak 10. Pokud je uvnitř sudu patrné rezivění (liška) není dobré jej brát. I při pečlivém natření antikorozní barvou - jsou-li trvale venku -... celý příspěvek > |  | Roubování třešně, 2.8.2018 Tittelův způsob je samozřejmě nejlepší, ale je pracnější - vyžaduje trefit šířku jazýčku stejnou jako šířka roubu. Zlepšené roubování za kůru je mnohem rychlejší. Poznáte to, když budete přeroubovávat větší stromy, kde na silné větve budete dávat víc... celý příspěvek > |  | Prosím o určení 3 letních jablek, 2.8.2018 Trojka určitě Discovery, jednička asi Mantet, dvojka nevím. |  | Benita hruška, 28.7.2018 U nás trpí rzí i asijské písečné hrušně, i když, pravda, podstatně méně. |  |
|  | Kvalitní letní jabloň, 28.7.2018  U mě odrůda Discovery nemá nikdy celočervené plody - takové má jen v mimořádných světelných podmínkách nebo v katalogu. Všechny plody mají velké červené líčko i žlutou "odvrácenou tvář". Na rozdíl od jiných letních jablek - Julia, Vistabella,... celý příspěvek > |  | Kvalitní letní jabloň, 27.7.2018 Teoreticky mohla. Ale Vista bella je víc dofialova a nemá tak výrazné lenticely. Nevím jak na Spiši, ale u nás už je po ní. |  | Kvalitní letní jabloň, 27.7.2018 Kdybyste napsal, které odrůdy jste si ten rok koupil, připadně jaké se tehdy v Klčově prodávaly, určovalo by se to mnohem, mnohem líp. |  | Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?, 27.7.2018 silikonový odpěňovač speciálně vyvinutý podle požadavků lihovarů. Vlastnosti povrchově aktivních substancí zamezují efektivně nežádoucímu vývoji pěny během prokvašení a destilace
Pěnění kvasu při prokvášení ničemu nevadí, je to bouřlivý vývoj CO2... celý příspěvek > |  | Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?, 27.7.2018 Já příště budu čekat vskutku do poslední CO2 bublinky
Zrovna u třešní a v případě, kdy si je troufnete kvasit bez cukru (), bych to asi neriskoval. Při stávajících teplotách venku je 4,5 týdne až dost. Pochybuji, že LukášS svoje třešně chladil.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|