Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení ordůdy pozdně letní jabloně, 27.8.2018
Podobou ano, ovšem před 50 lety se Karmen nepěstovala.
Sklizeň jádrovin 2018, 27.8.2018
U nás na Svitavsku je úroda asi   nadprůměrná - poprvé jsem dělal u jablek probírku. Ještě že tak, protože stromy, kam jsem nedosáhl a všechny švestky- tam jsem ji nedělal - mají hodně ulomených větví. Červivosti je hodně, ale kalamitní... celý příspěvek >
Bosenská švestka, 27.8.2018 Obsahuje fotku
Vyfotil jsem všechny podobné švestky. Na prvním obrázku je Bosenská získaná roku 1984, na druhém Bosenská z r. 1985, ač se z fotky nezdá, jsou prakticky totožné, na třetím skutečná najbolja, na čtvrtém Empress.    Různé odstíny jsou dány... celý příspěvek >
Proč mi nechytají víčka?, 25.8.2018
Přiznám se, že na omnia víčka nepoužívám zavařovací hlavu, nýbrž nerezové krytky a pružiny. Víčka chytají v pohodě i ta nová. Problém je, že na rozdíl od starých víček je životnost těch nových kratší. I když při použití pružin je okraj víčka... celý příspěvek >
Bílý ocet - dostupnost, 25.8.2018
V České republice mají zákazníci zatím zájem jen o... Typické kecy výrobců a prodejců. Jako bych to už někde slyšel. Např. jako odpověď na otázku proč u nás má stejná potravina horší obsah než v Německu.  Jak může mít zákazník zájem o něco,... celý příspěvek >
Aronie, 25.8.2018
Stromy a keře aronií vysazené v horách dorůstají větších rozměrů než v nížinách. Zdá se, že si přímo libují v chladných polohách.
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 25.8.2018
...dřevěný uhlí jsem si vyráběl už dávno... Příroda to vymyslel geniálně - v nepotřebných odpadů, výměšků a odumřelých rostlin vyrobí krásný a úrodný substrát. A nic za to nechce, jen trochu ohleduplnosti. Buďme vděčni za přirozený proces... celý příspěvek >
Parména šarlatová, 24.8.2018
To je problém. Starých krásných a chutných odrůd je mnoho. Všechny se pěstovat nedají. Některé si své místo v zahradách vybojovaly, jiné ne.    Šarlatovou renetu neznám a nikdy jsem ji (vědomě) neokusil. Nicméně - můžeme-li věřit popisu,... celý příspěvek >
Aronie, 24.8.2018
Letos je sklízet nebudu, už na stromech jsou sušené.
Určenie odrôd jabloní po dedovi, 24.8.2018
Na Rubín či Bohemii mají ta jablka příliš krátké stopky. První fotka mi připomíná Ingrid Marii, další vypadá jak Rubinola, vedle James Grieve či Oldenburg.    Určování odrůd po dědovi s sebou nese nepříjemné úskalí. Jablka se nějak... celý příspěvek >
Saint Julien A vs Myroblan, 24.8.2018
Mám domácí (kvůli chuti) na myrobalanu (určitě) a v letošním preurodnem roce obsypane dosti, až se lámou větve, To je ale letos. Myrobalán je určitě použitelný i na pravé švestky, ale knížky píšou, že plodbnost je trochu menší a stromy až moc... celý příspěvek >
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 23.8.2018
Je to akademická debata. Že by někdo navrtal spoustu děr do stromu proto, aby do nich nic nenalil a spoléhal se na suché počasí? Hobliny jasně ukazují na hadovitý vrták do dřeva s frézovou hlavou a vodicím závitovým hrotem. Tráva je u nás vypálená,... celý příspěvek >
Jak uskladnit sušená rajčata?, 23.8.2018
Jak dlouho už to tak děláte? Letos podruhé.
Saint Julien A vs Myroblan, 23.8.2018
Na tyto silně plodící pološvestky je asi myrobalán lepší - pokud nechcete stromy omezovat v růstu. Na Domácí, Presentu a Top 2000 bych asi volil S.J. Slivky hlavne na lekvar, susenie, kvas, a priamu konzumaciu Je ještě nějaké jiné použití?
Saint Julien A vs Myroblan, 22.8.2018
Záleží na odrůdě, jakou chcete na těchto podnožích pěstovat.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika