Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Durancie, 23.9.2018
Ne, povidla z durancií jsem nevařil. Akorát mi není jasné, když host.199.250 i Jiří 1968 popisují popukané pecky při šetrné destilaci, jak to, že Vám vařením povidel nepopraskaly. Nabízí se možnost, že praskají až pecky namacerované v průběhu... celý příspěvek >
Těchobuzické odrůdy, 23.9.2018 Obsahuje fotku
Střížovičtí kolegové agenti prominou, ale poté, co skončila chuťová nadvláda Desertu, přebralo štafetový kolík další těchobuzické jablko - Dione. Jde o skutečně vydařenou podzimní odrůdu. Plodností se jí může vyrovnat snad jen James Grieve,... celý příspěvek >
Za kolik prodat slivovici, 23.9.2018
V příspěvku je plno nesmyslů Rum, který kazdy zna vi co je zabordel je to repnou melasou, kterou se u nas krmi,... Tuzemák se nepálí z melasy, nýbrž se líh (obvykle z brambor) ochutí a obarví  Kdo to nasoli repakem tak se nesmi... celý příspěvek >
Durancie, 23.9.2018
Nevím, jak paní Ema, já když kousnu do durancie, cítím jen extrémně sladkou šťávu. Ta chuť, co dělá pálenku tak výraznou musí být z jader, hořkomandlová vůně z dužiny není.
Jofela, 23.9.2018
Po 2 úrodách Jofely z malého stromečku nevím. Pravda, Katinka hnije málo, ale v tu dobu monilie ještě tolik neřádí. Z pozdních odrůd mi přijde nejodolnější Těchobuzická, která nehnije prakticky vůbec.     Proti monilii nestříkám.... celý příspěvek >
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny, 22.9.2018
Docela se mi líbí ta vize, že je to na bázi sluníčka a né elektriky. Sušička má 2 režimy -  s prouděním vzduchu a pomocí IČ paprsků (jaké má i sluneční záření). I to jejich sluníčko ovšem musí vyrobit elektřina.
Durancie, 22.9.2018
Pecky durancií by tak mohly být (pravda, kde je získat) cenným artiklem jako přídavek k jiným švestkám, například pro kvas z Toptaste. Sám jsem čistý nikdy nedělal, ale opakovaně jsem slyšel nechvalné hodnocení na vysoce výtěžný, ale chuťově... celý příspěvek >
Durancie, 22.9.2018
Zatímco švestka domácí má pecky většinově celé, tak durancie jich má rozpraskané a tudíž jádra vylouhovaná a to je ta zvlášní příchuť. To je zajímavá, zřejmě pravdivá a pro mě nová informace. Asi hrají roli i jiné faktory - např. menší plody a... celý příspěvek >
Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 22.9.2018
Těch klonů Domácí švestky je spousta. Dvořák (1978) uvádí ty nejznámější: Dolanka, Bystrická muškátová, Jiráskova, kostelecká, kouřimská, Pacholíkova, patřínská, dušičková, předmostecká, Srbova raná, Srbova velká, šlapanická (Kadlecova), toušická,... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 22.9.2018
Ale vážne: ak Admiral u Vás napriek všemožnej snahe nefunguje, pošlite ho do večných lovíšť... Admirál má svoje mouchy (moc velké plody, krátké stopky, pihovitost), ale jeho kvalita, chuť a hlavně skladovatelnost stojí za trochu trpělivosti.... celý příspěvek >
Pěstujete muchovník?, 22.9.2018
S chutí jsem spokojen, rostou v normální půdě. Plodnost je dobrá, v některých letech ovšem většinu plodů sežerou kosi. Jetos ne, plody  - zřejmě díky záplavě třešní -  ptáky nezajímaly. Mám 3 odrůdy lišící se plodností, sladkostí a dobou... celý příspěvek >
Durancie, 22.9.2018
Pokud se dobře pamatuju, tak MUDr.. Vysloužil kdysi zmińoval že nejlepší je kombinace Domácích (kvůli aroma) a Durancií (kvůli cukernatosti). Máte dobrou paměť. Ondro. Ano, určitý poměr Domácí a Durancie preferoval organizátor degustace v Salaši... celý příspěvek >
Merkur, 22.9.2018
Moje Merkury jsou vybarvené stejně jako Mikešovy a přitom mi chutnají jako p. Hlavatému a Hasmanovi. Včera jsme s kamardy namátkou koštnuly pár podzimních chuťovek - Lord Lambourne, Green Slewes, Sawa, Merkur, Santana, Akane. Merkur byl z nich ceněn... celý příspěvek >
Pocta Rubinole, 21.9.2018
Já jsem to pozoroval na malém stromku Rubinoly, zatémco velký přeroubovaný strom měl plody v pořádku. Půjde tedy o fyziologickou poruchu režimu vody, možná i živin (přehnojení mladého). Jak stromek odroste, možná plody s prasklinami nezmizí úplně,... celý příspěvek >
Bláhovo libovické, 20.9.2018
Bláhovo libovické už mi plodí taky, růstem, plodností i vzhledem trochu připomíná odrůdu Produkta. Zajímavé by mohlo být pro další šlechtění - např. zkřížené s Coxovou.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika