Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
České odrody jabloní, 24.9.2018
Zajímavé. Každý, kdo Rajku ochutnal a pěstuje, ji chválí. Dokonce i ti, co střížovické odrůdy nemusí. Ale málokdo ji pěstuje ve velkém a úspěchů za hranicemi, jako Topaz, Rubinola, Opál, taky moc nesklidila. 
Paleni slivovice doma, 24.9.2018
Legislativa je daná, to je jisté.    Před rokem touto dobou v TV brečeli majitelé pálenic, že není co pálit a oni prodělají. Skutečně, pálilo se málo Letos je situace taková, že ovoce na 30 litrů alkoholu narostlo na 2-3 stromech. Že by... celý příspěvek >
Paleni slivovice doma, 24.9.2018
Slivovice může legálně doma pálit - v krku.
Prosím co je to za houbu?, 24.9.2018
Tiez si myslim, ze kozak, ale pridavam, ze osikovy Nevím, jak ve slovenštině, v češtine rozlišujeme kozáky (s hnědou hlavou, měkší) a křemenáče (tvrdší s červenou či oranžovou hlavou). Osikový existuje jen křemenáč s krásně červeným kloboukem,... celý příspěvek >
Bernské růžové - neplodí, 24.9.2018
Teoreticky může, ale spíš ne.  1. Plody Bernského r. jsou malé a nejsou plošší nýbrž kulovité, kuželovité, až vyšší. 2. B.r. obvykle nebývá nazýváno nejlepším jablkem, co kdy kdo jedl 3. Neudržované staré stromy B.r. jsou buď již uschlé... celý příspěvek >
Bernské růžové - neplodí, 24.9.2018
měli jsme doma takový starý strom, otec mu říkal Mohringenské růžové... Není to snad to Bernské růžové? Není. Odrůdu Moringenské pěstuje soused. Z jadérka žádnou odrůdu jablka nevypěstujete, musí se naštěpovat.
Přesazení starší švestky, 24.9.2018
Přesazení je asi lepší na podzim. Z praktického hlediska převozu bych se nebál stromek ořezat hned po (před) vykopání.     Přesazování starších stromů peckovin nemá obecně moc dobré výsledky. Zvažte, není-li lepší přenést jen roub.
Holiday, 23.9.2018
Letos čekám prvních 5 plodů Holiday. Asi před 20 lety jsem strom této odrůdy vykopal kvůli proliferaci. V té době jsem prohlašoval, že je to chuťově to nejlepší, co kdy na jabloňovém dřevě narostlo a že své oba rodiče určitě překonal. Macouna jsem... celý příspěvek >
Rybíz - jak zachránit špatně sestřihaný rybíz, 23.9.2018
Ze stejného důvodu, jako uvádíte, jsem takový řez sám neprováděl. Jen jsem chtěl říci, že ať se rybíz řízne jakkoli, není to úplně špatně a žádný průšvih se nestane. 
Prosím co je to za houbu?, 23.9.2018
Podle mě je to taky kozák, jestli březový či habrový, nepoznám. Co je ale zásadní, sbírat houby a pak se na netu ptát jak se jmenují, to je trochu hazard.
Pokud jako vrcholný cíl našeho snažení považujeme rybíz, resp. výši sklizené úrody, pak ano. Jestliže za větší hodnotu máme dobré vztahy v rodině a radost z pohybu na zahradě, pak i špatný řez nese cosi pozitivního.    U zadavatelky se... celý příspěvek >
Jantar, 23.9.2018 Obsahuje fotku
Významnou, byť krátkou historii této odrůdy popsal působivě Chobotský v kultovní knize Příběhy slavných odrůd. Těžko čekat, že by se Jantar znovu vrátil na pěstitelské výsluní. Nicméně zahrádkářům milujícím sladkou chuť Goldenů pro něž nemají... celý příspěvek >
Já si to, co píše p. 117.245 rozhodně nemyslím. Vůbec není důležité, jestli něco stříháte správně nebo ne, vůbec nevadí když bude úroda malá nebo žádná. Podstatné je, že Vás to baví, že to děláte se zájmem a ne z povinnosti.    Stačí... celý příspěvek >
Poraďte jaké kvasinky, 23.9.2018
Pro vznik sedimentu na dně je asi jedno, jestli použijete speciální kvasinky nebo ty divoké. Víno, pivo režná se z kvasničních kalů stáčí, u ovocných kvasů se to běžně nedělá. U některého aromatického ovoce se doporučuje do kotle kaly nelít. Pachuť... celý příspěvek >
Hádanka, 23.9.2018
Zkušeným okem to vidím jasně - čtyři a půl bedničky - tedy 70 kilo.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika