 |
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Množení kvasinek Vínka, 4.10.2018 takže, pokud už mošt zčal lehce kvasit sám, ale je otevřený po prvé, nemá cenu víno zkoušet dělat, přidávat vinné kvasinky?
Klidně víno můžete udělat, ostatně dělá se tak už tisíce let a žádné kvasinky se nepřidávaly.Jestliže mošt začal kvasit... celý příspěvek > |  | Co se stromkem?, 4.10.2018 Stromek je mladý, rána zaroste. |  |
|  | Vybíravý obaleč, 30.9.2018 Nebýt Rubinoly, dalo by se říci, že zřetelně méně červiví jablka rezistentní ke strupovitosti. S barvou plodů nevím, zdá se mi, že Gold Bohemia je vosami napadána stejně jako Bohemia či Rubín. Celkově jsou však škody žravým blanokřídlým hmyzem u nás... celý příspěvek > |  | Methanol, 30.9.2018 Kdyby to šlo poznat, nemusely by se v dobách aféry testovat lihoviny v laboratoři. |  | Vybíravý obaleč, 30.9.2018 Při sklizni jablek pozoruji zvláštní úkaz. Některé odrůdy jsou červivostí postiženy výrazně - např. Rubinola má napadených až 1/3 jablek. O 5 metrů vedle stojící Lipno nemá plody červivé prakticky vůbec!
Salší jev, který vídám, je jiný... celý příspěvek > |  | Určenie odrôd jabloní po dedovi, 30.9.2018 Při určocvání odrůd si jistý nebudete nikdy. Ale plody na obrázcích jsou nejspíš skutečně jaderničky. Typické pro tuto odrůdu jsou tmavá až hnědočerná jádra. |  | Rubimeg, 30.9.2018 Zajímavé je, že rodičovské odrůdě Rubín se Rubimeg moc nepodobá. Roste slabě, nevyholuje, tvar plodů i chuť jsou jiné, stopka je spíš krátká. Zdědil jen malé nároky na teplo. Na rozdíl např. od potomků obou Deliciousů nemá problém s dozráním v... celý příspěvek > |  | Rubimeg, 30.9.2018  Po několika úrodách odrůdy Rubimeg jí musím dát absolutorium. I když literatura odrůdě mimořádkou skladovatelnost nedává, u mě se konzumně řadí k odrůdám jako Admirál, Idared, Topaz. Idared dalece překoná chutí, Topaz velikostí, Admirál růstem a... celý příspěvek > |  | Holiday, 30.9.2018  Ojínění plodů je skutečně unikátní. Odrůdě by možná svědčila delší doba konzumní zralosti, ale to bychom po ní možná chtěli příliš. Uvidím, jak se bude chovat v lertech s větším tlakem strupovitosti. |  | Jablkovy kvas, 29.9.2018 Pane Vysloužile, nemůžu si odpustit - párkrát jste kdysi psal, že není větší rozdíl mezi jablkovici z drtě a moštu. Proč tedy na pálení jablka lisujete? Jen kvůli snadnější manipulaci a převozu?
Většinu jablek lisuju na mošt k pití. Takže není až... celý příspěvek > |  |
|  | Určenie odrôd jabloní po dedovi, 29.9.2018 Jadernička? |  | Mýt či nemýt ovoce před uskladněním, 29.9.2018 jablka před konzumací zásadně oloupeme.
To má smysl jen v případě postřiků proti skládkovým chorobám |  | Jablkovy kvas, 27.9.2018 Jirko, nikdy jsem to nezkoušel, ale nevěřím, že výsledek by stál za práci se sušením slupek. Osobně si myslím, že jablková chuť dodaná slupkami se do destilátu nepřenese. Ostatně řada lidí pálí kvas ne z moštu, ale z celých jablek, kdy během... celý příspěvek > |  | Turbo kvasnice, 27.9.2018 Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu.
To mi tedy nesedí. Pokud necháte zkvasit šťávu s vysokou cukernatostí - řekněme oněch 32 st.NM, vznikne Vám... celý příspěvek > |  | Jablkovy kvas, 27.9.2018 Jo, pevný podíl plave vždy při kvašení nebo dokvašování. Ale ne proto, že by byl lehčí, ale proto, že je nadnášen CO2!!!
Nadnášený je, to je pravda, ale pravda je i to, že jablka - na rozdíl třeba od hrušek - jsou lehčí než voda a na vodě plavou.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|