Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jabloň Lucy, 27.10.2018
Já jsem sklidil prvních 5 plodů Lucy dnes. U mě vypadají trochu jinak, jsou více žebernatá u kalicha. Taky mi žádné jablko nespadlo. Na můj vkus jsou trochu malá, ale z první úrody dělat závěry nelze.
Odrůda Admiral, 27.10.2018
Já taky bohaté zkušenosti nemám, Admirál mám jen na semenáči, nevím, jak se mu daří na M9. Vzhledem k bujnosti růstu předpokládám, že dobře. Jenom cituji, co ve své krátké přednášce říkal - tuším ing Zima.     Obecně ale platí, že odrůdy... celý příspěvek >
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 27.10.2018
v komoře je jen cca jen o nějakých 5 stupňů méně než v kuchyni  Mošty steriluji při 80 stupních. Skladovat se pak dají při běžné teplotě ve špajzu skoro neomezeně dlouho. ve sklepě na zahradě by mě lahve oplesnivěly Sklo na povrchu... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 27.10.2018
najlepšie sa jej darí na podpniku M9 to je všetko čo som sa dozvedel. Na předloňské lysické degustaci jablek referovali šlechtitelé ze Střížovic o Admirálu a doporučovali pěstovat jej na kmenných tvarech na silnějších podnožích, kde riziko... celý příspěvek >
Nové odrody jabloni, 26.10.2018
Vypadá to jako Jonathan, ale nechce se mi věřit, že by prospíval lépe než Goldspur a byl méně citlivý na strupovitost.
Nové odrody jabloni, 26.10.2018
Plánek nemám, ale na každém stromě mám hliníkovou visačku s vyrytým názvem, rokem výsadby, příp. podnoží. Plánek by asi nebyl přehledný, na stromě je obvykle cedulek víc.    V dávných dobách jsem si vedl kartotéku. Každý strom měl číslo,... celý příspěvek >
Lucasova, 26.10.2018
Vy píšete československy. Jako kdysi Gusto...
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 26.10.2018
Mám Gascoygneho na jedné větvi - je to dobré zpestření chuti, s radostí se do něj zakousnu. Co si cením nejvíc, jeho vzhled (s typickým tečkováním a otevřeným kalichem) i chuť jsou nezaměnitelné. Ale na celý stromek to není. Skladovatelnost je... celý příspěvek >
Odrůdy s polní odolností, dobrá strategie Holovous, 26.10.2018
Jak říkával jeden, kdysi moudrý politik: "Jen idiot nemění své názory". Musím přiznat, že zatímco před 4 lety, kdy vzniklo toto vlákno, jsem favorizoval jednoznačně střížovické odrůdy. Ne, že bych je už neměl rád, podle některých mám až nekriticky,... celý příspěvek >
Odolnost kvasinek, 26.10.2018
jestli přidaný zákvas z vyselektovaných kvasinek se nějak ujal a měl nějaký smysl. Já nemyslím selektované kvasinky, nýbrž zákvas jako takový. Začátek kvašení je období, kdy je ovoce nejcitlivější k plísním, hnilobě a rozvoji nežádoucích... celý příspěvek >
Fuji - červené mutace, 26.10.2018
Uvědomme si, že se stále jedná o odrůdu novou a nikdo nemá dospělý strom. Když si vzpomenu, jak silně trpěl hořkou pihovitostí zamlada třeba Dukát, zdálo se zkraje, že je nepěstovatelný. V plné plodnosti se fyziologická choroba sama vytratila. Něco... celý příspěvek >
Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 26.10.2018
To, co píše pan Rafael, je pravda, destilát z jablek je špatně prodejný, všichni chtějí radši slivovici, meruňkovici, hruškovici. Na druhé straně jistá renesance jablkových pálenek tu je.    Teď k tomu výběru odrůd. Ujasněte si, kdy... celý příspěvek >
Odolnost kvasinek, 24.10.2018
Předminulý víkend jsem vylisoval jablečný mošt. Bylo ještě poměrně teplo, tak PETky s moštem putovaly od lisu hned do lednice. Dnes - po pouhých 11 dnech jsem jednu Petku vytáhl z chladničky. Šlo o ten úplně poslední mošt, který z natlakovaného lisu... celý příspěvek >
Fuji - červené mutace, 24.10.2018
Ten, kdo chce zkoušet, experimentovat, testovat, nechť pěstuje cokoli. A takový si do toho nedá mluvit. Ale majitel zahrádky na vysočině, žádný ovocnářský nadšenec, který jen chce mít vlastní dobré ovoce a z obchodu mu zachutnaly právě tyto odrůdy,... celý příspěvek >
Výhon trnky, 21.10.2018
Nyní jsem se dozvěděla, že by výhony měly být snad plané a rodit nebudou. Odrůdu bohužel nevím. Děkuji za info Jaké chcete dostat info? Co znamená "snad plané"? Možná, kdybyste stromek vyfotila, dostala byste info, jestli je výhon planý nebo ne.... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika