 |
Příspěvky uživatele - 164.150
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
A až Z o uzení, 19.3.2009 hmm, jedině si přiudit při jiných výrobcích kousek na chuť nebo zamrazit |  | A až Z o uzení, 19.3.2009 Jen přepisuji už napsané, takže něco musíme nechat na fantazii a odzkoušení. Vykoštěné to není, v závěru článku je popis, že maso je možno sterilovat po vykoštění do sklenic... a téměř každý článek popisuje porce-šály od 1 do 1,5 kg.
bod 1.do... celý příspěvek > |  |
|  | A až Z o uzení, 19.3.2009 uzení vepřových žebírek
Nasolená, naložená žebírka omyjeme vlažnou vodou a vložíme do vody o teplotě 35°C na 30-40 minut.Necháme okapat, osušíme a udíme buď 4 hodiny při teplotě 72°C nebo 3 hodiny a dále udíme podle potřeby a požadavků na... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 19.3.2009 uzení vepřových kolen
Nejvhodnější je nasolení lákem, při větším množství jen solení. Po nasolení a uležení omyjeme vlažnou vodou a dáme do 40°C teplé vody na 35-45 minut. Okapané, otřeme,necháme oschnout a dáme udit 90-100°C na tak dlouho,... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 19.3.2009 Děkuji za reakci a odezvu na recepty. Postupně se dostanu k receptům rychlejším a tím i k vyžším teplotám. Ono se to asi udilo přidáváním falešného vzduchu do uďáku.Nejspíš byly dva průduchy, kdy se jedním topilo a druhým se připouštěl vzduch na... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 19.3.2009 uzení kýty, krkovice, pečeně a plece-jemné
vykostěné šály 1-1,5 kg nasolené, uležené, omyjeme vlažnou vodou a vložíme do vody 50°C na 60 min. Necháme okapat, otřeme a po oschnutí udíme. Nejprve 60 minut 20-30°C. Pak zvýšíme na 90°C bez... celý příspěvek > |  | Grilování na žulové desce, 19.3.2009 mám 5 cm asi žulu.je třeba udělat kovový rámeček a u větších desek i spodní příčky.praská, jako každý kámen.praskliny se ucpou výpekem.topím tak 10-15 minut, než se nahřeje... mám asi 50 cm desku.Pak ale stačí přihazovat "zápalky" a deska... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 19.3.2009 uzení kýty, krkovice,pečeně a plece-výrazné
vykostěné šály 1-1,5 kg nasolené, uležené,omyjeme vlažnou vodou a vložíme do vody 50°C na 120 min menší kusy a větší až na 180 min. Necháme okapat, otřeme a po oschnutí udíme. Největší trvanlivost a... celý příspěvek > |  | Husgvarna 235e nebo Partner 422?, 19.3.2009 ikdyž jde o malé pily a řezání tudiž nebude mnoho, asi bych volil Husqarnu, ikdyž je dražší.Prostě klasika. |  | A až Z o uzení, 18.3.2009 Uzení masa horkým kouřem
Je zcela vyloučeno,...už podle názvu a logiky...,že nelze udit tímto způsobem masné kusy. Horkem se začne uvolňovat velké množství tuku, ten bude stékat a kapat na dno uďáku a jestli máte uďák, kde plamen olizuje spodní část... celý příspěvek > |  |
|  | tuje, 18.3.2009 jen tak na okraj... jestli máte psa, tak bacha, aby pod tuje nechodil, jinak je zlikviduje.je to ověřené |  | Stihl, Dolmar, Solo, Husqvarna, 18.3.2009 pily jsou už na vysoké úrovni, okopčené i neznačkové jsou srovnatelné se značkovými, ale je rozdíl v použitém materiálu.Je lepší připlatit a koupit značkovou, než shánět ložiska a klikovky.A Dolmar, že řeže jak Husqarna může být i řetězem... to k... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 18.3.2009 Uzení masa studeným kouřem
100% čerstvé maso, bez zářezů, očištěné,začištěné kraje, bez kosti. Po nasolení a uležení omyjeme vlažnou tekoucí vodou. Tím omaso odsolíme a očistíme. Necháme v teplé vodě pookřát. Tím znova odsolíme a hlavně prohřáté... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 18.3.2009 solení injekční stříkačkou
na 10 kg masa 1,5 kg soli, pepř,saturejka, česnek
Je to nejrychlejší způsob k nasolení masa. Lák připravíme z 220-240g soli, kterou doplníme na 12 dl vody a 20 minut svaříme. Můžeme nachat svařit i koření. Lák ocedíme... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 18.3.2009 solení solným lákem, žebra,kolena
Méně ořezaná vepřová žebírka nebo jiné kosti s masem, nožičky,ocásky, kolena,popř.půlky vepř.hlavy. Na 10l vody 1,7-1,9 kg soli, svaříme a podle chutipřidáme jalovec, pepř nebo saturejku.
Lák svaříme a necháme... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|