 |
Zlomené křídlo krocana, 5.7.2014 Dobrý den, dnes jsem zjistil že krocan má mimo to křídlo i oteklou nohu nad pařátem v kloubu.Proto asi nechodí.Když ho postavím tak chvílku stojí ale pak zas lehne.Další krocan na něj vyskakuje a skáče po něm.Asi bude muset do mrazáku.Jinak Vám... celý příspěvek > |
 |
Zlomené křídlo krocana, 3.7.2014 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s asi zlomeným křídlem krocana. Vylétával na hřad pod kterým je trusný stůl a padal. Leží o samotě, nechodí. Žere a pije v leže. Mám ho zabít? Porad'te, děkuji Radek
|
 |
|
 |
Udírna, 15.5.2014 Zdravím, podle mého názoru je lepší udírna dřevěná.Nedrží tolik vlhka a dříve se vyhřeje.To ale neznamená že se ve zděné nebo plechové udírně nedá vyudit.rpstylle@seznam.cz |
 |
Kde koupit krůty, 13.5.2014 Dobrý den, chtěl bych si koupit krůt'ata na výkrm z farmy Nový Dvůr u Jičína.Máte z touto farmou někdo zkušenosti a jaké.Děkuji Vám za odpovědi.rpstylle@seznam.cz |
 |
Dřevěná udírna s izolací, 10.5.2014 Zdravím, já mám komínek ve štítu v nejvyšším místě jak to šlo.Je na něm šupák pro částečnou regulaci.Kouř krásně odchází jak potřebuji a na maso nic nekape.Na Váš e-mail pošlu nějaké foto stavby mé udírny.rpstylle@seznam.cz |
 |
Dřevěná udírna s izolací, 10.5.2014 Dobrý den, někdo říká že je zbytečné udírnu izolovat ale je lepší izolovaná.Mám izolovanou udírnu i kouřovod.Použil jsem izolační vatu Rotaflex tlouštˇky 4cm.Zaizolovaná udírna se lépe vyhřeje, kouřovod se neochlazuje a nedehtuje.Na chut' výrobků... celý příspěvek > |
 |
Dřevo na uzení, 29.4.2014 Zdravím, také udím na buku a ke konci dávám pár polínek třešně nebo pár větviček jalovce na vůni.Dub nepoužívám.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz |
 |
Jak naložit maso na uzení, 7.4.2014 Zdravím, podle mého názoru bylo maso naložené krátkou dodu.Dobře naložené maso je když do něj skoro zajíždí prsty při zmáčknutí.Velice dobře se pozná naložení při rozkrojení největšího kusu.Musí být po celém řezu stejně vybarven.Já nakládám bůček 4-6... celý příspěvek > |
 |
Jak naložit maso na uzení, 2.4.2014 Čau, kuře napíchám 24% solným roztokem.Na kilo kuřete 1dcl láku.Dám do lednice na 2-3 dny při teplotě 3-5C.Po této době kuře vyndám a dám do teplé vody 70-80C na 10-15min.Kuře nechám okapat, osuším a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny.Udím... celý příspěvek > |
 |
Klobásy mi zhořkly, 18.3.2014 Dobrý den, může to být špatně rozehřátou (vysušenou) udírnou před vkládáním masa, špatným odtahem kouře.Z udírny nemusí jít hustý kouř, ale slabý světlý von'avý kouř.Může se Vám ochlazovat kouřovod, pak udírna dehtuje a maso má štiplavou až nahořklou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Udírna ze starých kamen, 20.1.2014 Maso vypadá krásně.At' se Vám daří další uzené dobroty.Uzení zdar rpstylle@seznam.cz |
 |
Udírna, 19.1.2014 Protože udím docela často a pokud je velký mráz je lepší kouřovod zaizolovat.Tady nejde o nějaké hrnutí tepla do udírny ale že se nebude kouřovod ochlazovat a poté dehtovat.Kouřovod mám zaizolovaný a ještě přihrnutý zeminou.Udím na... celý příspěvek > |
 |
Zacoudene a nahorkle maso, 17.1.2014  Přesně tohle jsem v této diskuzi popisoval.Je potřeba se naučit v udírně topit.Každá chce něco jiného.Topím také suchý buk a na závěr pár větviček jalovce.rpstylle@seznam.cz |
 |
Zacoudene a nahorkle maso, 17.1.2014 Kouř někama odcházet musí.Ve Vašem případě to bude asi mezi spárama (mezi prkny).rpstylle@seznam.cz |
 |
Zacoudene a nahorkle maso, 16.1.2014 Podle toho co popisujete tak Vám asi udírna dehtovala, Může to být nedostatečně roztopenou (vysušenou) udírnou před vkládáním masa.Já ji roztápím 1-2 hod.podle počasí.Také to může být nedostatečně vysušeným dřevem, může se ochlazovat kouřovod (také... celý příspěvek > |
 |