|
Mravenci na záhonech, 24.7.2010 Zkuste Bioformatox na prolévání. Kupičky rozhrňte do úrovně půdy, možno-li i více. Lze použít i postřik. Měl by být bez OL. Mám dobrou zkušenost. Péťa |
 |
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny, 24.7.2010 Na ochucení guláše, gulášové a dršťkové polévky. Pomelu červené tlustostěnné kapie s česnekem, přidám sůl a trochu slunečnicového oleje. Dobře promíchám, naplním do malých skleniček, zaleji lžičkou oleje a skleničky uzavřu. Potopené v hrnci zahřeji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosim o radu, 23.7.2010 Mám jí také doma a stalo se mi totéž. Dala jsem jí z okna dolů a po týdnu byla zase normální. Máte ještě možnost si jí ze řízku namnožit. Péťa |
 |
Co je to za peckovinu?, 23.7.2010 Mohlo by se jednat o velkoplodý myrobalán Dezertnaja. Péťa |
 |
Lze si naroubovat doma ořešák?, 21.7.2010 Moje zkušenost. Na zahradě rostl u plotu ořech, snad 3. letý. Překážel, tak jsme ho vysekali. Na jaře opět vyrazil. Na záhoně nic nerostlo, tak jsme ho vykopali. Trvalo to snad půl hodiny, museli jsme kořeny usekat sekerkou. Zbyly mu... celý příspěvek > |
 |
Malinoostružina, 20.7.2010 Vzkaz pro Berunu - za celou dobu co jí pěstuji, nikdy neměla na sobě plíseň a ani jednoho červíka. |
 |
Uhnívání malých dýní Hokkaido, 20.7.2010 Zkuzte nadzvednout mulč. Dnes jsem tam našla velké množství mladých slimáků. Slimáci si pochutnávají na květech a pokud nakousne i špičku plodu, tak může docházet k uhnívání. Pokud má rostlina dobrou stabilitu, tak pro slimáka není problém se... celý příspěvek > |
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 20.7.2010 Já dávám jako mulč okolo stromů posečenou zavadlou trávu. Dnes při nadzvednutí mulče jsem objevila mladé, malé, ještě skoro průsvitné slimáčky. Takže mulč dám pryč. |
 |
Špatné dozrávání rajčat, 20.7.2010 Toto není choroba. Nazvala bych to poruchou. Vyskytuje se u některých starších odrůd, nové odrůdy už tím netrpí. Vznik také podporuje horko, nedostačující zálivka a nedostatek draslíku. |
 |
Je to šarka?, 20.7.2010 Šarka u meruněk se projevuje světlezelenými skvrnami, na konci léta se zbarvují do fialovohněda. Přenáší jí mšice. Mladé stromky jsou k ní náchylnější. |
 |
|
 |
Malinoostružina, 20.7.2010 Také mám dobré zkušenosti s Tayberry. Při výsadbě do trávníku jsem vykopala jámu o šíři 55 cm, kde mi vznikl bezplevelný kruh. Na jaře a podzim řádně vyčistím, pohnojím. Já osobně bych jí nepřesazovala, ale udělala kolem ní mísu bez plevele.... celý příspěvek > |
 |
Tykev - poraďte, prosím, 20.7.2010 Podle obrázku nelze určit velikost, ale zdají se mi na cukety přerostlé. Nejchutnější jsou do 25 cm. Necháte - li cukety přerůstat, tak dojde k silnému vysílení rostliny. Cukety jsou zelené, žluté. Plody válcovité, i kulaté. Rostliny... celý příspěvek > |
 |
Šarka?, 19.7.2010 Je to chloróza. Při nadbytku vápníku v půdě je zpomalen přísun dalších živin. Zde se jedná o nedostatek hořčíku. Nedostatek zinku způsobuje zdrobnění listů. |
 |
Podělte se o recepty na zpracováni ovoce a zeleniny, 19.7.2010 Pro příjemnou chuť čaje dávám 50% rybízu a 50% různého ovoce. Při nedostatku rybízu lze čaj po upečení dochutit kyselinou citrónovou. |
 |
Skvrny na listech okurky, 18.7.2010 Zaléváte- li rostliny, tak po hladkých listech voda sklouzne, ale jsou-li chlupaté, tak tam mohou zůstat drobné kapičky vody. Vlivem žáru slunce pak může dojít k drobným popáleninám. Pokud rostlina prosperuje, tak by to mohlo být ono. |
 |