|
Meruňky 2023, 13.3.2023 Verneovky si také rád přečtu, i když je to všechno jenom fikce. Velká raná snad vykvete koncem měsíce, pokud budou teploty tak jako před pár dny plus 15 ve stínu... |
 |
Rajská jablíčka 2023, 13.3.2023 ...a to tvrdé ý je tam záměrně, jako natvrdlost. |
 |
|
 |
Rajská jablíčka 2023, 13.3.2023 Pane P.P., vy jste horší než ta doktorka přes hubnutí a zdravé jídlo, která má pořad v televizi. Tuhle jedné paní vyházela údajně všechny zavařeniny třešní, že když třešen kousek čouhá nad roztok ve sklenici, není sterilovaná. :-D A takový lidi... celý příspěvek > |
 |
Výsev neúspěchy, 13.3.2023 Majoránka neklíčí. Podle info na obalu by semeno být staré nemělo, ale pokus o druhý letošní výsev a opět nulové výsledky. Semena namočena před výsevem 24 h, klíčení v nejteplejším místě co můžu zajistit, klíčení na světle i lehce přihrnuté zeminou a... celý příspěvek > |
 |
Rajská jablíčka 2023, 13.3.2023 Já zklamán nejsem a díky za info, protože zde ještě starý účet mám, ale už se do něj nedostanu a vím že to tehdy šlo. |
 |
Rajská jablíčka 2023, 13.3.2023 Pane Milane, budu se zde muset zaregistrovat, pokud se mi to zdaří, a poslat vám to jako soukromou zprávu. Chodí sem číst vegetariani z naší vesnice a já nechci aby to pak použili pro svoji pizzerku... |
 |
Rajská jablíčka 2023, 12.3.2023 Právě že celá ne a o to je to udivující, že vydrží v pevném stavu tak dlouho. Co je to za odrůdu nevím. Našel jsem semenáček rajčete v navážce, bylo mi ho líto a tak jsem ho přesadil na zahradu. Z plodů vybral semena a tak to začalo... |
 |
Rajská jablíčka 2023, 12.3.2023 V dobách toho pěstování za školních let to pocitové štěstí a dobrý pocit z povedené realizace byl. Ale čím byl člověk starší tak se už pěstovalo pro obživu, hlavně teda vlastní rodiny a když jsem se pak pustil do sadaření byl tam cíl i výdělečný.... celý příspěvek > |
 |
Rajská jablíčka 2023, 12.3.2023 U rajčat dusičnany opravdu moc nehrozí. Dodávat kompost rajčatům pěstovaným v nádobě u okna si nedovedu představit, ale třeba by to šlo nějak vykoumat. Já rajčata za oknem pěstoval když jsem ještě chodil do školy, stejně tak jsem vyséval pecičky z... celý příspěvek > |
 |
Rajská jablíčka 2023, 11.3.2023 Včera byla otevřena poslení pokusná sklenice zavařeniny rajčat po 4 letech. :-D Slupka mi nechutnala, tu jsem musel stáhnout, ale rajčata pevná, udělal jsem nálev na salát, čerstvou cibulku do toho a super. |
 |
|
 |
Rajská jablíčka 2023, 11.3.2023 Nejde o peníze za hnojiva, ale že to bez těch hnojiv nejde... |
 |
Rajská jablíčka 2023, 11.3.2023 Moc pěkné, jen škoda že podobné pěstování je hodně o hnojivech... |
 |
Jaké zahradní nůžky?, 11.3.2023 Tak to je uctyhodné 800 m2, já toho naryl celkem dost, ale na takovou plochu bych si pozval kamaráda s traktůrkem, pokud bych neměl vlastní. Tyhle debaty o nůžkách mohou být užitečné z pohledu jejich trvanlivosti. Ovšem diskutovat o tom s někým, kdo... celý příspěvek > |
 |
Jaké zahradní nůžky?, 11.3.2023 Třeba to byl nalezený recept po restituci ve 45, kdyby tehdy všechny starousedlíky vyhnali s kufrem v ruce, byla by to pro vinařství velká rána. Protože ti co tam přišli o tom nic nevěděli. |
 |
Jaké zahradní nůžky?, 10.3.2023 A proto asi někteří zahrádkáři už používají odlamovací nože, protože nejsme řezníci s ocilkou v ruce. Mi ale ani tyto nevyhovují, jsem zvyklý na ten Kunde z Dresden. |
 |