|
Housenky teď ve skleníku, 15.5.2023 Na drátovce jdou udělat i lapače z rozpůlených brambor, přihrnutých v zemi, ale musí se každý den kontrolovat. Housenky a různé jiné potvory vegetují už i venku na záhonech... |
 |
Vadnutí sazenic rajčat krátce po přesazení, 15.5.2023 Paní Lído, jste poklad! Nebýt vás, neposypal jsem granulkama proti slimákům nově vysazené sazenice révy, měl jsem to dnes udělat, a úplně mi to vypadlo. |
 |
|
 |
Vadnutí sazenic rajčat krátce po přesazení, 15.5.2023 Tak to je opravdu k popukání pane SPCH. :-D To já bych taky mohl vyprávět jak se propadlo z přípravy postřikové jíchy a pak chtěly jít prakticky dojit do salaše. ;-) Naštěstí jsem se řídil příkladem farmáře ze Slovenska, když vyhnal všechny tři, po... celý příspěvek > |
 |
Psaní článků pro Zahrada.cz, 15.5.2023 Abych mohl já odborně psát, musel bych mít v pvní řadě vyšperkovanou vlastní zahradu a to nemám... Mohl by psát pan Petr z Pardubic, protože by bylo fajn, kdyby všechny ty jeho degustace, popisy a zkušenosti byly v jedné kupě, tak jako má třeba pan... celý příspěvek > |
 |
Vadnutí sazenic rajčat krátce po přesazení, 15.5.2023 Překousnutí by mohl udělat drátovec, ale ten by se v květináči našel. Taky mravenci koušou do všeho co můžou. |
 |
Kadeřavost broskvoně, 15.5.2023 Já močovinu letos zkouším k listové výživě, dřív jsem používal hlavně ta různá kombinovaná hnojiva, tam má podle různých autorů význam. Nikdy jsem s kupovanou nehnojil do půdy, tam občas vyvezeme močůvku od chlívka bezpečně naředěnou vodou. |
 |
Jak vám letos kvetou jabloně?, 15.5.2023 Ti co někoho sledují v pracovní době jsou na tom dobře. Horší je na tom ten, kdo hodiny sedí u otevřeného okna, aby jim mohl prásknout, když jde někdo kolem. :-D Jo, to jsou kvadrátníci... |
 |
Kadeřavost broskvoně, 15.5.2023 Nesázel bych, že se ještě úžeh nemůže projevit i na merunkách. |
 |
Kadeřavost broskvoně, 14.5.2023 Dal by se použít i Vegaflor. |
 |
Neidentifikovatelná choroba jabloně, 14.5.2023 Zkuste ošetřit akaricidním přípravkem. |
 |
|
 |
Rajčata 2023, 14.5.2023 Já dnes vyházel ven už všechna rajčata, nemá cenu je nechat přerůst a ředkvičky z dnešní sklizně už jsou pálivější. Ale Stela je o poznání ostřejší než Duet. |
 |
Rajčata 2023, 13.5.2023 Dal jsem ven pouze 4 ty největší na zkoušku, ty už nasazují na květ, mám je v ohrádkách a pod textilií. Nad ředkvičkama mám pouze sít proti dřepčíkům, tam kde nebyla jsou kompletně pryč. Když byly ty silné mrazy, přehodil jsem je stínící plachotu co... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání slivoní, 13.5.2023 Třeba Hanita také nemá květy sněhově bílé a jsou více podobné Domácí, celkově mi to vždy vrtalo hlavou, proč není řazena mezi pravé švestky. Asi pro tu kyselinku, která by u pravých v koláčích neměla být cítit. |
 |
Řez hrušně Nashi, 13.5.2023 Je to problém, některé stromy a je jedno jaké odrůdy plodí už i jako špičáky. Ono i to kvetení je vysiluje. Nezáleží na věku, ale na velikosti stromu a podmínkách v jakých roste. A když někdo probere plný košík, sice nevím jak velký, tak ten strom... celý příspěvek > |
 |
Červené listy na konci větví, 13.5.2023 Různé kadeřavosti a zabarvení může způsobovat kromě mšice i vlnovník. Pokud je toho hodně a na mladých stromech byl bych opatrný. Obojí může zmařit snahu o založení pěkné korunky. |
 |