|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejranější odrůdy meruněk II, 30.6.2022  Dneska spadnul jediný plod Magic cot. Uzrál zároveň s Leskorou či dokonce o nějaký den dříve neboť byl už trochu přezrálý.
V porovnání s Leskorou - velikost stejná (60g), chuťově středně sladká, šťavnatá, dužina pevnější - není blátivá, ještě... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 29.6.2022 Po včerejších nehlášených lijácích na severovýchodě - bouřce s úhrnem přes 30mm meruňky Tsunami jsou dnes roztrhané. Odolnost proti několik hodin padající vodě je tedy nulová. Leskory tentokrát vydržely. Pro další zrání chybí slunce, na obloze... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy meruněk II, 28.6.2022 Něco pravého snad prodávají ne? Mi letos co poslali 4 stromky všechny mají šarku na listech jen co vyrašily . Z meruněk mám od nich jen Farclo, a nějaké broskvoně taky, ale vysazené v blbé mrazové lokalitě, takže vymrzly a tudíž znova nevím jestli... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 28.6.2022 Tož roub Orangeredu se uchytil
Už jsem četl, že je to jedna z nejlepších (v žebříčku hned po VP), v tom množství dnes dostupných odrůd se celkem ztratila.
Mi tu padají od mravenců první zralé Leskory i Tsunami padají, nejsou ještě plně... celý příspěvek > |  | Velmi rané broskve, 26.6.2022  Z loňského očkování se odrůdy jako spingcrest, harbinger sice uchytily, ale na jaře nevyrašilo vůbec nic , to mě mrzí, těšil jsem se příští rok na rané broskve.
Jediný plod Sagittarie se mírně zvětšil a vybarvuje, zatím tvrdý, tabulkově by měl... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 26.6.2022  Tsunami, stále tuhé MH |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 26.6.2022  Leskora + jediný velký plod Magic cot - (vpravo nahoře.) MH |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 26.6.2022  A na které odrůdy čekáte?
Tady severovýchod 250m, začínají zrát Leskory, nejvíce plodů zůstalo vysoko, některé větve mají poskromnu. Dneska mravenci našli a shodily první zcela zralou Leskoru - byla dobrá, jen až slunko svítí a dotáhne je... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022, 24.6.2022 Dneska jsem taky ze žebříku sundal další zhnité plody Leskory, které se dnes a denně objevují, teď už se nemají z čeho množit doufám. Postřik dělat nebudu, ať se meruňky ukážou co umí, počasí je teď dobré, není se na co vymlouvat.
Celkem je na... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 23.6.2022 Náchylnost praskání Leskory je i po jednodenním dešti, je to odrůda jen do suchých oblastí. U mě částečně popraskaly Leskory ještě zelené a ty nyní hnijí a padají, u několika přeskočila hniloba na zdravé, je to prostě citlivá odrůda, ale když se... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy meruněk II, 21.6.2022  Leskora se nedá rozevřít nijak, musí se pěstovat jen kotlovitá bez terminálu, ale to zjistí každý až když je pozdě. Řez na ní neplatí, větve neodklání, vše roste kolmo nahoru.
Vyvazování 2 roky, po odvázání pořád pnula takže se větve vrátily do... celý příspěvek > |  | Broskve 2022, 21.6.2022 Většinou laťky a po stranách hřebíky, ale hrubší větve by se do té vidlice nevešly tak z vrutů a odřezků dřeva se udělá ten žlab jako u toho foto výše - Redhavenu. U velmi silných kosterních větví kolem 10cm, namísto odřezků použiju rovnou kostku z... celý příspěvek > |  | Broskve 2022, 20.6.2022  Mladý a starý Sunhaven, taky spolehlivé, ale samozřejmě musí se postříkat na kadeřavost, byl 2x meď a 1x thiram, jinak v okolí velké broskvoně - všechny plody opadly, komplet kadeřavost, nestříkali nebo i postříkali ale málo. Je to druhý rok... celý příspěvek > |  | Broskve 2022, 20.6.2022  Redhaven. MH |  | Broskve 2022, 20.6.2022  Jediný plod sagittarie. Na francoise opadlo vše po moniliovém úžehu. MH |  |
 |
|
|
|