|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Farclo, 4.9.2022  Moje Farclo ze Spomyšle na druhém mrazivějším stanovišti pomrzlo, takže mě těší že je aspoň u tebe pravá. Z haluzky se znažím zachránit ještě pravý Farhial co odešel strom, ten byl velice nadějný.
Z né tak extrémně pozdních 30 dní po Begeronu... celý příspěvek > |  | Broskvoň O´Henry, 4.9.2022  Spadlá Guglielmina, ještě tvrdá. MH |  |
|  | Broskvoň O´Henry, 4.9.2022  O něco pozdnější by měla být Guglielmina, teprve začíná vybarvovat, něco už shodil obaleč s hnilobou, násada zůstává přesto dostatečná. MH |  | Broskvoň O´Henry, 4.9.2022  Tady podobně, O henry ještě není měkká, ale už vybarvená. Zůstal jediný plod. MH |  | Bystrická slivka, 1.9.2022 Díky za odpověď, vyzkouším aspoň některé z nich. MH |  | Valjevka, 1.9.2022  Durancie taky scvrkávají, ještě tužší, málo sladké.
Nescvrkly Čačanské Lapotice, první část byla chuťově letos podprůměrná až průměrná, další,,várka" Lapotice na stromě je planá, dužina málo štavnatá suché bláto, bez cukru, ani neopadaly. Škoda... celý příspěvek > |  | Valjevka, 1.9.2022  Valjevky scvrkávají, stejně jako Durancie, ty dostaly protentokrát Prolectus a bez rozdílu. MH |  | Valjevka, 1.9.2022  Valjevka obecně je fakt dobrá, štavnatá, aromatická, hlavně na přímý konzum šveskovo ovocná chuť . Na zpracování jí ale chybí šveskový buket, povidlová chuť i aroma.
Jenže dopěstovat se takových chutných plodů je čím dál větší problém. Tady už je... celý příspěvek > |  | Bystrická slivka, 31.8.2022 Takže Bystrická, Debrecinská, Vlašská patří mezi chuťovky, když se pomine vliv šarky? A taky Domácí Velkoplodé, Dolanské, Čerčínské a nevím které ještě... je ještě nějaká stará švestková klasika co by se k nim dala zařadit, tedy kromě slív Durancií?... celý příspěvek > |  | Bystrická slivka, 31.8.2022 Hmm to musí být chuťovka plně vyzrálá. A co v porovnání s Debrecinskou, ta je taky tak aromatická? MH |  |
|  | Elberta, 30.8.2022 Elberta píšou RH+35, nebo jinak 5 dní po Cresthavenu. Mám podobnou Dianu, po dlouhých deštích rozpraskala, stejně jako Cresthaven. Škoda, začaly zrát i tady na severovýchodě v 240mnm, o dozrání bych se jinak nebál. Jsem zvědav tu Elbertu jako bude... celý příspěvek > |  | Rozvodova skrin pro elektromer a jistic, 21.8.2022 Jeden jistič reaguje rychleji než ten druhý. 5,5kW se spouští na dvakrát přes spínač hvězda/trojúhelník. Ten motor má jen zapnuto / vypnuto bez rozběhového stupně? takže dodělat. MH |  | Čačanská lepotica, 18.8.2022  Měkké Lapotice natrhané k jídlu. MH |  | Čačanská lepotica, 18.8.2022  První zklizeň Lapotice, ještě nějaký ten den potřebují, první měkké trhané jsou dobré, štávu mají, vosy a včely už je nazobávají. Ty popadané sbírám do bečky, jiné využití pro tuhle odrůdu nevidím, sníst se všechno nedá. MH |  | Halehaven a Fairhaven, 18.8.2022  Letos jsou Fairhaveny zatím slabší. Začaly měknout během posledních dešťů, takže ty první plody jsou ztraceny, padají měkké už rozbředlé. Nyní dozrávají další, hodně je jalových, nakyslých a bez cukru, letos je na stromě 2-3x více plodů, nechal jsem... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|