|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nekvalitné zemiaky alebo kde sa stala chyba?, 10.10.2022 Dita jsem měl, nejkvalitnější salátovka, už ji neprodávají, tak mám náhradu Antonia, spokojenost. Ale do mokré částečně přistíněné půdy se neosvědčila, v ní jde dobře červená salátovka Camel.
Ranou mám Colette, ta není tak pevná jako salátovky.... celý příspěvek > |  | Farclo, 8.10.2022 S Farclem tedy úspěch.
Se jen potrvzuje, stojí za to vyzkoušet řada Far - Farely, Farhial, Farclo. Nepraskají, nehnijí a i v deštivém chladném počasí dozrávají, jsou aspoň průměrně dobré.
Vlákno Kech psar, tam to vypadá, že jediný pěstitel... celý příspěvek > |  |
|  | Konzistence sušených švestek, 1.10.2022 A v čím je sušíte?
Měly by se sušit půlky do 50°C, v sušičce naložené zpoloviny tedy co druhý rošt, tak to trvalo 24-48 hodin, měly by zůstat měkké gumové, po zmáčknutí šly zevnitř ještě poslední kapky šťávy, ty nejdou rychlým sušením vysušit,... celý příspěvek > |  | Farclo, 30.9.2022 Už aby babí léto přišlo, Farclo by ti ještě mohlo dozrát. Jinak kromě jablek už nic k dozrávání v říjnu stejně není, spíš obrání posledních švestek. Ten Kech Psar že má být ještě pozdnější než Farclo? Zkoušel ho tady někdo? Nikde v nabídce jsem... celý příspěvek > |  | Tardibelle, 23.9.2022  Poslední 2 spadlé Guglielminy, jíst se daly, už nekřupaly, tužší, nasládlé, neodlučitelné od pecky, chuť asi jako průměrné broskve z obchodu. I u těchto posledních plodů monilia od stopky z dešťů. Poslední 2 týdny nezrálo vůbec nic, ani réva, ani... celý příspěvek > |  | Tardibelle, 17.9.2022  ,,Tomášova" Guglielmina. Náznak prvního měknutí. Docela velké MH |  | Tardibelle, 17.9.2022  Očka se uchytili, do jara daleko, snad to tentokrát vyjde.
Trápení to je, věřím, že i tyhle pozdní odrůdy jako Tardibelle,,dozrají" a není třeba mnoho, stačí průměrné září, i bez globálního oteplování.
Nízké teploty ještě snesly, ale jak se... celý příspěvek > |  | Packham‘s Triumph, 17.9.2022 Spíše jako doplňující odrůda, Packhams Triumph vydrží tak 1-2 měsíce, to postupně měknou a je to opravdu lahůdka, výborná chuť. Mám ji bohužel na kdouli - záměna, takže je to po letech malý stromek. Možná je zároveň i slaběrostoucí? jestli ji máte... celý příspěvek > |  | Tardibelle, 15.9.2022 V září slunce září, bývalo . Tady se ještě nerozmočily snad jen ty jabka. MH |  | Réva 2022, 14.9.2022 Koukám že všichni dáváte pytlíky. Na mošťáky kde je mnoho menších hroznů si to nedokážu představit.
Red Globe jsem vysadil. Na fotkách byly bobule velké oranžové, z obchodu v plastových 500g krabičkách z dovozu Red Globe byl taky oranžový. Vy ho... celý příspěvek > |  |
|  | Tardibelle, 12.9.2022 To je zajímavé, jsem zvědav jak Tardibelle dozraje oproti loňsku. Že se nikdo jiný s Tardibelle nepochlubí, když jich ve Spomyšli prodali jistě všechny a letos jak je vidět mají vyprodáno už teď většinu sortimentu, moc odrůd tam na výběr nezbylo. MH |  | Elberta, 11.9.2022  Ještě než přišel boom s vysazováním všelijakých Sunhavenů a Redhavenů a dnes i jižních odrůd, tak tady zahradníci pěstovali jen bělomasé broskvoně s plody menší velikosti, možili se jen z pecek, odolné kadeřavosti, nevím jestli měly něco společného s... celý příspěvek > |  | Broskvoň O´Henry, 10.9.2022  A co Petře Ohenry u tebe, jak hodnotíš? Je rozdíl v osluněných a zastíněných plodech? Ta moje měla luxusní místo na vrcholu - totiž vroubovaná na terminálu MH |  | Broskvoň O´Henry, 10.9.2022  O"Henry broskva dneska utržená, zůstala nakonec jen jedna, začala měknout, už se do ní pustila havěť. Plod střední až větší, dužina pevnější jakoby plnější máslovější. Středně sladká, šťavnatá, chuť výrazně broskvová, řízná, voňavá, snad dokonale... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 6.9.2022 Měl jsem tu na košt první hrozny Galahad, celkem dobré, neutrálnější sladší chuti. Bobule pevnější, křupavější, semena sem tam mírně překáží, ale jinak super raná odrůda, určitě stojí za to vysadit, na burčák ale nejsou, je to stolní réva.
Jinak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|