|
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 30.3.2022 Oprava - rok 2020. i když ve 2019 taky umrzly, a vloni pro změnu komplet mon. úžeh ne jen meruněk. MH |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 30.3.2022 Od kdy zatápíte v kolik hodin a v čím? Celou noc stát v mrazu kvůli jednomu stromu to není jen tak, posledně jsem zachraňoval, ale pak se stejně mrazy opakovaly ještě několikrát... rok 2019. MH |
 |
|
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 29.3.2022 Champion je do krátkodobých -5°C. MH |
 |
Meruňka - květ - moniliova spala, 29.3.2022 Dal jsem na vás, síru jsem nechal být, v krámě měli signum. Dnes postříkány meruňky v květu. Doufal jsem, že aspoň stáhnou ty dubnové mrazy, a teď vypadá to, že postřik byl zbytečný. Když květ umrzne tak monilia už nehrozí, nebo může nastat i... celý příspěvek > |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 29.3.2022 Budeme stavět huhuláky. Prý 25cm sněhu a stále přidávaj. Předtím ještě ledové deště. A pak vyjasnění -10°C, na sněhu asi i víc. To je tak když celý březen silně mrzne. Opatření se dělá proti mrazíkům (pod nulou) ne tomuhle. MH |
 |
Meruňka - květ - moniliova spala, 26.3.2022 Díky za odpovědi, dal bych síru jen jednou až to spláchne usazenou monilii, ale ještě počkám s postřikem, protože opět změnili předpověď -silné mrazy na severovýchodě až -10st, i kdyby to nebylo tak hrozné, tak už mě to nebaví, celý březen silně... celý příspěvek > |
 |
Meruňka - květ - moniliova spala, 25.3.2022 Zeptám se - před květem fungují jen systémové přípravky?
Uvažuju o postříku sírou co mám na révu (přípravek kumulus WG) zaprvé nevím, jestli má dostatečný účinek na moniliový úžeh a zadruhé je asi kontaktní, tzn. funguje jen na otevřené květy,... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022, 19.3.2022  Umrzlé poupata. |
 |
Meruňky 2022, 19.3.2022  Severovýchodní svah je až dále, bylo myšleno mrazům od severovýchodu ze sibiře nestojí nic v cestě, tady na severovýchodě je to otevřené od polska. Čím nižší nadm. výška a rovina, tím silnější mrazy, mráz neodtéká a vrství se od země.
Mimo... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022, 18.3.2022 Tak po suchých mrazech ze severovýchodu se postupně ukazují poškození květních pupenů meruněk, v chráněných místech -10°C, poškození do 30%, v nechráněných až -12°C je 99% pupenů (poupat) zmrzlých. Odolnost v odrůdách se nepotvrdila, Bergeron vymrzá... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2022, 10.3.2022 -3st je v pohodě. Už jsem viděl i vysypané květní pupeny před pár lety koncem února... takže riziko tu je, pokud by mráz šel do dvouciferných hodnot. Tsunami je v nejpokročilejším stádiu, a jak si uvedl, tak Aurora je taky velmi raně kvetoucí.
Na... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022, 10.3.2022 Sibiř dnes dorazila aby meruňky dorazila? Miska s vodou ve stínu ani přes den nerozmrzla. Mrazivý severovýchod.
Zato podle fotek od pána na jihovýchodě meruňky už kvetou. Zajímavé jsou ty lišejníky na větvích, suchý teplý jihovýchod, ke... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022, 4.3.2022  U mě poslední dny k -9°C. Tsunami má některé plůdky v zabalených květech už umrzlé-hnědé ale většina žije - zatím. Má nastat SV proudění . MH
|
 |
Meruňky 2022, 3.3.2022 Důležité je že máme to globální oteplování a za chvíli tu budeme pěstovat i banány. Já si každé jaro při pohledu nejen na meruně zpívám tu část - v sadě skví se jara květ, zemský ráj to napohled.
Za únor už jsem taky nacvičil - bory šumí po... celý příspěvek > |
 |
Meruňka s velkou korunou, 11.2.2022 To dá celkem dost práce a výsledek může být za rok ten samý.
Ještě větší sranda je, když obrovské třešně v zahradách napadne jednoho,,krásného" roku neustálých dešťů monilie, a po zralosti namísto aby plody spadly pod strom, tak naprosto všechny... celý příspěvek > |
 |