|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Velká raná meruňka, 8.4.2022  Proč by VP, Leskora nemůže plodit v subtropech španělska? Leskora je původem z americké odrůdy a VP má prapůvod stejně jako maďarky z turecka, kde mají sucho, hic - typické meruňkářské oblasti.
K té odolností na mráz je tabulka, jak ji chápat, že... celý příspěvek > |  | Cegledi Bíbor (Karmínová), 8.4.2022 Pozdní kvetení je tu na severu výhodou dvojnásob. Po Bergeronu tak 2 dny mi rozkvétá už jen nová Farely (snad) a semenáč z VP rozkvétá ještě o cca den později.
Si říkám, že to kouzlo semenáčů že plodí spolehlivěji je právě v tom pozdnějším... celý příspěvek > |  |
|  | Cegledi Bíbor (Karmínová), 7.4.2022 Jak se liší od Cegledi Orias? - ta taky zraje před VP a má velké plody, dá se říct že jedna je lepší jak druhá? MH |  | Velká raná meruňka, 7.4.2022 Mám zkušenost s VP, v mých nemeruňkářských podmínkách na severovýchodě (240mnm), přesto že je označována VP jako nejlepší, tak u mě kvality nedosahuje, v průměrným létě je cukernatost nízká, jen některé plody jsou výborné. Pokud dozrávání proprší a... celý příspěvek > |  | Velká raná meruňka, 6.4.2022 Zajímavý názor (geronimo) o COTech a spol. Proč je ve španělsku pořád úspěšně šlechtí a pěstují a posílají do celého světa? Kdyby tam vysadili Leskoru, VP a nějakou pozdnější maďarku, tak by jim asi spadla čelist, to tak vyznívá.
Nemuže to být... celý příspěvek > |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 5.4.2022 Na severovýchodě od Krnova až po Frýden Místek bylo podle stanic oblačno všude. Tmin nějakých -2,5°C, to je hraniční kdy nejsou téměř žádné ztráty.
Dost poškozených květů je ale z březnových silných mrazů (-10°C do poupat), asi třetina květů je... celý příspěvek > |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 4.4.2022 Vyuzený jak klobáska, to jo. Hlavně že se povedlo.
Dneska jsem hlídal oblohu, mělo se na severovýchodě taky vyjasnit a nevyšlo jim to, bylo oblačno a Tmin až nad ránem -3°C, takže jsem ani netopil. MH |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 3.4.2022  Pod Leskorou, má ještě dost neotevřených květů, ale i ty jsou ohroženy, velké stromy nejdou zakrýt, i s tou Tsunami byl problém se silným větrem. MH |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 3.4.2022  Tsunami v květu pod krytem, vydrží? |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022 Dneska to kašlete, nejsilnější mrazy mají být z neděle na pondělí při vyjasnění. Do -3°C bych v květu ani nezapaloval. Pod -3°C začínají významné škody - tzv. probírka, -5°C je skoro totálka.
To jsou uvedené teploty v koruně stromu, ne teploměr... celý příspěvek > |  |
|  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022 - IT Brno
Od jaké teploty zapalujete, máte v koruně teploměr, a jakou teplotu udržíte? Zítra se bude těžko topit, fičí severák a mrzne, nejhorší má být z neděle na ponděli, kdy se vyjasní a bude vyzařovací mráz který škodí nejvíce.
Rosení... celý příspěvek > |  | Rozkvétání 2022, 1.4.2022 Údajně květ, který není opylený počká dokud se neopýlí. Pokud ho do té doby v tom ledovém mokru neopýlí dřív monilioza
V plném květu byla před 2mi dny (než dorazila zima) Tsunami, všechny poupata už otevřená. O 2 dny později jsou Leskora, VP a o... celý příspěvek > |  | Rozkvétání 2022, 1.4.2022 V sadě skví se jara květ, zemský ráj to napohled. Do rozkvetlých meruněk naložených trvale ve vodě to přešlo do vytrvalého sněžení, fučí a zima jako z těch Ladových obrazů. Zemský ráj to napohled, co tím mysleli? MH |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 30.3.2022 3 přímotopy sice už něco zahřejí, největší efekt má zakrytí, jen tak se teplo udrží a taky nepůsobí vyzařovací mráz. Zakrýt se dají jen měnší stromky, problém je vítr a vylámání květů při manipulaci.
Jinak je potřeba velký výkon, oheň - tam teplo... celý příspěvek > |  | Květy bez korunních lístků, 30.3.2022 Asi silné mrazy ve stavu poupat, květ je jinak funkční, kromě těch s černým umrzlým plůdkem. MH |  |
 |
|
|
|