|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňky 2022, 20.6.2022  Perlecot, v pozadí zelené Leskory. MH |  | Meruňky 2022, 20.6.2022  S rajčatama jsem to vyřešil - pouze Start F1, nepotřebují postřik. Jen v trvale deštivém a studeném létě odešly, ale to asi všechny.
Do meruněk není dobré aby pršelo jakkoliv a když už tak jen krátce. Nejhorší je večerní smočení, které vydrží... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy meruněk II, 16.6.2022 U mě jsou Leskory stále zelené, začali od slunce vybarvovat Perlecot - celkem slušná násada na přiroubované haluzi, jinak do oranžova to zatím není ani u Tsunami - té už stačily plody 2x z věčných dešťů rozpraskat, a po dnešku to bude dotřetice - po... celý příspěvek > |  | Broskve 2022, 16.6.2022 A který typ půdy je tedy pro broskvoně vhodný? Když těžký jíl je špatný, když písek - voda odteče zase špatně.???
Vegetace opožděná je jak kde. Ono pokud v čechách neprší tak se to projevuje urychleným zráním - známá věc.
Některé malé stromky... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 13.6.2022 Tož Pardubice jako obvykle meruňkový kraj. Mi tu na severovýchodě pořád leje. Tsunami jsou ještě zelená a už stačily z minulých dešťů částečně rozpraskat, hned jsem je postříkal Kumulusem - sírou. Dneska znova lijáky... nevidím to s meruňkama dobře,... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 12.6.2022 U předchozího keře Leon Millot jsem vloni hrozny zredukoval, letos to tam asi nechám na zkoušku všechno (8 letorostů 2-3 hrozny na každém), když tak dobře rostou. V nejhorším nechám hrozny pro ptáky.
V porovnání 1 letá Medina vedle vyraší... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 12.6.2022 Zeptám se taky a konkrétněji:
Když mají teď letorosty kolem 1m a už se začíná se zakracováním, je to znamení že se můžou hrozny nechat? U bujně rostoucí révy Leon Millot, vloni další zasazený keř, letos cca 8 vyrašených oček, násada celkem cca 20... celý příspěvek > |  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 8.6.2022 U mě se suchá skvrnitost objevuje taky, ale nejvíc v lokalitě kde je mokřeji, jsou celonoční rosy a taky při nynějších deštích budou jistě listy zase samá díra - nejvíc asi třešně, švestky, broskvoně pak napadené flekaté letorosty... Stříkat to... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2022 A přitom ten Tyrinthos je z opožděného kvetení - po loňském letím řezu? A přece to stihl. Já bych přitom tipoval nejranější Tsunami - ta u mě zatím nevybarvuje, i když lehký náznak odstínu se objevuje, velikostí jsou plody Tsunami už teď největší,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022 Jednou jsem slyšel takovou hlášku,,, ach to je doba dneska... mravenec přeleti přes pokoj a všeci marod.
Asi bylo i tenkrát ... Tady koušou nejvíc ty malé mušky pičulky, 14 dní flek. MH
|  |
|  | Réva 2022, 5.6.2022 Rezistenty stojí za prd, odolnost na plíseň není vše, padlím trpí taky, bobule stejně shnijí (nejvíc hibernal) a když už neshnijí kvalita to je tak pro ptáky. Konkord rosyjsky - děs, Leon milot pouze mošťák, Medina taky žádný zýzrak, pak nějaké... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 24.5.2022 Rozdíl v napadení mezi odrůdama samozřejmě je a často propastný. Vloni jsem dával 2x meď a nestačilo, zvláště ta jmenovaná druhotná kadeřavost která vyskočila až v červnu, napadený byl lehce i Jayhaven , naprosto vítězně vyšla sagittaria, letos opět... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022, 22.5.2022 Otázka který ovocný druh stromu bude ještě dnes plodit ovoce,,jen" se zálivkou, hnojením, okopání, řezem?
MH
|  | Meruňky 2022, 15.5.2022  Farely MH |  | Meruňky 2022, 15.5.2022  Jak koukám, tak nejodolnější na mrazy a moniliozu letos je vanillacot, perlecot, forum. Další přiroubované zůstane snad na ochutnávku - big red, aprisweet, tsunami, magiccot, farely
Monilia kosila i broskve, haveny vydržely, ale bohužel na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|