Příspěvky uživatele - 213.137

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2022, 20.6.2022 Obsahuje fotku
Perlecot, v pozadí zelené Leskory. MH
Meruňky 2022, 20.6.2022 Obsahuje fotku
S rajčatama jsem to vyřešil - pouze Start F1, nepotřebují postřik. Jen v trvale deštivém a studeném létě odešly, ale to asi všechny. Do meruněk není dobré aby pršelo jakkoliv a když už tak jen krátce. Nejhorší je večerní smočení, které vydrží... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 16.6.2022
U mě jsou Leskory stále zelené, začali od slunce vybarvovat Perlecot - celkem slušná násada na přiroubované haluzi, jinak do oranžova to zatím není ani u Tsunami - té už stačily plody 2x z věčných dešťů rozpraskat, a po dnešku to bude dotřetice - po... celý příspěvek >
Broskve 2022, 16.6.2022
A který typ půdy je tedy pro broskvoně vhodný? Když těžký jíl je špatný, když písek - voda odteče zase špatně.??? Vegetace opožděná je jak kde. Ono pokud v čechách neprší tak se to projevuje urychleným zráním - známá věc. Některé malé stromky... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 13.6.2022
Tož Pardubice jako obvykle meruňkový kraj. Mi tu na severovýchodě pořád leje. Tsunami jsou ještě zelená a už stačily z minulých dešťů částečně rozpraskat, hned jsem je postříkal Kumulusem - sírou. Dneska znova lijáky... nevidím to s meruňkama dobře,... celý příspěvek >
Réva 2022, 12.6.2022
U předchozího keře Leon Millot jsem vloni hrozny zredukoval,  letos to tam asi nechám na zkoušku všechno (8 letorostů 2-3 hrozny na každém), když tak dobře rostou. V nejhorším nechám hrozny pro ptáky. V porovnání 1 letá Medina vedle vyraší... celý příspěvek >
Réva 2022, 12.6.2022
Zeptám se taky a konkrétněji: Když mají teď letorosty kolem 1m a už se začíná se zakracováním, je to znamení že se můžou hrozny nechat? U bujně rostoucí révy Leon Millot, vloni další zasazený keř, letos cca 8 vyrašených oček, násada celkem cca 20... celý příspěvek >
Suchá skvrnitost listů peckovin, 8.6.2022
U mě se suchá skvrnitost objevuje taky, ale nejvíc v lokalitě kde je mokřeji, jsou celonoční rosy a taky při nynějších deštích budou jistě listy zase samá díra - nejvíc asi třešně, švestky, broskvoně pak napadené flekaté letorosty... Stříkat to... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2022
A přitom ten Tyrinthos je z opožděného kvetení - po loňském letím řezu? A přece to stihl. Já bych přitom tipoval nejranější Tsunami - ta u mě zatím nevybarvuje, i když lehký náznak odstínu se objevuje, velikostí jsou plody Tsunami už teď největší,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022
Jednou jsem slyšel takovou hlášku,,, ach to je doba dneska... mravenec přeleti přes pokoj a všeci marod. Asi bylo i tenkrát ... Tady koušou nejvíc ty malé mušky pičulky, 14 dní flek. MH
Réva 2022, 5.6.2022
Rezistenty stojí za prd, odolnost na plíseň není vše, padlím trpí taky, bobule stejně shnijí (nejvíc hibernal) a když už neshnijí kvalita to je tak pro ptáky. Konkord rosyjsky - děs, Leon milot pouze mošťák, Medina taky žádný zýzrak, pak nějaké... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2022, 24.5.2022
Rozdíl v napadení mezi odrůdama samozřejmě je a často propastný. Vloni jsem dával 2x meď a nestačilo, zvláště ta jmenovaná druhotná kadeřavost která vyskočila až v červnu, napadený byl lehce i Jayhaven , naprosto vítězně vyšla sagittaria, letos opět... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 22.5.2022
Otázka který ovocný druh stromu bude ještě dnes plodit ovoce,,jen" se zálivkou, hnojením, okopání, řezem? MH
Meruňky 2022, 15.5.2022 Obsahuje fotku
Farely MH
Meruňky 2022, 15.5.2022 Obsahuje fotku
Jak koukám, tak nejodolnější na mrazy a moniliozu letos je vanillacot, perlecot, forum. Další přiroubované zůstane snad na ochutnávku - big red, aprisweet, tsunami, magiccot, farely Monilia kosila i broskve, haveny vydržely, ale bohužel na... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika