Příspěvky uživatele - 213.137

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pozdní odrůdy meruněk, 16.7.2022
Farhial z Uh Ostrohu jsem měl pravý než odešel, ten nadějný je a určitě dozraje s dobrou chutí bez ohledu na počasí, kvetl pozdě. Farclo mám ze spomyšle, ale na blbém místě kde zmrzlo, takže taky nevím jestli je pravé. Z pozdních už je vidět... celý příspěvek >
Big Red, 16.7.2022
To je škoda, ale taky počasí stojí za prd, jaké by byly Big red při třicítkách a teplých nocí, to už se letos nedozvíme. Z těch pár plodů Big redu - jen jeden byl sladký celkem výraznější, 4 menší kusy,,nasládlá voda" podprůměr, a zbývá poslední... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 14.7.2022
Jak by to dopadlo s takovými nálety bez postřiku všech generací, při 200 jablkách na každém stromě? MH
Meruňky 2022-2, 14.7.2022
Pokud jde o to jen odrůdu vyzkoušet, dá se přiroubovat do koruny, kvete hned druhý rok. Starých klasik bych se nezbavoval, určitě jsou chuťově výborné, i když konečný výnos přes to praskání a hnití jak u které odrůdy je nízky a pracnost... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 14.7.2022
Pár slov k sagitarii jsem psal v předminulém příspěvdu že byla dobrá, výrazná, určitě si ji nechám. Z jednoho plodu nemůžu dělat závěry. Ale Pavel-cz od kterého ji mám, jich měl na stromku letos víc, a jelikož tu moc už nepíše, tak stručně - psal... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 12.7.2022 Obsahuje fotku
Dužina sagittarie. MH
Velmi rané broskve, 12.7.2022 Obsahuje fotku
Sagittaria. Měkká už napíchnutá včelami, už před týdnem se rozvoněla, ale nechal jsem ji do konce. Chuťově velmi dobrá, středně sladká s výraznou kyselinou. Neodlučitelná od pecky. Jediný plod co zbyl na stromku měl odpočátku zpoždění v růstu.... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 12.7.2022
Kmeny broskvoní nevymrzají ani pod -20°C a v předjaří ani nepraskají, oproti meruňkovým kmenům - tam se kvůli špatným podmínkám používá slivoňový kmen. Jestli broskvoně vymrznou, tak v pupenech - vysypou se. MH
Padlí révové? Co s tím, 11.7.2022
Mi letos koncentrovaná síra na jaře nezabrala, stříkal jsem ve fázi před vyrašením ale už po vypučení - tedy,,hlavičky ve vatě". Listy jsou prožrané od roztočů i kadeřavé. A k těm rezistentům - nejsou bohužel odolné padlí, viděl jsem i Solarisy... celý příspěvek >
Hniloba plodů broskví, 11.7.2022 Obsahuje fotku
Co nyní použít proti hnilobě broskví? Monilioza broskví nastává ještě na zelených plodech napadených obalečem východním, do sklizně vloni až 90% broskví zlikvidovaných + každodenní strhávání shnitých. Obaleče se zlikvidovat nepodařilo,... celý příspěvek >
Tomcot, 10.7.2022
Dneska jsem v té venkovní arktidě utrhnul další obalečový plod Big Red, poloměkký, šel i se stopkou, ještě trochu křupavý, a tentokrát nečekaně dost sladký kořenitý, překonal i popadané Vanillacoty.  Tyhle odrůdy počínaje od Tsunami přes... celý příspěvek >
Meruňky 2022-2, 9.7.2022 Obsahuje fotku
Vlevo Perlecot, vpravo první bělomasá Vanillacot. MH
Meruňky 2022-2, 9.7.2022 Obsahuje fotku
Ještě něaké zářící Perle coty, tentokrát už všechny měkké, padají. Přes chladné a zatažené počasí kvalita velmi dobrá, štavnaté středně sladké až sladké, lahodné, po deštích nepraskají, nehnijí, ohromná výdrž, asi stejné jako ten ranější Magic cot,... celý příspěvek >
Harbinger, 7.7.2022
Pěkná úroda U mě sagittaria měkká ještě není, ale už voní, jelikož je jediný plod, tak nebudu trhat a ještě počkám. Harbinger by asi u mě taky ještě nebyl zralý si myslím, když to srovnám s nynějším zráním meruněk, tak u tebe jsou první zralé... celý příspěvek >
Proč má broskvoň malé listy?, 6.7.2022
Listy vypadají vpořádku. Nejjistější vysadit nový stromek na podzim a ten zakrnělý se pokusit i s balem přesadit někde do rohu na pokus jestli na jaře opravdu poroste, pak dejte vědět jak to dopadlo. Měl jsem Hrušeň 3. rok přírustky stále 10cm,... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika