|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 16.7.2022 Farhial z Uh Ostrohu jsem měl pravý než odešel, ten nadějný je a určitě dozraje s dobrou chutí bez ohledu na počasí, kvetl pozdě. Farclo mám ze spomyšle, ale na blbém místě kde zmrzlo, takže taky nevím jestli je pravé. Z pozdních už je vidět... celý příspěvek > |  | Big Red, 16.7.2022 To je škoda, ale taky počasí stojí za prd, jaké by byly Big red při třicítkách a teplých nocí, to už se letos nedozvíme.
Z těch pár plodů Big redu - jen jeden byl sladký celkem výraznější, 4 menší kusy,,nasládlá voda" podprůměr, a zbývá poslední... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 14.7.2022 Jak by to dopadlo s takovými nálety bez postřiku všech generací, při 200 jablkách na každém stromě? MH |  | Meruňky 2022-2, 14.7.2022 Pokud jde o to jen odrůdu vyzkoušet, dá se přiroubovat do koruny, kvete hned druhý rok.
Starých klasik bych se nezbavoval, určitě jsou chuťově výborné, i když konečný výnos přes to praskání a hnití jak u které odrůdy je nízky a pracnost... celý příspěvek > |  | Velmi rané broskve, 14.7.2022 Pár slov k sagitarii jsem psal v předminulém příspěvdu že byla dobrá, výrazná, určitě si ji nechám. Z jednoho plodu nemůžu dělat závěry.
Ale Pavel-cz od kterého ji mám, jich měl na stromku letos víc, a jelikož tu moc už nepíše, tak stručně - psal... celý příspěvek > |  | Velmi rané broskve, 12.7.2022  Dužina sagittarie. MH |  | Velmi rané broskve, 12.7.2022  Sagittaria. Měkká už napíchnutá včelami, už před týdnem se rozvoněla, ale nechal jsem ji do konce. Chuťově velmi dobrá, středně sladká s výraznou kyselinou. Neodlučitelná od pecky.
Jediný plod co zbyl na stromku měl odpočátku zpoždění v růstu.... celý příspěvek > |  | Velmi rané broskve, 12.7.2022 Kmeny broskvoní nevymrzají ani pod -20°C a v předjaří ani nepraskají, oproti meruňkovým kmenům - tam se kvůli špatným podmínkám používá slivoňový kmen. Jestli broskvoně vymrznou, tak v pupenech - vysypou se. MH |  | Padlí révové? Co s tím, 11.7.2022 Mi letos koncentrovaná síra na jaře nezabrala, stříkal jsem ve fázi před vyrašením ale už po vypučení - tedy,,hlavičky ve vatě". Listy jsou prožrané od roztočů i kadeřavé.
A k těm rezistentům - nejsou bohužel odolné padlí, viděl jsem i Solarisy... celý příspěvek > |  | Hniloba plodů broskví, 11.7.2022  Co nyní použít proti hnilobě broskví?
Monilioza broskví nastává ještě na zelených plodech napadených obalečem východním, do sklizně vloni až 90% broskví zlikvidovaných + každodenní strhávání shnitých.
Obaleče se zlikvidovat nepodařilo,... celý příspěvek > |  |
|  | Tomcot, 10.7.2022 Dneska jsem v té venkovní arktidě utrhnul další obalečový plod Big Red, poloměkký, šel i se stopkou, ještě trochu křupavý, a tentokrát nečekaně dost sladký kořenitý, překonal i popadané Vanillacoty.
Tyhle odrůdy počínaje od Tsunami přes... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022-2, 9.7.2022  Vlevo Perlecot, vpravo první bělomasá Vanillacot. MH |  | Meruňky 2022-2, 9.7.2022  Ještě něaké zářící Perle coty, tentokrát už všechny měkké, padají. Přes chladné a zatažené počasí kvalita velmi dobrá, štavnaté středně sladké až sladké, lahodné, po deštích nepraskají, nehnijí, ohromná výdrž, asi stejné jako ten ranější Magic cot,... celý příspěvek > |  | Harbinger, 7.7.2022 Pěkná úroda
U mě sagittaria měkká ještě není, ale už voní, jelikož je jediný plod, tak nebudu trhat a ještě počkám. Harbinger by asi u mě taky ještě nebyl zralý si myslím, když to srovnám s nynějším zráním meruněk, tak u tebe jsou první zralé... celý příspěvek > |  | Proč má broskvoň malé listy?, 6.7.2022 Listy vypadají vpořádku. Nejjistější vysadit nový stromek na podzim a ten zakrnělý se pokusit i s balem přesadit někde do rohu na pokus jestli na jaře opravdu poroste, pak dejte vědět jak to dopadlo.
Měl jsem Hrušeň 3. rok přírustky stále 10cm,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|