|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Fortune, 26.7.2022 Mám Fortune vysazenou i Angeleno a rostou bujně a rychle. Za jak dlouho od výsadby kvetou? jsou na myrobalánu.
Asi budou i teplomilnější než modré švestky, pěstují je v řecku. MH |  | Vanilacot, 26.7.2022 Divím se, že vám tak dlouho vydržely na stromě. Mi všechny popadaly zralé na zem už to bude víc jak týden zpět. Přitom jste se zráním jiných meruněk o pár dní napřed.
S chutí souhlas, vanilla je jiná, mi ale chutná, šťavnatá výborná a vůbec... celý příspěvek > |  |
|  | Sunhaven, 25.7.2022  Broskvoně mají od letoška listy s šarkou, kde se vzala tu se vzala z ničeho nic, na plody údajně citlivého Sunhavenu to nemá moc vliv, i když sem tam některý plod na slupce mám zdání že šarka má snahu něco namalovat. MH |  | Sunhaven, 25.7.2022  Už obírám taky. Včely už je začínají rozďubávat. Nejlepší kvalitu mají ty nejtmavší plody s,,maskáčovým vzorem" na slupce. Pak jsou standardně vybarvené plody s dobrou kvalitou a nakonec malá část jalových plodů - tedy nestabilita chutí plodů, asi... celý příspěvek > |  | Je tohle perenospora?, 25.7.2022 Našel jsem taky takto poškozené bobule v hroznech. A jaké teploty u vás byly?
Tady max 34°C. Halahad mám přistíněný poškozený není, vy máte poškozen Galahad?
Nevydržel Hibernal a ještě nějaká odrůda... podle mě jsou to ty,,severské" odrůdy.... celý příspěvek > |  | Plody, 24.7.2022 Zřejmě strupovitost. Často se objevuje u náchylnějších odrůd, u mě je to Velkopavlovická - spodní polovina stromu kde je vlhčeji od země. Plody horní poloviny nad 3m jsou bez strupů nebo jen neškodné tečky, takže ji nestříkám a spoléhám na ty vyšší... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022-2, 22.7.2022 A vy jste pane Walter měl na starých meruňkách taky šarku, že jste vysadil Betinku? Mi se objevila šarka na listech broskví, ale plody jsou pěkné čisté - Sunhaven Redhaven. Asi ta šarka nebude jednoznačná pohroma na všech stromech. MH |  | Meruňky 2022-2, 21.7.2022  Byla reakce o 2 strany zpět. Nefunguje tady umísťování příspěvků.
---------------------------------------------------------------------------
Jinak dnes další košt.
Poslední meruňka BIG RED, barva už odpovídá popisu, šťavnatá, sladká, ale... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022-2, 21.7.2022 A kde máte tu Leskoru, na vysočině? to je pěkný.
A k VP - co teda udělá s VP šarka kromě flekaté pecky?
MH |  | Meruňka Luizet, 21.7.2022 Tady na severovýchodě 250m ještě Bergerony nejsou měkké, bývají začátkem srpna. Skluz od jara se díky nynějšímu teplému počasí dohnal, takže teď je vegetační zrání na průměru. Pokud bude teplo pokračovat, tak pozdní odrůdy by mohly dozrávat s dobrou... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňka Luizet, 20.7.2022 Pěkné meruňky.
Co je ale zajímavé, že jeden pěstitel co má starý strom Luizet tvrdí, že Luizet není jako maďarská, ale nazývá ji ananasovou meruňkou - prý je výborná, ale vzhledově trochu,,škaredá". Je přesvědčen o tom, že je to Luizet a chutná... celý příspěvek > |  | Meruňka Forum, 20.7.2022  Forum. MH |  | Meruňka Forum, 20.7.2022  Meruňky Forum. První měkký plod už okoštovaly mravenci i osy, velmi sladká, voňavá aromatická dužina, konzistence i chuť jako ananas - trochu mě to zmátlo, jestli ananasová chuť má být i v meruňce Forum? Jsou plně osluněné a počasí tentokrát přeje... celý příspěvek > |  | Velká raná meruňka, 16.7.2022 Jak velké jsou plody Velké rané. Když nemáte fotky tak kolik gramů?
Na marmeládu letos nemám dostatek, mrazy probraly meruňky, něco málo ještě je na VP. Když jsem bral naposled z jižní moravy, tak ochotný pán mi nasbíral 70kg jen přezrálé většina... celý příspěvek > |  | Broskvoň SUGAR TIME, 16.7.2022 Zástupy Martinů by jistě mlsaly. Nastal cukrový čas, no jo žlutomaska.
Mám podobnou Springtime bělomasku, ale na blbém místě a jediný malý plod něco rozklovalo. Bude další pokus o přeroubování na lepší místo. Takže sugar time zraje stejně jako... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|