Příspěvky uživatele - 213.137

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Halehaven, 16.8.2022
Asi to bude tím suchem a teplem, prostě Halehaven potřebuje svoje. U mě Redhaveny už jsou pryč a začínají zrát Fairhaveny, podobný Halehavenu. Velké plody, hodně padají a hnijí, zatím první měkké kusy nic moc, ale tady severovýchod narozdíl... celý příspěvek >
Čačanská lepotica, 16.8.2022
U mě už měknou, ale chybí ještě pár dní slunka, zatím jsou bez šťávy. Lapotica je jako vždy přeplozená. Ty chutné plody bývají na větvích kde je jen pár plodů, ideálně co 10cm plod. Uvažoval jsem o probírce, ale nechtělo se, tak čekám jak to dopadne,... celý příspěvek >
Učím se roubovat meruňky, 14.8.2022
Pásku u očkování stromků někdo odstraňuje až po zimě. Ale pokud podnož dost roste, očko by se uškrtilo, takže musí se zkontrolovat a odvázat dříve i po 2 týdnech. Páska pvc průžná sice je, ale při pevném ovázání nepovolí. A revá se dá taky nyní... celý příspěvek >
Réva 2022, 11.8.2022
Nakonec jsem nasadil jsem síťku ptákovinu abych vyloučil vliv kosů, kteří začali před chvílí kroužit. Ale jsem přesvědčen že hrozny sežraly vosy, díval jsem se přímo jak žerou ještě nepoškozený hrozen a po pár hodinách zůstane jen uslimpaný střapec.... celý příspěvek >
Réva 2022, 11.8.2022 Obsahuje fotku
Stolní pozdní odrůdy jsou proti vosám ve výhodě. Síra proti padlí je ale nezbytná. Suchá noc tu za letošek snad ani nebyla, celoročně studené noci kolem 10°C a trvalé večerní mokro až do rána není pro révu příznivé. Je to vidět i na okurkách, letos... celý příspěvek >
Réva 2022, 11.8.2022 Obsahuje fotku
To ještě nepřišly klasické vichry. Mi začal teprve vybarvovat mošťák Leon millot a likvidují ho vosy. Lapáků z PET lahví s pivem i cukrem si nevšímají, hučí to vosama a hrozny mizí před očima, rvou je ještě nezralé kyselé, všude to teče. Takže... celý příspěvek >
Meruňky 2022-2, 9.8.2022
,,díky "nižším" teplotám než v hlavních pěstitelských oblastech mohou být plody při řádné péči chutnější a aromatičtější, než z míst kde jsou teploty vyšší, a ovoce zraje moc rychle " --- Ano ovoce v teplých oblastech zraje rychle, ale tak to... celý příspěvek >
Broskve 2022, 6.8.2022
Vítej zpět v czechlandu. Díky za poznatky o tamějších broskvích. Ještě bys mohl napsat, jestli na těch spadlých sladkých broskvích bylo tolik hmyzu jako u nás. Kyselost a říz broskví je i odrůdou a taky u nás chladnější noci zvýrazňují kyseliny... celý příspěvek >
Broskve 2022, 4.8.2022 Obsahuje fotku
Redhaveny začínají dozrávat.  Zatím na ně vosy tolik nejdou, nejvíc jim chutnají nektarinky - přiroubované Harco nyní dozrává a už je většina rozežraná od vos, včel, sršňů, slunéčka, kněžice... zkrátka celý atlas havěti se přestěhoval na haluz... celý příspěvek >
Shalah ananasnyj, 2.8.2022
Šalah ananasny jsem zatím naočkoval, ale předpokládal jsem, že tyto jinak odolné kavkazanky budou odolné i šarce, no tak teda ne, fakt jak na potvoru šarka ničí ty nejlepší odrůdy, to je snad naschvál. MH
Švestky 2022, 1.8.2022
Díky za odpověď, takže je máte zatím bez šarky nebo jsou tyto tolerantní? Uvažoval jsem o žlutých špendlíkách na zkoušku - asi těch pozdnějších valašských, ale váhám. MH
Švestky 2022, 1.8.2022
To jsou ty starodávné valašské špendlíky co se už nesadí kvuli šarce nebo je ještě nějaký jiný žlutý?  MH
Shalah ananasnyj, 1.8.2022
Uzrála vám teď až s Bergeronama nebo je to starší foto? Meruňky co mi zrály nyní vlivem zataženého počasí a dešťů moc nedozrály, takže šalah vám zůstal dost sladký oproti jiným meruňkám? Měl jsem několik meruněk Forum, jsou si velice podobné... celý příspěvek >
Sunhaven, 28.7.2022 Obsahuje fotku
Ano, chuť plodů takových jako na fotce je dobrá. Vloni byly o trochu lepší i větší, letos takový průměr - je to i o počasí a přeplození / hnojení / závlaze... takže u starého stromu Sunhaven je skliditelných letos asi polovina max. 2/3 plodů, zbytek... celý příspěvek >
Sunhaven, 27.7.2022 Obsahuje fotku
Jedna odrůda tolik parády nenadělá, ale plodí každý rok, denně teď obírám. Ještě budou Redhaveny a Fairhaven a přiočkované guglielmina a harco a Ohenry, mají taky plody, jestli ty pozdní tu vůbec dozrají. MH
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika