|
Příspěvky uživatele - 248.107
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nemoc hrušně - Clappova, 10.5.2022 On to může být i vlnovník, ale v obou případech (jsou to roztoči) použijte nějaký akaricid (obvyklé postřiky na savé+žravé nezaberou), sama mám odzkoušený Vertimec 1,8 EC. lÍDA |  | Jak a kdy zastřihnout horní větve mířící vzhůru, 10.5.2022 Tak je zkraťte třeba na třetinu nebo na čtvrtinu. Pokud je zakrátíte na vnější pupen, tak budou pokračovat v růstu v tom směru, kam ten pupen roste, tzn. do strany, ne nahoru.A na ponechaném kousku se utvoří boční výhonky, na kterých bude příští rok... celý příspěvek > |  |
|  | Jak a kdy zastřihnout horní větve mířící vzhůru, 9.5.2022 Ty dlouhé pruty bych co nejdřív zkrátila minimálně na polovinu, na vnější pupen (směřující z korunky ven). V červnu/červenci se odstraňují vlky, tohle vlky (svislé výhony ze starého dřeva) nejsou. A to spodní minipatro je úplně zbytečné, protože... celý příspěvek > |  | Jak zastřihnout, 9.5.2022 Nechte jich 6 - z toho 4 na kosterní větve, 2.shora se příští rok odstraní (je to konkurenční výhon, také rezerva, kdyby horní terminální nerostl) a horní= budoucí terminál. To horní očko by mělo jít tím směrem, aby vyrovnávalo kmínek.(na vaší fotce... celý příspěvek > |  | Škůdce na mladé švestce, 8.5.2022 Tehdy u sebe jsem použila Vertimec. Lída |  | Škůdce na mladé švestce, 8.5.2022 Hálčivce už jsem na listech měla, ale jen sem-tam ďubku a nebylo to takhle chlupaté. Použijte nějaký akaricid, třeba Vertimec 1.8, nebo Kumulus WG, který má vedlejší akaricidní účinek. Lída |  | Řez sakury kdy?, 5.5.2022 Zřejmě je sakura naroubovaná na nějakou podnožovou třešeň a ta podnož vám prorůstá mezi větve sakury nahoru. Ta prorůstající podnož by se měla odstranit (odřezat) a ránu zatřít balzámem. Možná v tom místě vyrazí nějaký slabší výhon i příští rok, v... celý příspěvek > |  | Muchovník nerodí, 3.5.2022 Zavřená hrst cereritu jsou asi 4 dkg, rozsypu ji na cca 3/4-1m2 půdy - stromky, rybíz, květinové záhony ap. Lída |  | Prosím o identifikaci, 3.5.2022 Ten kultivar Susan dorůstá menší výšky, než klasické mohutné magnolie. U nás v ulici je u jednoho domu, má tak 2m šířky a 2,5-3m výšky. Je nádherná. Také se mi líbila, ale bohužel takový keř chce prostor a zahrádku nemám... celý příspěvek > |  | Kdy dát do země brambory?, 2.5.2022 Přidám se - navíc jako zahrádkáři máme většinou omezené plochy a tak se snažíme na malém místě vypěstovat co nejvíce kvalitních brambor, záleží nám na každém trsu.
Lída |  |
|  | Muchovník nerodí, 2.5.2022 Souhlasím s SPCH. Keřík musí pořádně zprovoznit kořeny, navíc šeříky nejvíc přirůstají v době po odkvětu. Uvidíte. Když jsem kupovala "Krasavicu Moskvy", tak první dva roky také nerostla moc, teď má ke třem metrům a to ji zkracuji... Spíš se divím,... celý příspěvek > |  | Muchovník nerodí, 2.5.2022 Ono ale to zalévání záleží i na typu půdy, pokud v písku občas trochu nezalejete, budete mít zrníčka potažená slupkou Lída |  | Jakou benzínovou rotační sekačku?, 9.3.2012 Mám taky Polystrong od Hondy a jediná údržba skeletu je oškrábnutí případně nalepené trávy.HQ "bakelit" byl skutečné fuj ale dnes jsme jinde.Souhlaste si s kým je libo, nezapomínejte tady ale zoufalcům, kteří pro domácí použití zvolí "nejmíň... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|