|
Vanesa (šlechtitel p.Buzrla), 12.10.2022  Dnes Vanesa klizena.Jak ji nazvat?Zlatá jablíčka?
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Roubování, 12.10.2022  Před lety jsem měl stejnou zkušenost s odůvodněním nezájmu o jisté odrůdy a likvidace matečnic.Zdá se, devastace genobanky pokračuje.Přitom jsem byl kdysi velmi spokojen.Nyní je již nekontaktuji.Zřejmě není zájem tento materiál poskytovat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kanzi, 12.10.2022  Kanzi - 2022 - vřetenový zákrsek
Bohužel jsem přes zimu příšel o stromek na M9 kde jsem měl přiroubovaný nový klon Kanzi.Řekl bych, byl ještě chutnější než základní odrůda.Vřeteno se základní odrůdou je zatím v pořádku.Mohu tedy konzumovat řečeno... celý příspěvek > |
 |
Deliga, 10.10.2022  Deligu jsem narouboval na zesílené plodonoše na původní odrůdu palmety Banánové zimní které je na podnoži M7.Tedy upravuju palmetu za zelena ale loni jsem nechal dva plododoše Jarky a Deligy volně růst na rouby pro kamoše.Jarka dosáhla skoro... celý příspěvek > |
 |
Vanesa (šlechtitel p.Buzrla), 9.10.2022  Vanesa - 2022 - rouby na Buzrlově stromku
Letos zarodilo více roubů ale ještě ne všechny.Sklízet budu nejspíš až za týden.Tak trochu se mě splnil sen o čistě oranžovém jablku.Na osluněné straně je sice červeno růžové líčko ale základní barva má... celý příspěvek > |
 |
Spencer, 8.10.2022  Spencer - 2022 - štíhlé vřeteno
Opět nezklamal.
 |
Melrose, 7.10.2022  Melrose - 2022 - volně rostoucí skoro čtvrtkmen
Vzhledem k zátěži stromku má naroubovaná odrůda na terminálu malé přírustky.Na jaře udělám zmlazovací řez k podpoře růstu roubu a vylepšení vzhledu stromku.
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 3.10.2022  Jonagored Supra - 2022 - štíhlé vřeteno
Letos mizerná úroda.Od počátku tvorby plůdků se mi zdálo velikostní opoždění plůdků oproti ostatním sortám.Nyní před sklizní jsou plody pouze střední velikosti a slabě vybarvené.Stromek je mladý a tak jsem... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 3.10.2022 Pěkně jste si procvičil skoro všechny způsoby roubování.Skvělá prácička.
 |
Larisa (šlechtitel p.Buzrla), 2.10.2022  Larisa - 2022 - štíhlé vřeteno
Jablíčka jsou to opravdu veliká ale hlavně výborné chuti a konzistence dužniny.Letos jsem ji ponechal na stromě o týden déle.Tato odrůda také mate před sklizní brzským vybarvením.Doufám, že potvrdí i letos... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Honeycrisp, 1.10.2022  Honeycrisp - 2022 - štíhlé vřeteno
Stromek kde jsem měl naroubované rouby barevné mutace Honeycrisp bohužel přes zimu odešel.Loni jsem tuto odrůdu na štíhlém vřeteni zjevně podtrhl.Zmátlo mě vybarvení jablek..Letos jsem počkal a uvidím zda... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Jonathan, 1.10.2022  Jonathan - 2022 - vřetenový zákrsek
Letos na jaře jsem stromek o 1/3 sesadil a narouval ještě jinou odrůdu.Můj problém je skladování Jonathanu a jeho pozdější poruchy plodů během skladování.Nechci se jej zbavit úplně.Pokud vydrží skládku chuť je... celý příspěvek > |
 |
Deliga, 29.9.2022  Deliga - 2022 - Verierova palmeta
Loňské velké chuťové překvapení.Doufám, že potvrdí kvalitu.
 |
Jarka, 29.9.2022  Jarka - 2022 - plody z Verierovy palmety
Nechal jsem jablka loni na stromě o trochu déle a příchuť se dostavila.Vůbec to není špatné jablko.Doufám, že to letos potvrdí.
 |
Jeanne d Arc, 28.9.2022  Jeanne d' Arc - 2022 - dvě malé větvičky v Lucasce
Velmi chutná odrůda která se málo pěstuje.Bohužel není v nabídkách prodejců.Na snímku č.1 je trochu netypicky narostlá.Na snímku č.2 je typický tvat této odrůdy.
Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |