|
Zasychání a opadávání plůdků třešně, 25.5.2022 Zejména klíčivost pylu může být rozhodující pro budoucí kvalitní růst plodu. Špatně klíčivý pyl udělá tyhle nedochůdčata, která potom usychají a opadnou. Příčiny mohou být průběh počasí, kombinace sterilních odrůd ATP. |
 |
Zasychání a opadávání plůdků třešně, 25.5.2022 Je to opylení nekompatibilní odrůdou třešně nebo prostě nekvalitni a nedostatečné pylení. To se občas u cizosprašných odrůd stává. |
 |
|
 |
Plody čačanské švestky předčasně opadávají, 25.5.2022 Hlásím se po roce.
Někde jsem přečetl, že švestka je strom náročný na hnojení. A přečetl jsem, že opadávání plodů může být způsobeno nedostatkem dusíku.
Takže jsem dodal ke stromu několik lopat dusíkatého kompostu z trávy a vypadá to, že se to... celý příspěvek > |
 |
Zasychání a opadávání plůdků třešně, 25.5.2022 takže teď předpokládám se s tím už nic dělat nedá.
To jsem to měl postříkat proti této moliniové spále preventivně? |
 |
Zasychání a opadávání plůdků třešně, 25.5.2022 Listy :) překlep.
sucho bych vyloučil, teď pořád pršelo. a taky jsem kropil. |
 |
Parazit na dubu, 25.5.2022  Dobrý večer máte někdo povědomí co to může být.? Zkoušel jsem Google ale neúspěšně. Jsou tam přítomní mravenci... Děkuji |
 |
Nafialovělé rostliny rajčat, 25.5.2022  Posledních pár dní se mi na rostlinách ve skleníku objevuje na nejmladšich částech nafialovělé zbarvení. Něco takového znám pouze u mladších sazenic a chladném prostředí - dochází k blokování příjmu fosforu.
Je možné, že se stejná věc najednou... celý příspěvek > |
 |
"Nemocná" aloe, 25.5.2022  Hezký den všem,
jak je vidět na fotce, má moje aloe nějaký problém a vůbec netuším jaký.
Dokáže někdo poradit, co dělat, nebo naopak nedělat, aby se zmátořila?
Předem moc děkuji.
D. |
 |
Tophit, 25.5.2022 Prosím, kdy můžu čekat první plody na Tophitu?? |
 |
Rouby jabloně, 25.5.2022 Neuvádíte zda jste rouboval kopulací nebo za kůru.Za kůru se mě to stalo.Pupen vyrašil udělal lístek a zhasnul.Zjistil jsem, že v řezných ranách je nateklý štěpařský vosk, který tam vlivem teploty a slunečního svitu postupně zatékal.Bylo to ve více... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rouby jabloně, 25.5.2022 Děkuji za radu, hned jdu uvolnit a uvidím... |
 |
Rouby jabloně, 25.5.2022 V takovém případě-když pozorujeme stagnaci, počátek vadnutí někdy pomůže uvolnění úvazku-třeba by to i teď-ve Vašem případě pomohlo a roub by se ještě opět zazelenal. SPCH |
 |
Nekonečná likvidace škumpy, 25.5.2022 Dobrý den!
Je jen jediný způsob, jak se škumpy zbavit. Roudop nepomůže!
GARLEN 4EC (Škumpu uříznout u země a řez několikrát za sezonu natřít, event. navrtat a do děr vlít přípravek) a samozřejmě sekat znovu a znovu vyrůstající výhony. Ale... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 25.5.2022 Zdravím, rouboval jsem letos jabloně a u jednoho roubu roub normálně narašil, už měl i menší listy a najednou postupně uschly... po poměrně dlouhé době, podnož normálně raší a je olistěná. Stává se vám to také? Měl jsem za to, že roub se buď ujme... celý příspěvek > |
 |
Desatoro o ovocí, kvase, destilácií a pálenici, 25.5.2022 Bohužel takový vhodný prostor který by se dal uzamknout nemám. |
 |