|
Vysychanie hrušky?, 1.5.2020  Teraz sa začal objavovať dôvod vyschnutia hrušky. Čo to je hniloba, rakovina? |
 |
Vysychanie hrušky?, 18.4.2020 Urobil som iný ťah, keďže strom už nevyzerá dobre, tak som si našiel jeden celkom zdravo vyzerajúci konár, ktorý som odstrihol a preštepil som ho na vedľa stojacu hrušku. Ak sa to chytí, tak celý strom pôjde preč. Pretože nejaví známky života. |
 |
|
 |
Vysychanie hrušky?, 15.4.2020 Hruška je na plánke, ostatné hrušky a ovocné stromy su v poriadku. Hryzec tam určite nie je. Počkám ešte čo sa bude diať ďalej a ak tak ju skúsim zrezať. Ďakujem za vaše rady. |
 |
Vysychanie hrušky?, 14.4.2020  wiliamsova, ktorá je hneď vedľa |
 |
Vysychanie hrušky?, 14.4.2020  foto 2 |
 |
Vysychanie hrušky?, 14.4.2020  foto 1 |
 |
Vysychanie hrušky?, 14.4.2020 Mám na záhrade mladú hrušku odroda Clappova. Stromček je naštepený na plánke má cca 6 rokov. Minulého orku prvý krát rodila. Tohto roku znovu nasadila kvety, ale pupce sa ešte ani neotvorili a celé kvety začali hnednúť a postupne vysychať. Ostatné... celý příspěvek > |
 |
Podpník hrušky, 4.2.2020 na tom konkurenčnom výhone mám naštepnú druhú odrodu. Plána vyrástla ako vydlica a v rovnakej výške na rovnakú hrúbku som zaštepil dve rôzne staré krajové odrody. Avšak tá jedná, ktorá rastie rovno hore sa neskutočne zabrala a tá druhá pri nej... celý příspěvek > |
 |
Podpník hrušky, 2.2.2020  Prikladám sľúbenú fotku. Na fotke to tak nevyzerá ako je to v realite. Je tam dosť veľký nepomer medzi podpníkom a naštepenou odrodu. |
 |
Podpníky, 2.2.2020 Ja som tiež východniar a podpníky nakupujem z Nemecka na www eggert-baumschulen.de
Ale niekedy si kúpim od nich rovno aj plánku hrušky (Pyrus communis), jablone (Malus domestica) a čerešne (Prunus avium) už vo väčšom vzraste do 2m a na to si... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Určenie sorty, 3.1.2020  Začnem od úplného začiatku. Pred vyše tridsiatimi rokmi si moja mama zariaďovala skalku pri dome. Prišla do záhradkárstva a žiadala nejaký okrasný stromček vhodný do skalky (malej záhradky). Predavač jej odporučil,,zlatú tuju,, s tým, že je ako... celý příspěvek > |
 |
Podpník hrušky, 26.11.2019 Z jadierka som si vypestoval hruškovú plánku. Neviem z akej odrody bolo to jadierko, ale vyrástla mi hruška, ktorú som teraz v jari 2019 zaštepil starou krajovou odrodou. Podpník mal hrúbku ceruzky. Vrúbeľ sa krásne uchytil, ale rastie oveľa... celý příspěvek > |
 |