|
A co vaše višně?, 10.7.2023 Možná to chce chlévskou mrvu, jak tady kdosi radil, i když zdrobńování je patrné jen někde. Královna Hortenzie měla plody velké dost, UF celkem taky. |
 |
Broskvoň Harnas, 10.7.2023  Většina plodů napadeno monilií ještě zelených. |
 |
|
 |
Herman, 10.7.2023  Herman letos s vybarvováním nespěchá. |
 |
Lejuna nebo Veselka, 10.7.2023  Nejsou to špatné meruňky. |
 |
Velkopavlovická meruňka, 10.7.2023  Něco tam přece jen bude. |
 |
Spring Crest, 10.7.2023  Plodů minimum, tak ještě aby nebyly dobré. |
 |
Meruňka Ledana, 10.7.2023  Některé plody dobré, některé trochu fádní. Vyhovuje doba zrání hned po Leskoře. |
 |
A co vaše višně?, 5.7.2023 A co váš Favorit, pane PP? Chodil jsem raději na Královnu Hortenzii, než na Kordii nepřekonanou. Nejlahodnější byla první vlna plodů. Nynější U.F. jsou alespoň trochu nasládné, když hodně ztmavnou, jinak kyselina. E.B. prozatím neznámá veličina a to... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2023, 5.7.2023 FM3 i přes totální kadeřavost plody udržela a má jich víc než Springcrest. Co se ještě ukazuje jako málo odolné vůči mrazu v květu jsou miskovité květy velmi pozdních tvrdek Babygold a Harbel. Ani jedna nemá žádný plod. Máte pravdu, pane von Waltře,... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Ledana, 5.7.2023  Ledany lákají k utržení, tak jsem jednu měkčí ochutnal, ale prozatím asi nejslabší chuť. Špatná není, ale na famózní Leskoru nemá vůbec, ale ani na Orangered, Early Orange, první spadlou Harcot a stejně tak na první zralý Goldrich. Přitom probraná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskve 2023, 5.7.2023 Nepatrně zaměklé Springcresty jsou výborné (broskvový navinule sladký říz). Je jich málo, takže nejsou fádní. V minulosti tolik pecek prasklých nebylo, podle mě je to tím, že ovoce zraje díky oteplování dříve a pecky se nestačí dobře vyvinout. Nebo... celý příspěvek > |
 |
Temano, 5.7.2023 Co ukážou polské odrůdy zatím nevím. Mám tady Dabrovickou, Tolar, Polinku, na Temanu pár plodů taky je. Německé pseudošvestky poslouží tam, kde nelze pěstovat citlivější odrůdy k PPV. Jsem zvědavý na plody z holovouských roubů. Plody má... celý příspěvek > |
 |
Hrušky 2022, 5.7.2023 Zababčený roub Armidy se u mě částečně probral. Hlavní odrůda - Lucasova plodů moc nemá. Důvod neznám. Na roubu Konference něco je, stejně tak jako na roubu velmi podobné hrušky s názvem Amfora. |
 |
Mulčování ovocných stromů, 5.7.2023 Fotka je tentokrát snad lépe srozumitelná. |
 |
Mulčování ovocných stromů, 5.7.2023  Tak ještě jednou. |
 |